20 درصد آلودگی هوای تهران هم مربوط به موتورسیکلتهاست. در شرایطی که قرار بود موتورهای برقی به خیابانها بیاید، اما همچنان این اقدام نیز از سوی وزارت صنعت انجام نشده است.
حضور معادن شن و ماسه در پایتخت هم آلودگی هوا را تشدید کرده است. در شرایطی که برخی از این معادن، پروانه بهرهبرداریشان به اتمام رسیده، اما همچنان به کار خود ادامه میدهند و به اخطارهای شهرداری و شورای شهر هم توجهی نمیکنند.
اینکه آلودگی هوای پایتخت را به کاهش بارشها و وزش باد نسبت میدهند نیز تحلیل درستی نیست، زیرا شرایط بارشها و بادها در تهران عوض نشده، بلکه این آلودگی هواست که هوای تهران را عوض کرده است.
گسترش حمل و نقل عمومی و در راس آن توسعه مترو، میتواند آلودگی هوای تهران را کاهش دهد، اما متاسفانه بودجههای لازم برای توسعه مترو تخصیص داده نمیشود. علاوه بر این، ما نیاز به 11 هزار اتوبوس سالم در پایتخت داریم، اما هماکنون حدود شش هزار اتوبوس در پایتخت فعالند که خیلی از آنها هم از رده خارج شده است.
جدای از همه این اقداماتی که انجام نشده، نیاز به فرهنگ سازی نیز داریم تا فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی در جامعه نهادینه شود و خودروهای تکسرنشین کمتر تردد کنند، در غیر این صورت با وجود این آلودگی هوا به سمت مرگ تدریجی حرکت میکنیم.
مهدی چمران - رئیس شورای شهر تهران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت