به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بیژن زنگنه صبح امروز در همایش تهران که با هدف معرفی مدل جدید قراردادهای صنعت نفت (IPC) در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است، اصول مهم برنامه های آتی وزارت نفت را تشریح کرد و گفت: گسترش اکتشاف، بالا بردن ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور، افزایش مستمر ضریب بازیافت از مخازن، ارتقای فناوریهای ملی و تقویت ظرفیتهای ایرانی غیردولتی برای حضور در فعالیتهای صنعت نفت، پنج اصل مهم حاکم بر برنامه های وزارت نفت خواهند بود.
وی ادامه داد: اکنون زمان مناسبی است که تحریمهای ستمگرانه علیه ایران برداشته و یک بار دیگر ثابت شود تحریمها علیه جریان نفت به ضرر مصرف کننده و تولید کننده است و نفت را نباید با نگرش سیاسی مورد تهدید و تحریم قرار داد.
زنگنه به تبیین پنج اصل مهم که برنامه های آتی وزارت نفت بر آن استوار شده پرداخت و گفت: نخستین اصل مورد توجه ضرورت اجتناب ناپذیر گسترش اکتشاف در عرصه سرزمین و توسعه و بالابردن ظرفیت تولید نفت و گاز کشور است.
وی دومین اصل را که بر برنامه های بخش بالادستی نفت حاکم است، ضرورت اجتناب ناپذیر افزایش مستمر ضریب بازیافت و برداشت نهایی از مخازن نفت و گاز عنوان و در خصوص سومین اصل وزارت نفت افزود: ضرورت بهره گیری از برترین فناوریهای موجود در جهان و توجه به ارتقای فناوری ملی اصل سوم مورد نظر وزارت نفت است.
زنگنه در ادامه، اصل چهارم و پنجم مورد نظر وزارت نفت را ضرورت جذب سرمایه خارجی برای توسعه صنعت نفت و ضرورت حمایت از ظرفیتهای ایرانی غیردولتی برای حضور در زنجیره اکتشاف، توسعه میدانهای نفتی و بهره برداری از آن عنوان کرد.
وی با بیان این که زمانی که بحث توسعه اقتصاد نفت و گاز انجام می شود به معنای وابستگی به درآمدهای نفتی نیست، افزود: با استفاده از درآمدهای نفت می توان بخشهای دیگر اقتصاد را توسعه داد.
زنگنه با اشاره به سه خانواده قراردادی یعنی قراردادهای امتیازی، مشارکت در تولید و قراردادهای خدماتی که بیع متقابل نوعی از این قراردادهاست، گفت: میدانهای سیری A و B، فازهای 2 و 3 و 4 و 5 پارس جنوبی، میدانهای سروش و نوروز و میدانهای دارخوین و دورود نیز در قالب قراردادهای بیع متقابل اجرا و به توسعه رسیده است.
وزیر نفت با بیان این که ایران امروز با بیست سال گذشته تفاوتهای زیادی کرده و ما باید از فرصتهای کار با شرکتهای بین المللی به عنوان اهرم قوی برای اقتصاد و حمایت از تأسیس شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم، افزود: باید از مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی در بخش بالادستی نفت استفاده لازم را کرد.
ضرورت تشکیل جی سی ها
زنگنه بر ضرورت تشکیل و قدرتمند شدن شرکتهای پیمانکار عمومی(جی سی) تأکید کرد و افزود: هم اکنون پتروپارس در این بخش به عنوان یک پیمانکار عمومی حضور دارد که باید تلاش شود با قدرت به فعالیت در این زمینه ادامه دهد.
وزیر نفت به تشکیل نخستین شرکتهای پیمانکار عمومی در کشور اشاره و تصریح کرد: در سالهایی که در وزارت نیرو حضور داشتم شرکتهای مپنا و فراب با این هدف تشکیل شد.
زنگنه با بیان این که مدل جدید قراردادهای نفتی که امروز ارائه می شود الزاما بی نقص نیست زیرا محصول دست بشر است، گفت: اما این قرارداد جوابگوی نیازهای صنعت نفت و توسعه آن خواهد بود.
وی در عین حال افزود: با رعایت اصول، ما از نظریات صاحبنظران و کارشناسان برای این مدل از قراردادها استقبال می کنیم.
وزیر نفت با بیان این که ایران بعد از کشف نفت در 107 سال گذشته همواره نقش سازنده ای در تأمین انرژی جهان داشته است، تصریح کرد: ایران همواره یک رکن اثرگذار در امنیت انرژی جهان است و نقش سازنده ای را ایفا می کند.
زنگنه با بیان این که ایران از همکاری و مشارکت با شرکتهای بین المللی و در شرایط برد-برد استقبال می کند، گفت: شرکتها و سرمایه گذاران خارجی می توانند در بخش پایین دستی صنعت نفت مانند پتروشیمی ها، پالایشگاهها و ال ان جی حضور پیدا کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب