روحانی در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری:‏

قدردان همه نیروهای ‏امنیتی و مسلح هستیم

رییس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری هسته‌ای:

برجام فرصتی بزرگ برای تحقق سریعتر اقتصاد مقاومتی است

رییس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری هسته‌ای با تقدیر و سپاس از همه اندیشمندان و دانشمندانی که برای ارتقاء جایگاه ایران اسلامی تلاش می کنند، اعتدال را بنای اندیشه اسلامی و اساس پیشرفت کشور دانست و تاکید کرد: دستاوردهای جهانی ایران اسلامی، نتیجه تفکر اعتدالی و تعامل مقتدرانه است.
کد خبر: ۸۹۳۵۳۲
برجام فرصتی بزرگ برای تحقق سریعتر اقتصاد مقاومتی است

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و بویژه شهدای هسته ای اظهارداشت: شهیدان بزرگوار هسته ای برای عظمت کشور از جان خود گذشتند و افتخارات علمی و فناوری را در این کشور جاودانه ساختند.

رییس جمهور، سال 94 را سال نمایش قدرت نرم ایران و سالی تاریخی و به یاد ماندنی برای ملت ایران و حتی در تاریخ دیپلماسی جهان برشمرد و افزود: در سال 94 به جهانیان اعلام کردیم به قدرت نرم بیش از قدرت سخت باید توجه داشت و همه جهانیان دیدند منطق، استدلال و میز مذاکره بر قدرت سخت ، تهدید و فشار پیروز است و امروز حقوق هسته ای ملت ایران در عرصه بین المللی تثبیت شده است.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی برجام را فرصتی بزرگ برای تحقق سریعتر اقتصاد مقاومتی دانست و اظهارداشت: اعتدال به ما می گوید نه همه جا به دیگران اعتماد کنید و نه همه جا به دیگران بدبین باشید و نه همه مسایل صرفا با مذاکره حل می شود و البته چنین هم نیست که با مذاکره نتوانیم هیچیک از مسایل مهم را به ثمر برسانیم.

رییس قوه مجریه با تاکید بر اینکه افراط بویژه در اندیشه و فکر کردن بزرگترین خطر را برای جامعه ایجاد می کند، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی همه جا هدایتگر و حامی تدبیر و امیدآفرینی بوده اند و همان طور که معظم له فرمودند روزگار ما روزگار همه چیز است و از همه ابزار و امکانات خود باید به درستی و خوبی استفاده کنیم.

وی گفت: در یک فکر افراطی هیچگاه نباید با آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان ملل متحد همکاری کرد و حتی فکر افراطی به ما می گوید به هیچکس و حتی همسایگان و دوستان خود هم اعتماد نکنید اما اندیشه اعتدالی به ما می گوید رویکرد ما باید رویکرد معتدلی باشد به گونه ای که هم با دنیا حرف بزنیم و هم باید برای خوداتکایی و خودکفایی تلاش کنیم.

رییس جمهور با تاکید بر ضرورت تعامل با جهان و در عین حال تلاش برای خودکفایی و خوداتکایی گفت: رسیدن به خودکفایی و خوداتکایی باید با کمترین هزینه و در کمترین زمان انجام گیرد. اینکه ممکن است نوجوانی بگوید نیاز به مدرسه و معلم ندارد و می خواهد خودکفا و خوداتکا باشد و خود بیاموزد، این همان تفکر نادرست افراطی است.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به اینکه اساس پیشرفت یک ملت، اعتدال است و بنای اسلام نیز بر اعتدال است، اظهارداشت: معنای اعتدال این است که رویکرد ما نسبت به جهان و کشورهای دیگر رویکردی متوازن باشد. ما اعتدال را پذیرفته ایم و با رویکرد اعتدالی، با هزینه ای کمتر و مسیری کوتاه تر به مقصد می رسیم.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه ما نمی توانیم صددرصد به دیگری اعتماد کرده و یا بدبین باشیم، گفت: در موافقتنامه هسته ای نه بنای ما در برابر 1+5 بر مبنای اعتماد است و نه آنها بنایشان برمبنای اعتماد صد در صد است. مبنای ما پایش، نظارت و راستی آزمایی است و کار را گام به گام و با نظارت دقیق به پیش می بریم.

وی، مسیر دولت تدبیر و امید را شکست ایران هراسی دانست و با تاکید بر این نکته دشمنان ما در طول سال‌های گذشته ایران‌ هراسی را تبلیغ کردند و گاهی متأسفانه ایران‌ هراسی را در ذهن برخی به باور رساندند، گفت: کار دولت تدبیر و امید از زمان فعالیتش، بر این مبنا بوده که پروژه ایران‌ هراسی را به شکست بکشاند. امروز دنیا به ایران و به این ملت بزرگ که در سال‌های گذشته برخی نسبت به او به ناروا قضاوت کردند، اعتماد دارد و نباید امروز سخن و کلام ما دوباره آن ایران‌هراسی شکست‌خورده و از بین رفته را زنده کند.

رییس قوه مجریه اظهار داشت: ایران اسلامی برای هیچ کشوری تهدید نیست و امنیت همسایگان را امنیت خود می داند . طی 37 سال بعد از انقلاب نه به کشوری تجاوز کردیم و نه کشوری را تهدید کردیم. فقط آنگاه که به ما حمله شد، از خودمان دفاع کردیم البته باید صاحب قدرت باشیم و هر کشوری در برابر تهدیدات احتمالی باید قدرت خود را تقویت کند. ما می‌دانیم، گاهی قدرت نرم و گاهی قدرت سخت موثر است و ما معتقد به یک قدرت هوشمندانه هستیم. قبول داریم که روزگار، روزگار همه چیز است، اما در عین حال ما برای هیچ کشوری تهدید نیستیم، ما علیه هیچ کشوری برنامه‌ریزی نکرده‌ایم و نخواهیم کرد و ما امنیت منطقه و امنیت همسایگان را امنیت خودمان می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه امنیت قابل تقسیم نیست و اگر همسایه ما امنیت نداشت، مرزها و کشور ما هم امنیت ندارد، گفت: هر گونه قدرت نظامی و سلاح ما، برای ایجاد امنیت در کشور ما و در منطقه است. همه کشورهای همسایه باید به این نکته توجه کنند که برنامه ایران حمایت از همسایگان و کشورهای اسلامی است و اگر کشوری فکر می‌کند ایران برای او تهدید است در محاسبه خود اشتباه کرده است. ایران برای کسی تهدید نیست و علیه هیچ کشوری جنگی را آغاز نکرده و نخواهد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به اینکه ایران در طول دو قرن گذشته هیچ گاه به کشوری تجاوز نکرده و نخواهد کرد، افزود: البته ایران کشوری است که از حقوق خود به خوبی دفاع می‌کند. آنجا که لازم باشد، با نرم افزار و سخت‌افزار از حقوقش دفاع می‌کند. در جنگ 8 ساله ما اول از قدرت نرم‌افزار استفاده کردیم و بعد از قدرت سخت. ایمان و انگیزه و توجه مردم به خداوند قدرت نرم ما بود و البته از افزار سخت هم در برابر تهاجم دشمن استفاده کردیم.

رییس جمهور اضافه کرد: سال 94، سال نمایش قدرت نرم ایران بود. ما به همه فناوری‌های خودمان و همه هنرمندی‌های هنرمندان خودمان افتخار می‌کنیم. چه این هنرمندی و فناوری در میدان فناوری هسته‌ای و چه این هنرنمایی در میدان فناوری دیپلماسی کشور باشد. ما به هر دوی این مولفه های قدرت افتخار می‌کنیم.

وی اظهار داشت: همانطور که دانشمندان هسته‌ای ما و همه دانشمندان بزرگ کشور ما بخاطر خدماتشان در علم و فناوری محبوب مردمند، همه دیپلمات‌های ما هم برای دفاع هنرمندانه و درست از حقوق کشور محبوب ملت ما هستند. دکتر محمدجواد ظریف، مخترعی نبوده که چیزی را اختراع کند، اما هنرمندی بوده که در پای میز مذاکره به بهترین وجه با یارانش، از حقوق ملت ایران دفاع کرده است.

رییس جمهور تصریح کرد: ملت ما به همه افتخارات خودش می بالد و کسی نمی تواند بگوید، بوعلی سینا افتخارماست و حافظ افتخار ما نیست. بوعلی سینا، حافظ، سعدی، زکریای رازی و همه دانشمندان و بزرگان ایران افتخار ما هستند. افتخار برجام را اول از همه، انسجام و رای ملت به تعامل سازنده آفرید.

روحانی ادامه داد: ملت ما در سال 92 به دولتی رای داد که رویکردش نسبت به جهان تعامل سازنده بود. اگر این رویکرد نبود ما به برجامی نمی‌رسیدیم، ملت به دولتی رأی داد که تفکرش در مذاکرات جهانی برد – برد بود و این پایه‌های موفقیت ما است. اگر ما به فکر برد – باخت بودیم به پیروزی نمی رسیدیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان ساخت: رهبری مقتدر و فرهیخته ما که همه جا راهنمای ما بود در خرداد 92 ما را راهنمایی کرد؛ ایشان مسیر را برای آراء مردم هموار کرد. در مذاکرات هسته‌ای هم ایشان هدایت، حمایت و تدبیر کرد و اگر دولت ما، دولت تدبیر و امید بود، هم تدبیر را از ایشان آموختیم و هم امید را از ایشان گرفتیم.

وی از کسانی که در صحنه و میدان، این کار عظیم و بزرگ را به ثمر نشاندند، تقدیر کرد و گفت: وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و در مقطعی وزارت دفاع، همه دست به دست هم دادند. اگر دکتر ظریف‌، دکتر صالحی و آقای دهقان دست به دست هم نمی‌دادند، امروز در این نقطه نبودیم.

رییس جمهور اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند نه تنها در میان دولت و ملت، حتی مسئولین، کارگزاران، قوای سه گانه، نیروهای مسلح و غیرمسلح نیز همه دست به دست هم دادند تا کار به پیش برود.

وی سال 94 را زمان فرصت سازی توصیف کرد که همه دست به دست هم دادند تا یک فرصتی را بسازند و افزود: می خواهم نکته‌ای را بگویم. هرچند ممکن است لحن و عبارت به گونه‌ای باشد که برخی فکر کنند در این زمینه افراط و تفریطی وجود دارد. فرصتی که برجام برای وحدت، پیشرفت و تعامل آفرید، دائمی و ابدی نیست. برجام امروز یک فرصت بزرگ، برای ملت ما در زمینه جذب فناوری، مسایل اقتصادی، تعامل با جهان، جذب سرمایه‌گذاری و در مهمتر از همه تقویت وحدت و اتحاد در درون کشور است.

رییس جمهور خاطرنشان ساخت: اگر خدای ناکرده عده معدودی موفق شوند و نگذارند ما به خوبی از این فرصت استفاده کنیم، این فرصت باز نمی‌گردد. ما امروز باید همه هنرمندی خودمان را بکار ببریم و از فرصت بوجود آمده برای پیشرفت و تعالی کشور، استفاده کنیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی در ادامه با تاکید بر اینکه دوره پسابرجام برای فناوری هسته‌ای کشور نیز فرصت محسوب می شود، اظهار داشت: امروز فرصتی به دست آوردید uf6 را می‌فروشید و کیک زرد را می‌خرید، آب سنگین را می‌فروشید، میله سوخت می‌سازید و با همکاری کشورهای دیگر از جمله کشورهای 1+5 به حول و قوه الهی قادر خواهیم بود در سوخت رآکتور قدرت، خودکفا شده و روی پای خود بایستیم.

روحانی گفت: امروز فرصتی پیدا کرده ایم که در زمینه فناوری هسته‌ای، بتوانیم از فناوری‌های روز کشورهای دیگر هم استفاده کرده و آن فناوری‌ها را جذب کنیم.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه اگر کسی فکر می‌کند علم و فناوری مرز دارد اشتباه می‌کند، تصریح کرد: در دنیای امروز حتی اگر فکر کنند اقتصاد و سیاست مرز دارد، اشتباه می‌کنند. باید از ارتباط صحیح با همه جهان بویژه دوستان‌ و همسایگان‌مان استفاده کنیم و بهره بگیریم و بهره بدهیم، نه اینکه ترس بیفشانیم و ترس را درو کنیم، این که هنر نیست. درشت‌گویی و حرف‌های بی‌پایه زدن که هنر نیست.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه امروز برجام فرصت بسیار خوبی برای ملت ما بوجود آورده است، اظهار داشت: امروز رهبری عزیز انقلاب و هدایت‌های معظم له فرصت خوبی برای ما بوجود آورده است. امروز وحدت و انسجام ملی فرصت خوبی را در کشور بوجود آورده است و امروز نگاه جدید جهان به ایران فرصت خوبی بوجود آورده است که باید از این فرصت ها به خوبی استفاده کنیم.

روحانی ضرورت تقویت بیش از پیش وحدت و همدلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: مردم ایران همه برادریم و در کنار هم قرار داریم. همه مسلمان‌ها برادر و همه کشورهای همسایه با دوستی و برادری در کنار یکدیگر هستیم و باید از این فرصت به خوبی برای پیشرفت و تعالی کشور استفاده کنیم.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: باید در سالی که سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل است ، مثل پارسال همدلی و همزبانی را ادامه دهیم و بی‌تردید می‌توانیم شاهد آبادانی بیشتر ایران عزیز، راه مردم‌مان و تعالی کشور در زمینه‌های مادی و معنوی باشیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها