به گزارش جام جم آنلاین ،تحقیقات نشان داده است زوجهایی که حداقل هفتهای یکبار به خاطر مسائل مادی با یکدیگر بحث میکنند، 30 درصد بیشتر در معرض خطر جدایی یا طلاق عاطفی قرار میگیرند.
مشکلات مالی و بحثهای مربوط به مسائل مالی در زندگی هر زن و شوهری وجود دارد، اما برخی زوجها به حدی درگیر مشکلات اقتصادی میشوند که لذت بردن از زندگی را برای همیشه فراموش میکنند.
بیشک شما به عنوان بانوی خانه، باید سعی بر مدیریت اقتصادی زندگی داشته باشید و اجازه ندهید پول و مسائل مادی به زندگی مشترکتان آسیب برساند.باید یاد بگیرید که چگونه با مشکلات مالی برخورد کنید و کنار بیایید.
دانستن این مهم که چه زمان و در چه موقعیتی با همسرتان صحبت کنید تا اجازه ندهید پرداختن به این مساله، باعث ایجاد تعارض در زندگیتان شود، ازجمله هنرهای مدیریتی شما در حل مشکلات اقتصادی است.
آرامشتان را حفظ کنید
گرچه ممکن است بهخاطر شرایط اقتصادی نابسامان زندگیتان، دچار استرس و اضطراب شده باشید، اما بهتر است بدانید شما و همسرتان نمیتوانید بار تمام مشکلات را یکجا و در یک زمان تحمل کنید.
شما بهعنوان بانوی خانه، باید تلاش کنید حریم زندگی مشترکتان با نبود آن پول آلوده نشود.
برخی بانوان تصور میکنند اگر راه مصالحه پیش بگیرند ممکن است همسرشان بد عادت شود و به موجب آن نیز رفع مسئولیت کند، بههمین خاطر برای اجتناب از این وضعیت، دست به مقابله میزنند و با برنامهای از پیش تعیین شده در مقابل همسرشان جبههگیری میکنند.
مثلا به محض ورود همسرشان به خانه، هر چیزی را بهانه میکنند و با ربط دادن آن به مسائل مادی، شروع به بحث کرده و تا مرز مشاجره نیز پیش میروند.
این روش نهتنها سازنده و مفید نیست، بلکه موجب آسیبپذیری ابعاد دیگر زندگی مشترک میشود، در اولین گام بسیار محتمل است، صمیمیت و درک متقابل که لازمه اعتماد و اشتیاق زوجین نسبت به یکدیگر است، دچار لطمه شود.
بنابراین توصیه میشود بر خودتان مسلط باشید و آرامشتان را حفظ کنید و باور داشته باشید همسرتان بیش از شما احساس نگرانی و ناراحتی میکند. اگر مسالهای شما را اذیت میکند، بهتر است صحبت کردن راجع به آن را به زمان دیگری که آرامتر و متمرکزتر هستید، موکول کنید.
بیشک هنگام آرامش، هم شما و هم همسرتان، بهطور صریح و شفاف میتوانید مشکلتان را واکاوی کرده و راهحل مفیدی برای رفع و رجوع آن پیدا کنید.
زمانبندی کنید
در جوی صمیمانه و به دور از تنش با همسرتان به گفتوگو بنشینید. به او بگویید این مساله چقدر زندگیتان را تحتالشعاع قرار داده و شما بهخاطر آن دچار زحمت شدهاید.
اگر چه میدانید او نیز بیتقصیر است، اما چارهای جز بازگو کردن نمیبینید و هدفتان از صحبت کردن نیز چیزی جز برنامهریزی و جستوجوی روشی برای فرار از شرایط سخت نیست، بهتر است زمان مشخصی را برای صحبت کردن در نظر داشته باشید.
مثلا 20 دقیقه کافی است تا در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید. محدود بودن زمان باعث میشود شما مقدار معینی زمان، برای پرداختن به کاری صرف کنید و سریعا نیز به اصل موضوع پرداخته و از حاشیهپردازی یا بحثهای اضافی که ممکن است موجب نامساعد شدن نتیجه گفتوگو شود، اجتناب کنید.
سعی کنید در زمان مشخص شده، تنها به مهمترین مسالهای بپردازید که بابت آن بیشتر احساس نگرانی میکنید، مثلا اجاره خانه و پرداخت وام، مطرح کردن یکباره چند موضوع که هر یک به نوبه خود مهم هستند، نه تنها گفتوگوی شما را به نتیجه مناسبی نمیرساند، بلکه بار مالی زیادی به دوش شما و همسرتان تحمیل میکند.
از چیزهای کوچکتر شروع کنید
مشکلات مالی خود را به دو بخش کوچک و بزرگ تفکیک کنید، چه بسا بسیاری از اوقات صحبتهای زوجین بر سر مشکلات مالی، به هیچ نتیجهای نمیرسد، چون مسائل کوچکتر کنار گذاشته شده و مسائل بزرگ بازگو میشوند.
مطرح کردن مسائل بزرگ مالی همیشه منجر به گله و شکایت میشود و راه را بر حل مسائل جزئی میبندد.
توصیه میشود مسائل مورد نظر برای گفتوگو را اولویتبندی کنید، گرچه شایسته است هر یک از اولویتهایتان را نیز ریز و جزئی کنید، چه بسا صحبتهای شما و همسرتان بر سر مسائل کوچکتر مالی، سریعتر به نتیجه میرسد.
وقتی بتوانید مسائل و مشکلات کوچکتر را از میان بردارید، بی شک میتوانید با توان و اعتماد به نفس بیشتری به حل مشکلات بزرگتر بپردازید.
گذشته را رها کنید
گذشته زندگی خود را بههیچوجه به رخ همسرتان نکشید! گذشت آن زمانی که در خانه پدریتان، آب در دلتان تکان نمیخورد و هر آنچه میخواستید در چشم برهم زدنی در اختیارتان قرار میگرفت.
بهتر است فراموش کنید که قبلا در خانه پدریتان وضعیت مالی خوبی داشتید و هیچ یک از دغدغهها و مشکلات کنونی را تجربه نکرده بودید. یادآوری این که قبلا که بودهاید و از کجا آمدهاید، نهتنها مرهم مشکلاتتان نیست، بلکه موجب دوری و سردی عاطفی شما و همسرتان میشود.
این شعار قدیمیترها را آویزه گوشتان کنید، خونه شوهر مثل خونه پدر نیست. پس سعی کنید گذشتهها را در گذشته باقی بگذارید و به اکنون و حال امروزتان فکر کنید.
زندگی در حال، باعث میشود همسرتان را بیشتر و بهتر درک کنید و در برابر او کمتر حالت تدافعی بگیرید و با القای حس حمایتگری به او، در جهت دستیابی به اهداف مشترکتان گام بردارید.
انتقاد بیمورد نکنید
حتیالمقدور از سرزنش همسرتان بپرهیزید و او را به باد انتقاد نگیرید. انتقاد گاهی سازنده و مفید نیست و موجب ناامیدی و رکود و سستی در حرکت میشود.
برخی بانوان معتقدند، اگر همسرشان را به حال خودشان رها کنند، انها دست روی دست میگذارند و کاری نمیکنند، پس مجبورند برای تحریک آنان هم شده، نه از سر بیانصافی بلکه به جهت انگیزهای برای حرکت، گاه از همسرشان انتقاد کنند.
در این شرایط توصیه میکنیم پیش از شروع انتقاد، کمی صبر داشته باشید و خودتان را به جای همسرتان بگذارید. تاثیر موضوعی را که میخواهید برای او بیان کنید، در خودتان ارزیابی کنید.
این سوال را از خودتان بکنید: «وقتی از این شیوه استفاده کنید، چه حالی به خودتان دست میدهد؟»، بیشک پاسخ این سوال میتواند، مسیر بهتری را پیش رویتان بگذارد تا بتوانید جواب بهتری از همسرتان دریافت کنید.
مثلا وقتی نگران مسائل مادی مربوط به آینده هستید، به جای آن که به همسرتان بگویید: چرا به فکر زندگیمان نیستی، سرت را مثل کبک زیر برف فرو بردهای، اصلا میدانی دخترت به سن ازدواج رسیده و تو باید در فکر تهیه جهیزیه باشی!
به او بگویید: دخترمان دیگر بزرگ شده است، همین روزهاست که خواستگاران پاشنه در را از جا بکنند، باید برای تهیه جهیزیه او در فکر باشیم. آنگاه در ادامه میتوانید بگویید: باید کمی تلاشمان را بیشتر کنیم و به فکر پسانداز باشیم.
ضمیمه چاردیواری
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد