رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خبر داد

کاهش نرخ سود بانکی تا ۱۲ درصد در بسته خروج از رکود

محمد باقر نوبخت با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور در شش ماه اول امسال براساس برآوردهای اولیه یک درصد بوده است، اظهارداشت: هر چند که این عدد مطلوب دولت نیست، اما نسبت به رشد منفی 6.8 درصدی سال91 نرخ بهتری است.
کد خبر: ۸۵۲۰۶۶
کاهش نرخ سود بانکی تا ۱۲ درصد در بسته خروج از رکود

به گزارش جام جم آنلاین ، وی شب گذشته در برنامه تیتر امشب افزود: برای اینکه بتوانیم به رشد مطلوب اقتصادی برسیم باید تلاش یبشتری انجام شود و از همین رو بسته سیاستی جدید تدوین شد و بانک مرکزی با ابزار پولی و سازمان مدیریت با ابزار مالی برای افزایش رشد اقتصادی اقدام خواهند کرد. براساس بررسی‌ها در شش ماهه اول امسال رشد بخش کشاورزی 5.7 درصد، صنعت و معدن منفی 1.1 درصد و خدمات 0.9 درصد بوده است.

پرداخت 20 هزار و 445 میلیارد تومان بودجه عمرانی

رئیس سازمان مدیرتی و برنامه‌ریزی با اشاره به اقدامات این سازمان برای افزایش رشد اقتصادی گفت: قرار شد سازمان مدیریت از ابزار مخارج دولت (افزایش بودجه طراح‌های عمرانی) استفاده و در همین راستا 7500 میلیارد تومان در بخش عمرانی هزینه کنیم؛ از ابتدای امسال تاکنون 20 هزار و 445 میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی پرداخت کردیم که 14 هزار و 318 میلیارد نقد، 2100 میلیارد تومان از محل بودجه مهار آب‌های مرزی، 1137 میلیارد تومان برای کارهای عمرانی از محل مواد 10 و 12 و 3 هزار میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه به پیمانکاران پرداخت کردیم.

تزریق 35 هزار میلیارد تومان به بخش عمرانی

نوبخت با بیان اینکه ازابتدای امسال تاکنون 7 هزار و 65 میلیارد تومان بیشتر از سال گذشته تسهیلات بودجه عمرانی پرداخت کرده‌ایم، تصریح کرد: مدل‌های اقتصادسنجی نشان می‌دهد اگر 9 هزار و 700 میلیارد تومان کار عمرانی انجام شود، یک درصد رشد اقتصادی حاصل خواه شد و هدف ما امسال این است که بیش از 35 هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش عمرانی تزریق کنیم که بیشتر از سال گذشته است.

وی درخصوص حجم بدهی دولت به پیمانکاران، اظهارداشت: پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران موجب فعال شدن طرح‌های عمرانی می‌شود که اثر خود را در بخش‌های تولید سیمان، فولاد و صنایعی از این دست نشان می‌دهد.

پیش‌بینی رشد 2 درصدی اقتصادی برای سال 94

سخنگوی دولت تصریح کرد: با این اقدامات و برنامه‌های بانک مرکزی برای تسهیلات خرید کالا تقاضا تقویت خواهد شد،کالاها از انبار خارج و شرکت‌ها فعال می‌شوند،بنابراین قطعا در شش ماه دوم امسال رشد اقتصادی بیش از شش ماه اول خواهد بود. به نظر می‌رسد رشد اقتصادی امسال به حدود 2 درصد برسد، البته آقای رئیس جمهور تاکید داشتند رشد اقتصادی امسال کمتر از پارسال نباشد، اما باید به این نکته هم توجه کنیم که ما هنوز در تحریم هستیم.

نوبخت با اشاره به پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی از رشد 5-6 درصدی اقتصادی ایران در سال آینده، گفت: امیدواریم بتوانیم از همه ظرفیت‌های بخش دولتی و غیردولتی برای افزایش رشد اقتصادی کشور استفاده کنیم.

کاهش نرخ سود بانکی به ۱۶ و ۱۲ درصد در بسته خروج از رکود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پاسخ به این سوال که بالاخره چه تصمیمی برای نرخ سود اتخاذ می‌شود و اختلاف نظر بانک مرکزی، سازمان مدیریت و وزارت اقتصاد به کجا می‌انجامد، گفت: واقعیت این است تا زمانی که نرخ تورم حدود 40 درصد بود تحلیل می‌شد وقتی تورم در این سطح است نرخ سود بانکی هم بالاست اما وقتی نرخ تورم به زیر 15 درصد طبق گزارش بانک مرکزی رسیده است، منطق حکم می‌کند نرخ سود بانکی هم کاهش یابد.

وی ادامه داد: شورای پول و اعتبار در مصوبه قبلی خود (مصوبه 8 اردیبهشت) نرخ سود بانکی را کاهش داد و مقرر کرد هر سه ماه یکبار بازنگری شود، اما در عمل بانک‌ها نرخ‌های سود را رعایت نکردند شبکه بانکی از آن منطق تعیین شده تبعیت نکرد.

نوبخت با اشاره به طرح مجدد نرخ سود بانکی در جلسه شورای پول و اعتبار، افزود: استدلال بانک مرکزی در جلسه این بود که به جای کاهش دستوری نرخ سود، باید شرایط را برای کاهش نرخ‌ها فراهم کنیم. ورود بانک مرکزی به بازار بین بانکی و کاهش نرخ سود در این بازار یکی از برنامه‌های بانک مرکزی برای فراهم کردن کاهش نرخ سود در بانک‌هاست.

وی اضافه کرد: در قالب بسته سیاستی دولت، نرخ سود تسهیلات خرید کالا و خودرو به سطح 16 و 12 درصد کاهش یافته (مابه‌التفاوت نرخ سود در قالب یارانه به بانک‌ها پرداخت می‌شود) که بخش قابل توجهی از تسهیلات را شامل می‌شود و این باید فراگیر شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات در آن بخش‌هایی که مدنظر دولت بوده به صورت هدفمند کاهش یافته است، گفت: نظر دولت کاهش نرخ سود است و بانک مرکزی هم قبول دارد که نرخ تورم فعلی باید نرخ سود بانکی هم کاهش یابد اما فقط نسبت به درصد تقلیل نرخ سود اختلاف نظر وجود دارد. نرخ مدنظر بانک مرکزی بالاتر از وزارت اقتصاد و نرخ پیشنهادی سازمان مدیریت کمتر از وزارت اقتصاد است و در واقع نرخ سود مدنظر سازمان مدیریت کمترین نرخ است.

وی افزود: بانک مرکزی مساله را قبول دارد اما معتقد است به جای اینکه صرفا نرخی اعلام شود و سیستم بانکی آن را رعایت نکند، نرخ سود در بازار بین بانکی با روش‌هایی کاهش یابد؛ قطعا اراده دولت و بانک مرکزی کاهش نرخ سود است.

برآورد اولیه خسارت سیل ایلام و کوهدشت 800 میلیارد تومان است

وی درباره سیل ایلام گفت: طبق برآوردهای انجام شده مجموع خسارت در شهر ایلام 600 میلیارد تومان و در کوهدشت 200 میلیارد تومان بوده است، اما مقرر شد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گزارش دقیقی نسبت به میزان خسارت وارده و اینکه چه تعداد خانوار چه میزان خسارت دیده‌اند، را به دولت ارائه کند.

به گفته وی، دولت در گام اول 10 میلیارد تومان به صورت تنخواه تصویب کرد تا گزارش بنیاد مسکن ارائه شود و دولت‌های بعد از آن در قالب کمک‌های بلاعوض و تسهیلات با نرخ سود 2 تا 3 درصد از طریق سیستم بانکی و تامین یارانه آن اقدام خواهد کرد.

تعریف ۳ قاعده برای همکاری‌های بین‌المللی در پساتحریم

نوبخت درخصوص برخی نگرانی‌های نسبت به نقود دشمن بعد از رفع تحریم‌ها به حوزه اقتصادی و هشدار مقام معظم رهبری نسبت به واردات کالاهای خارجی و به ویژه آمریکایی، گفت: ما سال‌های در تحریم بودیم و هم‌اکنون که درهای ارتباط اقتصادی را باز کردیم باز هم جمهوری اسلامی هستیم و با همان اهداف و ارزش‌ها و مقام معظم رهبری به درستی هشدار دادند الان که قرار است ارتباط وسیعی داشته باشیم برخی موارد را رعایت کنیم زیرا بالاخره بدخواهانی نسبت به آرمان‌های ما وجود دارد.

وی افزود: از سوی آمریکا ادبیات سخیفی می‌شنویم که با ارزش‌ها و فرهنگ ما سازگاری ندارد، ما این مراقبت‌ها را داریم و البته وجه اصلی این مساله باید در حوزه فرهنگ انجام شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه سیاست‌های دولت در حوزه جذب سرمایه‌گار خارجی مشخص است، تصریح کرد: ما در سه عرصه قاعده را تعریف کردیم، به جای سرمایه‌گذاری نقدی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی باید انجام شود و که آثار مثبت آن افزایش تولید و اشتغال جوانان است.

وی ادامه داد: دوم سرمایه‌گذار خارجی باید فناوری نو بیاورد و آنها ایران را بازار مصرف نبینند. خیلی از مصنوعاتی که در داخل با مشارکت خارجی‌ها تولید می‌شود، قابلیت فروش در کشورهای همسایه را دارد. سوم باید در به دست آودرن بازارهای خارجی برای فروش محصولات تولیدی به ایران کمک کنند.

نوبخت در خصوص خبر منتشر شده مبنی بر راه اندازی اینترنت ملی در ایران از سوی یک شرکت آمریکایی، گفت: چنین مساله‌ای صحت ندارد؛، در حال حاضر از کشورهای مختلفی از جمله آمریکا آمادگی برای سرمایه‌گذاری در ایران وجود دارد و البته مقام معظم رهبری تاکید کردند کالاهای مصرفی آمریکایی وارد نشود و دغدغه ایشان بسیار بجا است.

وی اضافه کرد: اما ما انتظار داریم همه به ما کمک کنند و به گونه‌ای بحث نشود که سرمایه‌گذار خارجی به بحث سرمایه‌گذاری در ایران ورود نکند؛ خودمان خودمان را تحریم نکنیم. قبول کنیم که سرمایه‌گذار خارجی نیازمند یک اطمینان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان اینکه عده‌ای ممکن است تشخیص دهند که سرمایه گذاری خارجی به معنای نفود در ایران است، گفت: مدتی پیش رئیس جمهور یکی از کشورها می‌خواست به ایران بیاید و دلیل اینکه صحبت‌هایی کرده بود، عده‌ای اعلام کردند این فرد نباید به ایران بیاید و اگر بیاید اما به خیابان می‌آییم و اعتراض می‌کنیم؛ اتفاقا آن رئیس جمهور آمد و با مقام معظم رهبری هم دیدار کرد.

وی تصریح کرد: ملاک باید قانون باشد و همه به آن احترام بگذارند. اگر مشکلی وجود داشته باشد و مصداقی از تخلف و نفوذ دیده شود گزارش‌های دستگاه‌ها به مقام معظم رهبری و دولت می‌رسد؛ ما باید از فرصتی که بعد از رفع تحریم‌ها به وجود می‌آید استفاده کینم و اگر مشکلی به وجود بیاید مقام معظم رهبری هر جا احساس کنند با صراحت اعلام می‌کنند.

سخنگوی دولت با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری اظهارداشت: ایشان گفتند علت اینکه رضایت حاصل شد (برای انجام مذاکرات) برای این بود که تحریم‌ها برداشته شود،بنابراین به‌گونه‌ای نشود که تحریم برداشته شود اما تنوانیم از مزیت آن استفاده کنیم.

تدوین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در دولت

وی در پاسخ به این سوال که اقدامات دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی چگونه بوده است آنهم در شرایطی که مقام معظم رهبری از روند اجرای آن ابراز نارضایتی کردند، گفت: تکالیف دستگاه‌های برای سال‌های 93 و 94 مشخص شد و گام‌هایی در ای زمینه برداشتیم اما اینکه بگوییم اقتصاد مقاوم شد، چنین اتفاقی رخ نداد. اقتصادی که سال‌های سال وابسته به نفت است را نمی‌توان یک شبه از نفت جدا کرد و مالیات را جایگزین آن کرد.

نوبخت با بیان اینکه وصول مالیات هم مشکلات خاص خود را دارد، تصریح کرد: عدم رضایت مقام معظم رهبری واقع‌بینانه است،ایشان نسبت به پیشرفت کار عدم رضایت داشتند و در همین راستا ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل و یک برنامه مشخص تدوین شد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه تدوین شده بر اساس چارچوب مدنظر مقام معظم رهبری بوده است، گفت: این سیاست‌ها حاوی مسائلی است که هیچ عقل سلیمی مخالف آن نیست.

تعیین نرخ خرید تضمینی گندم و چای امروز در شورای اقتصاد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در خصوص خرید تضمینی گندم و چای اظهارداشت: فردا (امروز) بعد از ظهر جلسه شواری اقتصاد تشکیل می‌شود که یکی از دستور کارهای جلسه تعیین نرخ تصمینی خرید گندم و چای است.

وی افزود: در سال‌های گذشته به دلیل اینکه فصل برداشت محصول در بهار انجام می‌شد و دولت در ماه‌های اول منابع کافی ندارد، با تاخیر انجا می‌شد اما برای امسال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی موظف شد از خطوط اعتباری بانک‌های خصوصی و دولتی استفاده کند و پول کشاورزان را به سرعت بپردازد و بعد تا پایان سال اصل و سود منابع بانکی را بازپرداخت کند.

نوبخت با اشاره به خرید 9300 میلیارد تومان گندم از کشاورزان در سال 94، گفت: در سال 92 کل منابع پرداخت شده برای خرید گندم 3300 میلیارد تومان بود، به همین دلیل بود که رشد بخش کشاورزی در شش ماهه اول امسال 5.7 درصد برآورد می‌شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت به بخش کشاورزی توجه ویژه‌ای دارد، تصریح کرد: در سال جاری تولید چای 30 درصد افزایش یافته و اگر ما به کشاورزان کمک کنیم و پولشان را به موقع بپردازیم آنها انگیزه پیدا می‌کنند از همه زمین‌های قابل کشت برای تولید محصول استفاده کنند.

چیزی درباره تذکر رئیس جمهور به وزیر کار و تعاون نشنیده‌ام

وی درپاسخ به سوال مجری برنامه درخصوص اختلاف نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وزیر بهداشت و تذکر رئیس جمهور به وزیر تعاون، گفت: دو نگاه متفاوت در این وزارتخانه نسبت به بیمه وجود دارد و هر دو وزیر یک مدلی ارائه داده‌اند و معتقدند باید مبنای عمل قرار گیرد.

نوبخت افزود: این اختلاف دیدگاه مربوط به دیروز و امروز نیست بلکه از چند سال پیش وجود داشته است؛ اما اینکه آقای رئیس جمهور به آقای ربیعی تذکر داده است، بنده چنین چیزی نشنیده‌ام و حداقل بنده در جریان آن نیستم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها