به گزارش جامجم، روز گذشته مراسم رونمایی این انیمیشن که با هدف برندسازی و صنعتی شدن انیمیشن تولید میشود، با حضور دکتر رضا پورحسین، قائممقام معاون سیمای رسانه ملی، مرتضی شمسی، رئیس مرکز پویانمایی صبا، مرتضی رزاقکریمی مشاور عالی مدیرعامل و سرپرست معاونت فرهنگی مرکز سینمای مستند و تجربی، دستاندرکاران تولید این انیمیشن و در مرکز بسیج سازمان صدا و سیما رونمایی شد. در این مراسم بخشی از انیمیشن «جوانمردان» و نیز فیلمی از پشت صحنه و روند تولید آن به نمایش درآمد. همچنین از محصولات جانبی مانند عروسکهای ساخته شده از شخصیتهای این انیمیشن و لوازم تحریر آن نیز رونمایی شد.
قهرمانان فرهنگی
انیمیشن «جوانمردان» راوی دلاوریهای یک پهلوان ایرانی به نام جلالالدین خواهد بود که با الهام از شخصیت جلالالدین خوارزمشاهی خلق شده و قرار است بر اساس آن یک مجموعه صد قسمتی و یک فیلم سینمایی ساخته شود. این فیلم سینمایی در جشنواره فجر امسال حضور خواهد داشت.
مرتضی شمسی، رئیس مرکز پویانمایی صبا این انیمیشن را شروعی برای برندسازی در انیمیشن ایران دانست و درباره دلایل بنیانگذاری چنین انیمیشنی گفت: کودکان ما به قهرمانهای بومی و ملی نیاز دارند و ما باید با در نظر داشتن توان و قدرت کشورهای غربی در تولید انیمیشن، قهرمانانی خلق کنیم که در انتقال فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی به نسلهای بعد موثر باشند.
به اعتقاد شمسی، یک شخصیت کارتونی میتواند ضمن تقویت بازار سرمایه در انتقال فرهنگ هم سهم عمدهای داشته باشد.
وی در این باره توضیح داد: در تاریخ کشورمان حداقل دو نمونه سراغ داریم که از یک رسانه غیر بومی برای حفظ و انتقال فرهنگ ایرانی استفاده شده است؛ یک بار فردوسی از شعر به عنوان یک رسانه عربی استفاده کرد تا فرهنگ ملی و ایرانی را زنده نگاه دارد و یک بار دیگر آلبویه به عنوان حاکمان شیعه از آداب و رسومی مانند سووشون استفاده کردند تا فرهنگ عاشورا تداوم پیدا کند.
رئیس مرکز پویانمایی صبا معتقد است در عصر رسانهها، میتوان انیمیشن را با همین نگاه مورد بهرهبرداری قرار داد و با انتخاب درست و ارائه کارهای با کیفیت و هدفمند آثاری ساخت که در حفظ و انتقال فرهنگ و تمدن ایرانی سهم داشته باشند. رئیس مرکز پویانمایی صبا، انتقال فرهنگ را نیازمند ارائه آثاری زیبا و جذاب دانست و تاکید کرد: اگر شاهنامه، فقط نصیحت بود و پند و اندرز، امروز نه از شاهنامه نشانی بود و نه احتمالا از تمدن ایرانی. ضرورت جامعه امروز ما این است که بچههای ما قهرمان داشته باشند و تاثیرگذاری این قهرمانها در گرو جذابیت و زیبایی بصری است.
زمانی برای برندسازی
انیمیـشن «جوانمردان» به گفته رئیس مرکز پویانمایی صبا، اولین انیمیشن صنعتی صباست و یک شروع واقعی برای تولید صنعتی بر مبنای برندسازی.
مرتضی شمسی از روزگاری یاد کرد که مرکز پویانمایی صبا صرفا برای پرکردن آنتن تلویزیون انیمیشن میساخت. او تصریح کرد: حالا وقت آن رسیده که به سمت برندسازی در انیمیشن برویم و به همین منظور همزمان با تولید انیمیشن، طراحی و ساخت دیگر لوازم جانبی هر انیمیشن از جمله عروسک، لباس، نوشتافزار و بازی اینترنتی نیز در دستور کارمان قرار گرفته؛ چراکه لازم است تاثیر انیمیشنها در ذهن کودکان تداوم یابد و پیامها در ذهن آنها نهادینه شود.
فصل مشترک
انیمیشن «جوانمردان» که به واسطه پرداختن به فتیان و پهلوانان، فصل مشترک فرهنگ اسلامی و تمدن ایرانی را مدنظر قرار داده، از قهرمانها و اسطورهها برای انتقال فرهنگ بهره میگیرد.
قائممقام معاون سیما، انتخاب فرهنگ پهلوانی برای پرداختن به تمدن ایرانی - اسلامی را یک انتخاب هوشمندانه دانست و در این باره گفت: مرام پهلوانی در تمام ایران طرفدارانی داشته و پهلوانان در سراسر این سرزمین جای داشتهاند و بهترین گزینه برای تولید اثری هستند که قرار است قهرمانان ملی را به کودکان و نوجوانان معرفی کند.
دکتر رضا پورحسین، درباره شیوه مفهومسازی گفت: اگر قرار باشد یک مفهوم در ذهن کودک نهادینه شود لازم است در مرحله اول ادراک حسی او را درگیر کرد که درباره یک اثر انیمیشنی این اتفاق از طریق حس بینایی و ارتباط بصری با قهرمانها رخمیدهد. بعد از آن باید ادراک خیالی ایجاد شود و این اتفاق زمانی رخ میدهد که ادراک حسی مدام تکرار شود تا تاثیرش در ذهن انسان تداوم پیدا کند.
دکتر پورحسین ادامه داد: طبیعی است برای تکرار ادراک حسی نمیتوان بارها و بارها یک اثر را به نمایش گذاشت، بنابراین میتوان از نمادها و سمبلها استفاده کرد. لوازم جانبی یا بازیهای رایانهای در واقع نقش نمادها و سمبلهایی را بازی میکنند که موجب تداوم ادراک حسی و درنتیجه شکلگیری ادراک خیالی میشود و درنهایت مفهومسازی و همذات پنداری اتفاق میافتاد و مفاهیم مورد نظر سازندگان به دل و جان کودکان راه پیدا میکند.
وی اظهار امیدواری کرد که انیمیشن «جوانمردان» بتواند با ارائه این لوازم جانبی و به کمک همین نمادها، «جلالالدین» را به عنوان یک شخصیت محبوب و یک الگو تثبیت کند.
تعامل تلویزیون با دولت
قائممقام معاون سیما در حاشیه مراسم رونمایی از انیمیشن «جوانمردان» تعامل با قوای سهگانه بویژه دولت را یکی از برنامههای جدید سازمان صدا و سیما توصیف کرد.
دکتر رضا پورحسین به خبرنگار جامجم گفت: همان طور که آقای علیعسکری در مراسم معارفه و مصاحبههای اخیر گفتهاند، تعامل با قوایسهگانه، سازمانها و نهادها و بویژه دولت از برنامههای جدی ایشان است. همچنین آقای دکترعلیعسکری بر عمیقتر و کیفیتر شدن برنامههای تلویزیون، کیفیسازی و همچنین توجه بیشتر به تربیت و حفظ نیروی انسانی تاکید ویژه دارد. قائممقام معاون سیما همچنین از شتاب در تولید سریالهای تلویزیون خبر داد و گفت: ساخت سریالهای تلویزیونی بخصوص سریالهای فاخر و الف ویژه با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد. وی همچنین دو سریال «علیالبدل» و «برادر» را گزینههای اصلی تلویزیون برای ماه مبارک رمضان برشمرد .
این قهرمانان نازنین
انیمیشن «جوانمردان» چهار شخصیت اصلی دارد: جلالالدین که قهرمان اصلی و یک پهلوان دلاور و مومن میهنپرست است. برزین که جوانمردی درشت هیکل و بسیار قوی است، اما تواناییهایش بیشتر به زور بازویش محدود میشود و در عوض مراد پهلوانی سیاستمدار است که علاوه بر زور بازو از دانش و تدبیر هم بیبهره نیست و به همین دلیل مشاور جلالالدین است. یک خواهر و برادر هم دیگر قهرمانان این مجموعه انیمیشنی هستند؛ سارا متخصص طب است و آشنا به داروهای گیاهی و سینا مخترع و مبدع. او ابزار رزم و تجهیزات فنی را برای گروه جوانمردان طراحی میکند.
آذر مهاجر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد