حال از میان قتلهای خانوادگی، بیشترین آمار مربوط به همسرکشی بهخصوص قتل زنان به دست مردان است.
انگیزه و علل این دست قتلها از دو دلیل قابل بررسی است؛ دسته اول بحث قتلهای اتفاقی است که در پی خشونت موجود در خانوادهها به وجود میآید که در بسیاری اوقات یک درگیری ساده و به دنبال آن یک ضرب و جرح و زد و خورد عادی و بدون هیچ انگیزه قبلی اتفاق میافتد که متهم هیچ گاه حتی به فکرش هم نمیرسیده این درگیری ممکن است منتهی به قتل شود.
در دسته دوم ما با قتلهایی مواجه هستیم که با طرح نقشه قبلی و با انگیزههای روشن اجرا میشود.
این دست قتلها در پی رابطه نامشروع همسر و افشا شدن آن نزد دیگری اتفاق میافتد. مردان به خاطر مسأله تعصب و آبرو به جای اثبات جرم و حل مسأله اغلب به آخرین راه و بدترین راه که همان قتل است روی میآورند.
در پیشگیری از همسرکشی رسانهها نقش مهمی دارند؛ با در نظر گرفتن نقش فرهنگی و تاثیر یک فیلم و سریال که ساعتها و گاهی ماهها پخش میشود، میتوان آن را خیلی تاثیرگذار دانست.
اگر مشکلات خانوادگی و اجتماعی خوب به تصویر کشیده شود و راهکارهای پیشگیری از آن را بازگو کنند، میتواند به کاهش جنایت منجر شود.
از موارد مهمی که در سالهای اخیر در خانواده بسیار شدت گرفته است بحث اعتیاد زوجین به مواد مخدر و تبدیل آن از مواد گیاهی و طبیعی سابق به مواد صنعتی جدید مانند شیشه و کراک و مواد روانگردان است.
مواد مخدر صنعتی نقش توهمزایی قوی دارند که در بیشتر موارد توهمات ناشی از مصرف این مواد باعث ناتوانی در کنترل ذهنی بوده و سرانجام فرد معتاد را به سمت جنایت سوق میدهد.
حسین اصغرزاده - رئیس شعبه دادگاه کیفری یک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب