در طول سالهای گذشته، تفسیرهای مختلفی از قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات شده است و دولتها هرکدامشان تفسیر متفاوتی از این مساله داشتهاند.
گاهی هم موازی کاری بین سازمانهای مختلف، موجب توقف اجرای این قانون شده است. به هر حال شکی نیست که سهلانگاری و توجیهات غیرقابل قبول، مانع از اجرای دقیق قانون منع توزیع قلیان شده است.
مثلا در گذشته، ناهماهنگی بین سازمان گردشگری و وزارت بهداشت، موجب شده بود که قانون ممنوعیت عرضه قلیان در قهوهخانهها متوقف شود.
در این بین، حضور قلیانسراهای بیمجوز نیز کار را سختتر کرده است و به همین منظور باید برای مدیریت این مسائل و اجرای قانون، نظارت بیشتری بر فرآیند توزیع و عرضه قلیان اعمال شود.
شکی نیست عرضه گسترده قلیان در جامعه، موجب آسیب رسیدن به سلامت عمومی میشود. همچنین هرساله خسارتهای مالی گستردهای هم بهدلیل عرضه قلیان در کشور برجای میماند.
به همین دلایل ما از دولت میخواهیم هرچه سریعتر نسبت به اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات اقدام کند و برای اجرای این قانون با جدیت بیشتری رفتار کند.
در بیماریزا بودن قلیانها شکی نیست. یکی از دلایل شیوع انواع سرطانها در جامعه، استعمال قلیان، سیگار و انواع و اقسام دخانیات است، در حالی که اگر بر فرآیند عرضه دخانیات، نظارت بیشتری داشته باشیم و با فرهنگسازی و آموزش، مردم را نسبت به خطرات متعدد استعمال قلیان آگاه سازیم، بیگمان میتوانیم شاهد کاهش رغبت مردم به استعمال قلیان باشیم و در این شرایط، فعالیت قلیان سراها نیز خود به خود محدود خواهد شد.
دکتر مراد هاشمزهی - عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد