در دنیای معاصر، شبکههای اجتماعی و توسعه ارتباطی اجتنابپذیر هستند و نمیتوان جلوی ماهواره و اینترنت را گرفت و حتی اگر فیلتر هم شوند باز هم شیوههای دیگری برای استفاده از آنها از سوی برخی دشمنان فراهم میشود.
در این شرایط بهترین راهکار این است که مقابله با این آسیبهای نوظهور را به خود خانوادهها بسپاریم یعنی به جای این که دولت، از بالا و دستوری برخورد کند، خانواده را با سبک اصیل زندگی ایرانی ـ اسلامی آشنا کنیم و آموزش بدهیم تا خودشان در مسیر ارتباط فرزندانشان فیلتر ایجاد کنند و آنها را به راه صحیح هدایت نمایند؛ مثلا امکانات نرم افزاری بدهیم تا بتوانند برنامههایی که فرزندانشان استفاده میکنند را بررسی کنند. یعنی به خانواده امکان فیلتر بدهیم و آموزش بدهیم که چطور با آنها برخورد کنند.
از نظر من عمده کار برای دفع آفات و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی توسط همین خانواده است تا فرزندان در برابر آسیبها خوددار باشند چون پدر و مادرها بیشترین دلسوزی را برای فرزندانشان دارند. بنابراین اگر ابزار برخورد داشته باشند میتوانند فرزندشان را درست هدایت کنند.
صدا و سیما هم در این زمینه نقش زیادی دارد و برنامههای آموزشیاش برای خانوادهها آنها را تا حد بالایی آموزش میدهد تا آنها بدانند با نوجوانی که مدام با اینترنت و شبکههای مجازی سرگرم است چطور رفتار کنند.
حجت الاسلام سادات موسوی
کارشناس مذهبی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد