به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، خالد عطیه آزاد گذاشتن یک مبلّغ قطری را که به «مسلمان کشی» و سوزاندن «قرآن کریم » دعوت کرده است، نشانه آزادی بیان در این کشور دانست؛ اما حکم پانزده سال زندان برای شاعر قطری را، که از امیر این کشور انتقاد کرده بود، توجیه کرد و گفت قوانین کشورش اجازه اهانت به «امیر» را نمی دهد.
خالد عطیه، وزیر خارجه قطر، با «مهدی حسن» مجری برنامه «آپ فرانت» شبکه الجزیره درباره بحران سوریه گفتگو کرد.
مجری پرسید: آیا ممکن است به ما بگویید قطر امسال چه تعداد پناهجوی سوری را پذیرفته است؟
خالد عطیه در پاسخ مدعی شد : موضوع تنها این نیست که ما چه تعداد پناهجوی سوری در قطر داریم، بلکه آنچه اهمیت دارد شمار سوری هایی است که قطر از آغاز بحران سوریه به آنها رسیدگی کرده است. امروز، حدود 54 هزار نفر از مردم سوریه در قطر هستند. در قطر، ما سوری ها را اصلاً پناهجو نمی دانیم، بلکه آنها را در کشور می پذیریم .
مجری پرسید: اخیراً اشاره کردید قطر حتی گزینه مداخله نظامی را برای حفاظت از مردم سوریه، بررسی خواهد کرد. آیا منظور شما این است که قطر برای مبارزه با ارتش سوریه، نیروی زمینی به این کشور خواهد فرستاد یا اینکه قصد دارید تسلیحات بیشتری برای شورشیان سوریه بفرستید؟
وزیر امور خارجه قطر پاسخ داد: این قضیه منتفی است که ما سرباز و نیروهای زمینی به سوریه بفرستیم.
خالد عطیه در خصوص حمایت های قطر از گروه های تروریستی، به خصوص جبهه النصره مدعی شد: اگر می خواهید بدانید که چه کسی از داعش حمایت می کند، باید روی خود رژیم (سوریه) تمرکز کنید. رژیم سوریه مانند آهن ربایی است که داعش را به این کشور جذب می کند؛ ما (کشورهای حوزه خلیج [فارس] ) داعش و جبهه النصره را گروه های تروریستی می دانیم.
خالد عطیه در خصوص حمایت قطر از گروه تروریستی احرار الشام در سوریه نیز مدعی شد: احرارالشام یکی از گروه های آزادی خواه سوریه است. احرار الشام، گروهی میانه رو است و طرز تفکر متفاوتی با داعش دارد.
مجری در بخشی دیگر این برنامه گفت: مردم باید چه تصوری از قطر داشته باشند، زمانیکه شاعری به نام «محمد العجمی» به علت خواندن شعری که خوشایند دولت قطر نبود، پانزده سال زندانی شده است. در حالیکه «سعد بن عتیق العطیق» واعظ سعودی به مسجد جامع دوحه و تلویزیون دولتی قطر دعوت می شود و در آنجا می گوید مسیحیان، یهودیان، علوی ها و شیعیان باید نابود شوند. چرا شاعر را دستگیر می کنید، اما با مبلغ نفرت چنین کاری نمی کنید؟
خالد عطیه ادعا کرد: این به شما اثبات می کند که ما در قطر، آزادی بیان داریم و همه می توانند آزادانه نظرشان را ابراز کنند.
مجری برنامه گفت: یکی از بزرگترین نگرانی ها درباره خاورمیانه، اختلافات ایران با برخی از دیگر کشورهای حوزه خلیج [فارس] و خاورمیانه است. بسیاری معتقدند اختلافات دو طرف، ریشه مذهبی دارد و اختلافات میان تشیع و اهل سنت است.
وزیر امور خارجه قطر پاسخ داد این سؤال خوبی است. از نظر ما، مناقشه با ایران در منطقه به اختلافات شیعه و اهل تسنن مربوط نمیشود. آنچه می بینیم و از آن بیم داریم مناقشه بین اعراب و فارس است که می خواهیم از آن اجتناب کنیم. به اعتقاد من، با استفاده از فرصت پیش آمده باید درباره همه حوزه ها مانند مسائل امنیتی، حسن همجواری، مداخله در امور داخلی سایر کشورها گفتگو کنیم.
وی در اظهاراتی مغرضانه افزود: به اعتقاد من، ایران باید ادبیات و لحن ملایم تری به کار گیرد تا روند گفتگوها (میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران) تسهیل شود. اگر قرار است گفتگویی صورت بگیرد، گفتگوها باید جدی باشد و همه جنبه های مربوط به حسن همجواری را شامل شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد