این نوآوری پزشکی در دانشگاه «جان هاپکینز» آمریکا صورت گرفته است که طی آن دسته ای از سلول های واقع در شبکیه چشم تولید می شود که سیگنال های بصری را از چشم به مغز منتقل می کنند.
اهمیت این دستاورد پزشکی در آن است که مرگ این سلول ها و یا عملکرد نادرست آنها به بروز مشکلاتی در بینایی نظیر آب سیاه یا همان کوری تدریجی و همچنین «MS» منجر می شود.
محققان دانشگاه «جان هاپکینز» معتقدند که دستاورد اخیر آنها نه تنها به دستیابی به درک بهتری از زیست شناسی عصب نوری منجر می شود بلکه می توان مدل انسانی مبتنی بر سلولی منحصربفردی ارایه کرد که از آن می توان در کشف داروهای مؤثر در درمان انواع اختلالات سیستم بینایی بهره برد.
از آن گذشته این دستاورد جامعه علمی پزشکی را به ارائه درمان های پیوند سلولی سوق می دهد که بینایی را در بیماران مبتلا به آب سیاه یا MS درمان می کند.
این فرآیند آزمایشگاهی که نتایج آن در ژورنال «Scientific Reports» منتشر شده دربرگیرنده نوعی اصلاح ژنتیکی خطی از سلول های بنیادین جنینی انسانی و تبدیل آنها به نسخه مشتق شده ای یعنی سلول های لنفاوی شبکیه ای است.
به گزارش مهر، محققان در این پروژه امیدوارکننده از ابزار آزمایشگاهی اصلاح کننده ژنومیکی موسوم به CRISPR-Cas۹ استفاده کرده اند.
آنها از این ابزار برای وارد کردن ژن نوعی پروتئین فلورسنت به درون DNA سلول های بنیادین بهره گرفته اند.
یکی از چشم اندازهای اصلی محققان در این بررسی ارایه درمان های اثربخش برای MS است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد