از طرفی خبرنگاران به نشانه اعتراض حضور جنتی را بایکوت کردند و از سوی دیگر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به تعبیر خبرگزاری فارس در اقدامی شتابزده و نسنجیده ابتدا موضوع رخ داده را تکذیب کرد و در ادامه با تائید برخورد نامناسب محافظان وزیر در این تکذیبیه از خبرنگاران خواست ای کاش با سعه صدر بیشتری برخورد میکردند تا حاشیهای برای جشنواره پیش نیاید!
در متن تکذیبیه وزارت ارشاد آمده است: «وزیر فرهنگ در بدو ورود به کاخ جشنواره با تجمع خبرنگاران رسانه برای مصاحبه خبری مواجه میشوند که پاسخ به پرسشها را به زمان بعد از بازدید موکول میکنند، پس از بازدید و انجام مصاحبه تلویزیونی، در جمع خبرنگاران حضور مییابند و از آنها میخواهند که پرسشهای خود را مطرح کنند، اما تعدادی از خبرنگاران از پرسش خودداری کرده و برخورد خشن محافظان وزیر را دلیل ناراحتی خود عنوان میکنند. جناب آقای جنتی نیز با شنیدن گلایه خبرنگاران قول رسیدگی و بررسی موضوع را میدهند و در عین حال بیان میکنند اگر محافظان من برخورد تندی داشتهاند بنده عذرخواهی میکنم.
متعاقب این موضوع، بنا بر اعلام روابط عمومی جشنواره و با بررسیهای بهعمل آمده مشخص شد افرادی از عوامل اجرایی جشنواره سعی در کنترل نظم مراسم را داشتهاند که به نگرانی برخی اصحاب رسانه منجر شده است. با توجه به قول مساعد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر پیگیری موضوع، انتظار میرفت خبرنگاران با سعهصدر بیشتری با این قضیه برخورد میکردند تا چنین رویداد مهمی دستخوش تب رسانهای و حاشیهسازی نمیشد.
به هر حال بنا به دستور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیریت جشنواره به عواملی که باعث رنجش همکاران خبرنگار شدند، تذکر دادهاند و برخورد لازم برای جلوگیری از تکرار این رفتار، صورت گرفته است.»
حالا با توجه به این پاسخ مشخص نیست روابط عمومی وزارت ارشاد برای موضوعی که بصراحت در متن خود آن را تائید کرده و حتی از عذرخواهی وزیر از خبرنگاران و دستور او برای «برخورد لازم برای جلوگیری از تکرار این رفتار» سخن میگوید، چه چیزی را تکذیب کرده است؟
اما آنچه در تکذیبیه شتابزده روابط عمومی وزارت ارشاد نقطه عطفی در اطلاعرسانی این نهاد محسوب میشود، تکذیب خبر بیش از ده خبرگزاری و سایت خبری است. رسانههایی که هر یک با داشتن خبرنگار در مراسم، خود شاهد و روایتگر رخدادهای غیرقابل توجیه اطرافیان وزیر ارشاد (عوامل اجرایی جشنواره فیلم فجر) بودهاند.
یادآور میشود پیش از این هم در تاریخ 21 خرداد سال گذشته و در شب افتتاح ارکستر ملی محافظان وزیر ارشاد خبرنگار خبرگزاری ایسنا و عکاس ایلنا را مورد ضرب و جرح قرار داده بودند.
اقدامی که همان موقع مورد اعتراض اهالی رسانه قرار گرفت و تا پای شکایت از فرد خاطی هم پیش رفت. شکایتی که با هماهنگیهای صورت گرفته از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مختومه شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد