یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
زمانی که آبراهام مازلو، روانشناس مشهور برای طراحی هرم نیازهای انسانی مشغول مطالعه بود، دریافت که آدمهای سعادتمند و موفق، لزوما کسانی نیستند که مدرک تحصیلی بالا یا ثروت دارند بلکه یکی از ویژگیهای این افراد، مشارکت در فعالیت اجتماعی است.
از منظر دینی نیز کسی که میخواهد برکت در زندگیاش باشد، باید به دیگران خدمت کند و بخشی از زمان خویش را برای حضور در جامعه و مشارکت در کارهای جمعی و نیکوکارانه صرف کند. بنابراین اگر میخواهیم جامعهای دینی با معنویت بالا داشته باشیم، باید به این نکته توجه کنیم و فرهنگ مشارکت و داوطلبی را ترویج دهیم.
البته در کشور ما زمینههای بروز مشارکت به طور کامل وجود ندارد و تشکلهای غیردولتی هنوز نتوانستهاند به طور کامل از ظرفیت اجتماعی استفاده کنند که این نیز عاملی برای پایین بودن سطح مشارکت اجتماعی در کشور ماست. با این حال برای داشتن جامعه سالم، گریزی از مشارکت و کار خیر نیست. زمانی که کار خیری انجام میشود، بانی وفاعل این کار بیش از کسی که آن خدمت را دریافت کرده لذت میبرد. بنابراین با انجام کار خیر به خودمان کمک میکنیم، نه به دیگران زیرا بهره روانی و معنوی ناشی از آن کار، به سلامت روان ما میانجامد .
دکتر حمید سپهر
روانشناس
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد