به گزارش جام جم آنلاین، محمدجواد ظریف در نشست خبری مشترک با ایگور پراداک وزیر خارجه بوسنی افزود: جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که به توقف خونریزی ها بی انجامد و جان مردم سوریه را حفظ کند، حمایت می کند.
وی تصریح کرد:جمهوری اسلامی همواره معتقد بوده که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و تنها راه، گفت و گو بین اطراف مختلف سوری و سپردن راه حل به مردم سوریه است.
ظریف گفت: وظیفه سایر کشورها تسهیل گفت و گو و نه مشروط کردن آن و تلاش برای تعیین چارچوب این گفت وگوها است.
وزیر خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: آتش بس در طرح هایی که جمهوری اسلامی ایران در دو و نیم سال اخیر برای راه حل سیاسی ارایه کرده، قدم اول بوده و در نشست گروه بین المللی حمایت از سوریه در وین نیز جمهوری اسلامی ایران بر آتش بس فوری، همه جانبه و ارسال کمک های انسانی به همه مناطق سوریه تاکید کرده است و هنوز هم همین اعتقاد را دارد.
ظریف ادامه داد: لذا آتش بس که با اسم توقف مخاصمات به روند آن اشاره می کند، ضرورت دارد چارچوب های مشخص و روشنی داشته باشد؛ هنوز جزئیات مربوط به نحوه اجرای آتش بس در سوریه مورد توافق قرار نگرفته است.
وزیر امور خارجه کشورمان از توافق با وزیر خارجه بوسنی درباره گسترش زمینه همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی خبر داد.
محمدجواد ظریف همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص برجام ۲ اظهارداشت: آنچه که رییس جمهوری درباره برجام ۲ گفتند همبستگی داخلی برای توسعه و پیشرفت کشور است اما در مورد منطقه ما همواره گفته ایم که باید پارادایم حاکم بر منطقه از پارادایمی که به تقابل هسته ای انجامید و مبتنی بر حاصل جمع صفر بود به پارادایم فهم مشترک تغییر کند.
وی گفت: این پارادایمی است که جمهوری اسلامی ایران در دهه ۶۰ و اوج جنگ تحمیلی مطرح کرده و همواره بر این سیاست تاکید کرده و این سیاست جدی و راهبردی ماست.
ظریف ادامه داد:امیدوارم کشورهای منطقه مخصوصا رژیم عربستان که دنبال آتش افروزی و جنگ افروزی در منطقه بوده اند قبل از اینکه بیش از این به خود خسارت بزنند کما اینکه با کاهش قیمت نفت بیشترین خسارت را خود رژیم سعودی تحمل کرده است، دست از این کارها بردارند.
وزیر امور خارجه افزود: سعودی ها امروز با تقویت گروه های افراطی خسارات زیادی تحمل می کنند. آنها باید بدانند که با تغییر دیدگاهشان، منطقه امن تر خواهد شد.
ظریف در بخش دیگری از سخنان خود از حضور وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین و هیات همراه بعد از مدتی طولانی در ایران ابراز خشنودی کرد و گفت: بسیار خوشحالیم که بعد از یک دوران تلخ امروز شاهد زندگی مسالمت آمیز اقوام مختلف در بوسنی هستیم و خوشحالیم که جمهوری اسلامی ایران بتواند با توجه به سابقه دوستی و روابط نزدیک با مردم بوسنی کماکان در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با دولت و مردم بوسنی ارتباط تنگاتنگ داشته باشد.
وزیر امور خارجه همچنین درباره مذاکرات امروز خود با ایگور پراداک گفت: امروز در زمینه مشورت های سیاسی و منطقه ای بین دو وزارت خارجه تفاهم کردیم و مقرر شد در سطوح مختلف این مشورت ها به طور مرتب و مستمر انجام شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر