به گزارش جامجم ، سرهنگ علیرضا آذردرخش در توصیه به کاربران فضای مجازی برای تهیه ارز گفت: مراجعه به صرافیها یکی از ملزومات انجام سفرهای خارجی بوده و مسافران باید دقت لازم را هنگام تبدیل ارز داشته باشند.
بر اساس ماده 33 دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافیها، صرافیها ملزم به ارائه رسید و فاکتور معتبر با امضای مجاز و ممهور به مهر صرافی و به نام و امضای مشتری هستند؛ بنابراین صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی تخلف نمیکنند و در صورت تخلف با مراجعه به بانک مرکزی و نشان دادن رسید و فاکتور خرید، میتوان از آنها شکایت کرد.
وی یادآور شد: مسافران حتی برای خرید برخی کارتهای اعتباری میتوانند به صرافیهای دارای مجوز بانکی مراجعه کنند، البته به جای کارتهای اعتباری بهتر است از دبیتکارت ـ کارتهای دارای موجودی که شما تا سقف موجودی خود مجاز به خرید هستید ـ استفاده کنند البته دبیتکارت باید با نام و مشخصات خود مسافر باشد و از دریافت دبیتکارت با مشخصات افراد دیگر خودداری شود؛ زیرا این امر میتواند برای آنها دردسرساز باشد.
رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا افزود: بسیاری از صرافیهای فضای مجازی فاقد مجوز بوده و با تعیین شروط خاصی برای تورهای برون مرزی نوروزی مثل ثبتنام در سایت و وارد کردن اطلاعات کامل فرد به همراه شماره حساب، به دنبال سرقت اطلاعات مسافران خارجی نوروز هستند.
وی ادامه داد: گردانندگان این سایتها با جمعآوری اطلاعات مسافران مثل آدرس و شماره تلفن و زمان نبود آنها میتوانند دست به سرقت از منزل آنها بزنند، لذا به هیچ عنوان آدرس و شمارههای تلفن ثابت منزل و محل کار خود را در این گونه سایتها وارد نکنید.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد