با رسانه‌های روز دنیا

ایندیپندنت کناره‌گیری کاغذ به نفع دیجیتال

بتازگی مالک رسمی روزنامه ایندیپندنت (یکی از پرتیراژترین نشریات روز انگلیسی)، توقف چاپ نسخه کاغذی نشریه در آینده‌ای خیلی نزدیک و ادامه فعالیت این نشریه در فضای مجازی را اعلام کرد؛ خبری که از وضعیت نه‌چندان مساعد مطبوعات کاغذی و کنار رفتن آنان به نفع گسترش استفاده از اینترنت و تقاضاهای جدید خوانندگان نشان دارد. آینده‌ای که به احتمال خیلی زیاد به زودی گریبان دیگر جراید منتشر شده در سراسر دنیا را هم خواهد گرفت و چه‌بسا نشریات کاغذی به خاطره‌ای دور تبدیل شوند.
کد خبر: ۸۸۵۷۳۷
ایندیپندنت کناره‌گیری کاغذ به نفع دیجیتال

به این بهانه در ستون معرفی مطبوعات این هفته به تاریخچه و سرگذشت این روزنامه مطرح نگاهی می‌اندازیم.

«ایندیپندنت»، نام روزنامه ملی انگلیسی زبانی است که هر روز صبح منتشر شده و مالکیت آن را الکساندر لبدوف عهده‌دار است. این روزنامه از سال 1986 به عنوان یکی از جدیدترین نشریات روز انگلیسی پا به عرصه مطبوعات گذاشت. اولین شماره آن هفتم اکتبر همان سال به صورت قطع بزرگ منتشر شد و مالکانش ابتدای تاسیس آن، سه روزنامه‌نگار سابق روزنامه مطرح دیلی‌تلگراف با نام‌های آندرس ویتهام اسمیت، استیون گلور و متیو سیموندز بودند. قصد این سه نفر از شروع انتشار این روزنامه، به چالش کشیدن دو نشریه مهم آن زمان یعنی گاردین و تایمز و تمایلات چپ و راستی این دو روزنامه بود.

ایندیپندنت که میان عموم مردم با نام خلاصه شده ‌ایندی یاد می‌شود، با تاکید بر نامی که دارد (ایندیپندنت به معنای استقلال است)، در عرصه سیاست خود را به هیچ حزب سیاسی وابسته نمی‌داند و سعی می‌کند طیف وسیعی از نظرات را در مقالات و مطالب خود در نظر گیرد. همچنین در صفحات دیگر هم عمده مباحث و گزارش‌های خود را بر موضوعات فرهنگ و سیاست متمرکز کرده و در عرصه مسائل اقتصادی هم از طرفداران طرح بازار آزاد است. این روزنامه هرچند ابتدا با قطع بزرگ و سنتی روزنامه‌های دیگر چاپ می‌شد، اما از سال 2003 این تصمیم گرفته شد روزنامه به قطع تابلوئید یا همان نیم‌قطع تغییر یابد و در سال 2004 توانست جایزه برترین روزنامه سال انگلستان را هم از آن خود کند.

تیراژ ایندیپندنت در ژوئن 2015، به طور میانگین 58 هزار نسخه در هر شماره اعلام شد که این میزان کاهشی 85 درصدی را در مقایسه با تیراژ همین روزنامه در دهه 1990 اعلام می‌کرد. همچنین تیراژ نسخه معروف یکشنبه‌هایش هم در هر شماره فقط 97 هزار نسخه فروش می‌کرد و این احتمالا می‌تواند از دلایل اصل تصمیم مدیران برای ادامه راه انتشار روزنامه به صورت مجازی باشد. سایت اینترنتی این روزنامه از 23 ژانویه 2008 به فعالیت مشغول شده و با تغییرات مداوم و به روز خود توانسته امکانات قابل دسترسی را برای مطالعه بهتر مطالب و اولویت‌گذاری بر انتشار عکس و ویدئوهای خبری مرتبط با گزارش‌ها برای مخاطبان خود فراهم آورد. لبدوف که توانسته از سال 2010 مالکیت این روزنامه را عهده‌دار شود، در بیانیه‌ای توقف انتشار نسخه کاغذی را تصمیمی با هدف حفظ عنوان و نام این نشریه دانست و اعلام کرد با اتخاذ رویکردهای جدید می‌کوشد ارتقای کیفی را در روزنامه بیش از پیش مدنظر قرار دهد؛ تصمیمی که می‌تواند نمونه‌ای خیلی خوب برای مدیران در نشریات کاغذی دیگر هم باشد.

صبا داریان

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها