به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، صبح امروز چهاردهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در این جلسه قاضی صلواتی از متهم ردیف اول پرونده یعنی بابک زنجانی خواست تا در خصوص اینکه 1500 کیلو طلا از آفریقا را به چه صورت خریداری کرده توضیح دهد که زنجانی هم گفت: من چنین چیزی نخریدم.
قاضی صلواتی در پاسخ گفت: شما از آقای «الف» این طلاها را خریدهاید که زنجانی در پاسخ گفت این آقایی که شما اسم بردید کلاهبرداری است که با شکایت من و با دستور بازپرس به همراه فرد دیگری به نام آقای «م» بازداشت شده است.
وی ادامه داد: این آقایان مدعی بودند که در آفریقا طلا دارند من هم به آنها گفتم بیایید قراردادی ببندیم تا طلاها را به ایران بیاورم.
زنجانی ادامه داد: من در این خصوص با رئیس کل وقت بانک مرکزی صحبت کردم و قرار شد برای رفع برخی از مشکلات این طلاها را به ایران بیاوریم.
متهم نفتی تصریح کرد: آقای «الف» 5 میلیون دلار از من پیشپرداخت گرفت و من هم از ترکیه یک هواپیمای مسافربری بزرگ را به همراه دو مأمور نظارتی و یک نماینده از سوی خودم عازم آفریقا کردم.
زنجانی تصریح کرد: وقتی که به آفریقا رسیدم با من تماس گرفته و گفتند که طلاها را دیدهایم و اگر اجازه دهید بارگیری کنیم.
وی افزود: آقایان یک میلیون دلار به خاطر هزینه گمرکات از ما طلب کردند و ما هم این رقمها را بدون هیچ مدرکی پرداخت کردیم طلاها بارگیری شد و هواپیما در استانبول نشست و قرار بود باز به ایران منتقل شود.
بابک زنجانی با بیان اینکه متأسفانه آقایان «الف» و «م» اطلاعات اشتباهی را به پلیس استانبول منتقل کردند گفت: این آقایان به پلیس استانبول گفتند که یک محموله قاچاق در هواپیماست، پلیس هم هواپیما را توقیف و درخواست مدارک کرد.
وی ادامه داد: ما مدارک را به گمرک استانبول ارائه کردیم اما آنها از ما اصل مدرک را خواستند، به آقایان «الف» و «م» گفتم اصل مدارک را بدهید اما آنها در ازای ارائه اصل مدارک درخواست 5 میلیون دلار دیگر را کردند که ما آن پولها را نیز پرداخت کردیم.
در این هنگام قاضی صلواتی خطاب به زنجانی گفت: شما این پول را از منابع شرکت نیکو پرداخت کردید که زنجانی گفت آن موقع شرکت نفت با ما کاسبی نداشت که بخواهم از منابع آنها پرداخت کنم، در مجموع 11 یا 12 میلیون دلار دادیم و مدارک را گرفتیم.
وی افزود: در مدارکی که ارائه کرده بودند قید شده بود که این کالاها مصنوعی است و زمانی که ما دلیل آن را پرسیدیم گفتند به این خاطر این را نوشتهایم تا گمرک پول کمتری بگیرد.
وی ادامه داد: در نهایت بار از استانبول به دوبی منتقل شد، در دوبی آقای «م» که صاحب بار بود و دوستان ما برای ترخیص بار رفتند و ملاحظه کردیم که روی شمشهای طلا اسپره اکلین پاشیده شده، این آقایان زیر بار نمیرفتند و مدعی شدند که ما طلاها را عوض کردیم.
زنجانی خاطرنشان کرد: از آنجا که خدا میخواست گروهشان را در آفریقا دستگیر کردند و این خبر در روزنامهها نیز منتشر شد، ما نسبت به آنها شکایت کردیم و دو نفر از آن آقایان را زندانی کردند. به ما هم 4 میلیون دلار ضمانتنامه 4 ساله دادند و بقیه پول را بدهکار شدند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد