مرتضی شمسی در گفتوگو با جامجم با اشاره به این که بسیاری از آثار صبا توانستهاند در جشنوارههای بینالمللی حائز افتخارات متعددی شوند، گفت: بتازگی انیمیشن «وقت خواب» به کارگردانی خانم یزدانی توانست در آمریکا و در جشنواره لوییزیانا حضور موفقی داشته باشد و البته به جشنوارههای زاگرب و اتریش هم دعوت شده است. همچنین انیمیشنهای آوازهای سرزمین من، خال خالی، نادان، روباه و خروس و بسیاری دیگر توانستهاند اعتباری را برای انیمیشن ایرانی رقم بزنند و در حال حاضر چندین اثر این مرکز در کشورهای دیگر مانند هند و کره جنوبی پخش میشود. به عبارتی انیمیشن ایرانی به گونهای است که در تمام کشورها و فرهنگها قابل پخش است.
وی حضور در بازار فیلم فجر امسال را بسیار خوب و مغتنم دانست و افزود: شرکت صبا به نمایندگی از رسانه ملی توانست با شرکتهای خارجی بسیاری مذاکره کند. به عنوان نمونه با یک شرکت لبنانی برای فروش تولیدات صبا به توافق رسیدیم. با دو شرکت کویتی و بحرینی مذاکره کردیم که قراردادهایش در حال تنظیم است. یک شرکت از جمهوری آذربایجان خواهان شش اثر فاخر صبا شده که تا پایان اردیبهشت قرارداد آن نهایی میشود. در نهایت شرکتی با نام صباگروپ (saba group) تاسیس شد تا پیگیر فروش آثار انیمیشن مرکز صبا در حوزه کشورهای همسایه، منطقه و خاورمیانه باشد.
شمسی تصریح کرد: مهمترین قراردادی که بتازگی در حال انعقاد آن هستیم، همکاری با شرکت ایتالیایی موندو تیوی است. این شرکت بزرگ ایتالیایی در مرحله نخست خواهان شش انیمیشن صبا برای توزیع گسترده در اروپا شده است.
مسئولان موندو تیوی معتقدند که انیمیشن روباه و خروس محصول صبا میتواند به یک برند در اروپا تبدیل شود و موفقیت قابل توجهی را برای صنعت انیمیشن ایران به ارمغان آورد.
به گفته شمسی به دلیل استقبال مخاطبان از انیمیشن شکرستان، در آینده نزدیک سه اتفاق خوب برای این اثر فاخر ایرانی خواهد افتاد. اول این که سری جدید شکرستان با یک تیم جدید حرفهای انیماتور تولید خواهد شد. دوم، نسخه سینمایی شکرستان در دست ساخت است و امیدواریم به جشنواره فجر سال آینده برسد. سوم این که کارتون عروسکی شکرستان نیز در دست تولید است که بزودی برای پخش ارائه میشود. هر قسمت این کار عروسکی 60 دقیقه و برای حوزه کودک و نوجوان تعریف
شده است.
دولت به انیمیشن توجه ندارد
شمسی با بیان این که انیمیشنهای تاریخ تمدن ایران، تاریخ از اینور و شکرستان هم در دست تولید است، تصریح کرد: درکل نزدیک به 60 اثر انیمیشن در این مرکز در حال ساخت است که امید است با اتمام این آثار و ارائه آنها به بازارهای داخلی و خارجی، اعتبارات فراوانی چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی برای تولیدات داخلی کسب شود.
این فعال رسانهای با انتقاد از حمایت کمرنگ دولت از تولید انیمیشن وطنی گفت: دولت، توجه و اقبالی به انیمیشن نشان نمیدهد. اگربه این منوال پیش رود، من آینده انیمیشن ایران را خوب نمیبینم. بیتوجهی دولت به این بخش و ناداوریها لطمه بزرگی به انیمیشن میزند. آثار ما را با تولیدات درجه یک کمپانیهای جهانی مقایسه میکنند، اما پشتیبانی مادی و فنی آثار غربی را نادیده میگیرند. مسئولان بدانند انیمیشن توانایی نجات سینما از ورشکستگی را دارد.
شمسی افزود:. محدودیتهای بودجهای که بر رسانه ملی تحمیل میشود این مرکز را با مشکلات بسیاری روبهرو کرده است. از یک سو مسئولان دولتی میدانند که کشور ما بخصوص نسل آموزشپذیر ما تحت هجوم فرهنگی بیگانه است و از یک طرف اعتبارات را کم میکنند. اعتبارات این مرکز بسیار کمتر از سالهای گذشته است. با این حال محدودیتهای اعمال شده بر رسانه ملی نتوانسته خللی در انجام وظیفه رسانه ملی بویژه مرکز صبا
ایجاد کند.
این مرکز در راستای اقدام و عمل به شعار اقتصاد مقاومتی، توانسته است بازارهای خارجی را برای فروش محصولات خود آماده کند.
محمد زندکریمخانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد