به گزارش جام جم آنلاین ، سردار تقی مهری صبح امروز در حاشیه مراسم برگزاری همایش نوروزی همیاران پلیس راهور گفت: نرخ جریمه ها بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته که بر طبق قانون از ۲۵ اسفند ماه در سراسر کشور اجرا می شود.
وی افزود: قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی بعد از ۴۰ سال اصلاح شده و از سال ۹۰ به اجرا درآمده است از این رو طبق قانون وزارتخانه های دادگستری، کشور و راه و شهرسازی افزایش نرخ جریمه ها را هیات وزیران پیشنهاد دادند که این افزایش از سال ۹۲ اجرایی شد.
رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی گفت: امسال هیات وزیران تصمیم به افزایش نرخ جریمه ها گرفت که از میزان ۷۰ مورد جریمه ای که بیشتر از سوی رانندگان اعمال می شد ۴۰ مورد شامل افزایش جریمه شد. دولت این موضوع را تصویب و ابلاغ کرد اما دیوان عدالت موضوع افزایش جریمه ها را با توجه به تورم رد کرد و با رایزنی های صورت گرفته نرخ جدید جرایم تصویب در حال حاضر اجرایی است.
سردار مهری با اعلام اینکه به هیچ وجه پلیس راهور قصد درآمدزایی از محل جریمه های راهنمایی و رانندگی را ندارد افزود: افزایش نرخ جریمه ها حالت بازدارندگی دارد و امیدواریم با افزایش نرخ جریمه ها شاهد کاهش میزان رانندگی های پرخطر و متعاقب آن کاهش تلفات راهنمایی و رانندگی در جاده ها باشیم.
وی با اشاره به اینکه از سال ۸۴ تا پایان سال ۹۳ بیش از ۱۰ هزار نفر کمتر در تصادفات کشته شدند، گفت: همچنین در ۱۰ ماهه امسال ۴۵۰ نفر نیز نسبت به سال قبل کمتر کشته شدند و این در حالی است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو به تعداد خودروهای کشور اضافه شده و ۱.۵ میلیون نفر هم به تازگی گواهینامه خود را دریافت کردند.
سردار مهری ادامه داد: خوشبختانه مردم قوانین را بهتر رعایت میکنند و همین امر باعث شده فرهنگ ترافیکی افزایش یابد و جرایمی که از سوی پلیس اعمال میشود تنها حالت بازدارندگی دارد و مربوط به جرایم سنگین و تخلفات حادثهساز است.
رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی با اشاره به استفاده از پتانسیل همیارن پلیس گفت: این همیاران موظفند تا در طول تعطیلات نوروز به افرادی که در طول مسیر مرتکب تخلف میشوند تذکر دهند. از زمانی که این همکاری میان پلیس و آموزش و پرورش آغاز شده فرهنگ ترافیک در سطح جامعه ارتقا پیدا کرده است. امیدواریم در سال جدید هم شاهد تصادفات کمتری باشیم که البته این موضوع نیازمند پرهیز از سرعت غیرمجاز و رانندگی و خستگی و خوابآلودگی است.
وی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه استانهای اصفهان، خراسان رضوی، سمنان، آذربایجان شرقی و فارس ۵ استان پرتصادف در ایام نوروز بودند، گفت: نزدیک به ۴۰ درصد واژگونیها به علت خستگی و خوابآلودگی در این ۵ استان اتفاق افتاده است.
سردار مهری افزود: بدون شک مأموران ما در مسیر راهها با تخلفات حادثهساز برخورد میکنند و قطعاً خودروهایی که سرعت و سبقت غیرمجاز داشته باشند و یا در جادهها حرکات مارپیچ انجام دهند متوقف خواهند شد.
وی در واکنش به سخنان وزیر بهداشت در همایش رؤسای پلیس راهور مبنی بر اینکه پلیس راهور با خودروسازان تقیه میکند، گفت: یکی از وظایف پلیس شمارهگذاری وسایل نقلیه است. این در حالی است که خودروها از سوی سازمان استاندارد، وزارت معدن و تجارت و دستگاههای مختلف ذیربط تأیید شوند.
رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: همچنین سازمان محیط زیست موظف است که خودروها را از لحاظ زیست محیطی و آلایندگی تأیید کند و در این صورت است که پلیس خودروها را شمارهگذاری میکند.
سردار مهری با بیان اینکه امروز خودروهایی که کیسه هوا و ترمز ضد قفل ABS نداشته باشند شمارهگذاری نخواهند شد، گفت: هر خودرویی باید حداقل دو کیسه هوا داشته باشد.
وی افزود: کارشناسان و همکاران پلیس راه در تصادفات سهم خودرو و راننده را مشخص میکنند و قطعاً جرایم سنگین مربوط به خودروهایی میشود که تخلفات سنگین و حادثهساز داشتهاند.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب