در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
روزنامه، شش روز در هفته به چاپ میرسد و علاوه بر سیدنی، در دیگر ایالات مختلف استرالیا چون نیو سوت ولز، کانبرا و جنوب شرق کوئینزلند (شهرهای بریزبن، گلد کوست و سانشاین کوست) قابل دسترسی و خرید است.
تاریخچه ابتدایی تاسیس روزنامه از این قرار است که سه کارمند اصلی روزنامه فروپاشیده سیدنی، با نامهای وارد استیونز، فردریک استوکز و ویلیام مکگاروی، روزنامهای با نام سیدنی هرالد را سال 1831 پایهگذاری کردند. این نسخه اولیه تنها چهار صفحه داشت و یک روز در هفته چاپ میشد. سال 1840 روزنامه شروع به انتشار روزانه کرد و یک سال بعد از آن مالکی انگلیسی با نام جان فیرفاکس امتیاز نشر روزنامه را خرید و نام آن را به سیدنی مورنینگ هرالد تغییر داد؛ مالکیتی که بعد از مدت 150 سال همچنان در خانواده فیرفاکس پابرجاست. همچنین این روزنامه گرچه به لحاظ تاریخی و سیاسی همواره منطبق با اصول حزب محافظهکار بوده است و حتی در دورانی اسامی نامزدهای انتخاباتی حزب رقیب را هم منعکس نمیکرد، اما در انتخابات فدرال سال 2004 استرالیا، سیدنی مورنینگ هرالد بالاخره این طور اعلام کرد که دیگر از هیچیک از احزاب برجسته حمایت نخواهد کرد. هرچند آنها این بند را هم به اعلامیهشان افزودند که این سیاست ممکن است در آینده مورد تجدیدنظر قرار بگیرد و در صورت روی کار آمدن دولتی نالایق دوباره، رویهای انتقادی را در پی خواهند گرفت. همچنین از دیگر نکات برجسته تاریخی روزنامه این است که گفته میشود در دهه 1840 دونالد مورای، مهندس برق و مخترع اولیه ماشین تحریر تلگراف در این روزنامه کار میکرد.
در سال 1995 وبسایت رسمی روزنامه راهاندازی شد که این سایت در طول سالهای گذشته مدام در حال رشد بوده و اکنون فراتر از یک سایت خبری صرف، به مکانی برای تعامل میان مخاطبان و ارائه اخبار و اطلاعات چند رسانهای تبدیل شده است و با توجه به اهمیت وجود آن در دنیای اطلاعات مجازی امروز، بخش عمدهای از بودجه این موسسه را هم به خود اختصاص داده است.
سیدنی مورنینگ هرالد علاوه بر روزنامه اصلی چند ضمیمه مکمل را هم شامل میشود که در روزهای هفته همراه با روزنامه اصلی به چاپ میرسند. این ضمیمهها با موضوعات مشخصی برای هر یک از روزهای هفته در نظر گرفته شده و بخش عمده بودجه آنها توسط تبلیغات سایتهای اینترنتی وابسته به بنگاه فیرفاکس تامین میشود. بنا به گفته مرکز تحقیقات روی مورگان و با توجه به نظرسنجیهای صورت گرفته از خوانندگان، در مارس سال 2011 این روزنامهفروشی معادل 766 هزار نسخه در روزهای عادی هفته (یعنی از دوشنبه تا جمعه) و یک میلیون و 14 هزار نسخه در روزهای شنبه داشته است. این میزان در دسامبر سال 2013 به متوسط 132 هزار نسخه برای روزهای عادی هفته و 288 هزار نسخه در روزهای آخر هفته رسیده است که در نتیجه روزنامه در این مدت، کاهش فروشی 16 درصدی را تجربه کرده است. با این حال این روزنامه توانسته از راههای مختلفی چون سرمایهگذاری در رسانههای مختلف و در دست گرفتن تبلیغات اینترنتی به راه خود ادامه بدهد و همچنان یکی از پرخوانندهترین جراید قاره استرالیا باشد.
زهرا غفاری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود