به گزارش جام جم آنلاین ، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در خصوص مطالعه حیات میکروبی در محیط های بسیار شور و سخت ایران گفت: با این مطالعه توانسیتم بیش از ۴۵ میکروب را مورد شناسایی قرار دهیم.
وی افزود: این میکروب ها توانایی زیست فناوری و بیوتکنولوژی فراوانی دارند و میکروب هایی هستند که در حذف آلاینده های نفتی به عنوان نفت خوارها، حذف آلاینده های صنایع نساجی، حذف فلزات سمی در طبیعت اهمیت دارند. همچنین از این میکروب ها می توان در صنایع دارویی و غذایی بهره برد.
محمدعلی آموزگار با بیان اینکه تاکنون این میکروب ها در دنیا شناسایی نشده بودند، اظهار داشت: در دنیا ۱۲ هزار میکروب معرفی شده که اکنون ۴۵ نوع به این میکروب ها اضافه شده است.
آموزگار اظهار داشت: این میکروب ها از محیط های پرشور و دریاچه های نمک ایران (دریاچه نمک آران و بیدگل واقع در کویر مرکزی) شناسایی شده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه این ۴۵ گونه میکروبی در بانک ژن جهانی به ثبت رسیده است، گفت: اکنون این میکروب ها در مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی ذخیره شده اند.
این طرح با همکاری سید ابولحسن شاهزاده فاضلی، علی مخدومی کاخکی، کلیجه مهرشاد، مریم باقری، مریم دیدری، الهه محمودی با عنوان « مطالعه منابع زیستی میکروارگانسیم های هالوفیل ایران» انجام گرفته که در بیست و نهمین جشنواره بیم المللی خوارزمی موفق به کسب رتبه دوم پژوهش های بنیادی شده است.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
با دکتر علیاصغر احمدی، مدیر رادیو ورزش درباره ویژگیها و افقهای پیش روی این شبکه پرشنونده گفتوگو کردیم
استاد بهپژوه در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
در گفتوگو با دکتر محمودرضا اکرامیفر، مدیر «انتشارات جامجم» مطرح شد
گفتوگوی «جامجم» با کارگردان، بازیگر و تهیهکننده فیلم پیشمرگ