آلودگی به شپش سر یا «پدیکلوز» بیماری است که در بین دانشآموزان شایع میشود و مشکلاتی را با خود همراه میسازد.
بیماری آلودگی به شپش سر امکان سرایت به دیگر افراد را دارد و اگر موارد بهداشتی به خوبی رعایت نشود شایع و نفرات بیشتری را درگیر میکند.
رعایت بهداشت فردی و خانوادگی میتواند از ابتلا به شپش سر اجتناب کند و شیوع بیشتر این بیماری در دوران مدرسه و انتقال آن نیز در کلاسهای درس بیشتر انجام میشود.
مدتها است که دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به موضوع کنترل عدم ابتلای دانشآموزان به بیماری شپش سر فعالیتهایی انجام میدهد اما هنوز هم در گوشه و کنار ابتلا به این بیماری یافت میشود.
کمتر از دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید گذشته است و در یکی از مدارس استان البرز ابتلای 8 دانشآموز ابتدایی به شپش سر مشخص شده و امکان سرایت به دیگران در صورت عدم کنترل وجود دارد.
اولیای یکی از دانشآموزان این مدرسه ابتدایی از ابتلای 8 دانشآموز به شپش سر خبر داد.
وی افزود: چهار نفر از این دانشآموزان در یک کلاس و چهار نفر دیگر در کلاس دیگر مدرسه هستند و اگر فکری برای مداوای آنها نشود امکان ابتلای دیگر دانشآموزان وجود دارد.
حسن ضیاءالدینی مدیر کل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس در خصوص شپش سر دانشآموزان اظهار داشت: همه ساله بخشنامهای مستندسازی شده در خصوص شپش سر دانشآموزان به استانها ارسال میشود.
وی افزود: مربیان بهداشت و مدیران مدارس دانشآموزان را آموزش میدهند و اگر مواردی یافت شود به اطلاع خانواده آنها میرسانند.
ضیاءالدینی با تأکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی مهم است، خاطرنشان کرد: مربیان و رابطان بهداشت و همچنین مسئولان مدارس سر دانشآموزان را کنترل میکنند تا اگر مواردی وجود داشت سریعاً پیگیری شود.
مدیر کل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: خانوادهها باید توجه ویژهای به مسائل بهداشتی دانشآموزان داشته باشند و وسایل خواب و وسایل شخصی آنها را بررسی کنند و از حمام و استخرهایی که امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد اجتناب کنند.
به گزارش فارس، دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش قول پیگیری مورد اشاره شده به ابتلای شپش سر را داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد