درباره سریال «دردسر والدین» به بهانه بازپخش از شبکه آی‌فیلم

مصائب آقای پورحاتم

باز هم یک خاطره بازی با سریال‌های موفق سال‌های گذشته تلویزیون. پخش مجدد «دردسر والدین» از شبکه آی‌فیلم فرصتی در اختیار بینندگان تلویزیون قرار داده تا مجددا یکی از سریال‌های خوب سال‌های گذشته را ببینند. این سریال که سال 1380 از شبکه سه سیما پخش شد مجموعه‌ای خانوادگی است با درونمایه‌های طنز.
کد خبر: ۹۱۳۶۹۶
مصائب آقای پورحاتم

شخصیت اصلی داستان، کارمندی به نام علی پورحاتم است که همسرش را ازدست داده. او پس از درگیرشدن یکی از پسرانش با همکلاسی خود، با مادر همکلاسی پسرش که او هم همسرش را ازدست داده، آشنا می‌شود. در نهایت این دو نفر تصمیم به آغاز زندگی مشترک می‌گیرند، اما بچه‌های آنها با این وصلت موافق نیستند و دردسرها از همین جا شروع می‌شود. علاوه‌بر مقاومتی که برخی از بچه‌ها در برابر تصمیم پدر و مادر خود دارند و آنها را همراهی نمی‌کنند، تشکیل این خانواده 9 نفره مشکلاتی را از نظر اقتصادی و تامین هزینه‌های زندگی ایجاد می‌کند که خود موجب بروز موقعیت‌های طنز و البته درام در سریال می‌شود.

ازدواج با کوهی از مشکلات

دردسر والدین در قالب یک داستان بظاهر ساده سعی دارد به چند موضوع مختلف بپردازد. از یک‌سو تصمیم ازدواج مجدد برای زن و مردی که چند فرزند دارند ساختارشکنانه به نظر می‌رسد. علاوه بر مقاومتی که ازسوی بچه‌ها ایجاد می‌شود خود آنها نیز با شک و تردید وارد زندگی جدید مشترک خود می‌شوند و سعی می‌کنند همه چیز را به روال عادی برگردانند. اما مشکلات متعددی که با آن مواجه می‌شوند خود آنها را نیز نسبت به تصمیمی که گرفته‌اند، مردد می‌کند. ازسوی دیگر خود بچه‌ها کوهی از مشکلات هستند که حالا با تشکیل خانواده جدید این مصائب چند برابر می‌شود. ناسازگاری آنها با هم و مقاومت در برابر تشکیل خانواده جدید بخشی از داستان‌ها و اتفاقات سریال را رقم می‌زند؛ به‌طور مثال، رفتار مینا دختر بزرگ پورحاتم که حتی حاضر به زندگی در شرایط جدید نیست و پیش مادر بزرگش می‌رود. در کنار طرح این معضلات، شاهد بازتاب مسائل تربیتی در نوع رفتار پدر و مادر با این بچه‌ها هستیم که جنبه آموزشی را نیز به جنبه سرگرمی سریال اضافه کرده است.

مسائل اجتماعی و اقتصادی نیز در سریال دردسر والدین کاملا متبلور است. مثلا پیشنهاد رشوه‌ای که به پور حاتم می‌شود یا مشکلاتی که برای تامین هزینه‌های زندگی از جمله تامین مسکن دارند و روند زندگی جدید آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تمامی موانع و مشکلات با این‌که برای لحظاتی پور‌حاتم و همسرش را نسبت به تصمیمی که گرفته‌اند مردد می‌کند؛ اما سرانجام همراه با هموارشدن مشکلات آنها به این نتیجه می‌رسند که تصمیم درستی گرفته‌اند و در نهایت نیز همه چیز ختم بخیر می‌شود.

مجموعه‌ای با نام‌های مطرح

با نگاهی به فهرست عوامل سریال دردسر والدین، نام‌های آشنایی به چشم می‌خورد، از مهران مدیری و فاطمه گودرزی بازیگران نقش‌های اصلی گرفته تا بیژن امکانیان تهیه‌کننده و مسعود نوابی کارگردان سریال. بازی مهران مدیری در نقش علی پورحاتم به طور قطع یکی از جذابیت‌های سریال دردسر والدین است. مدیری با تصویری که در ذهن مردم از بازی در سریال‌های پرمخاطب طنز دهه 70 از‌جمله پرواز 57، ساعت خوش، سال خوش، جنگ 77، ببخشید شما و پلاک 14 داشت بازی در نقش جدی علی پورحاتم را قبول کرد. باید اذعان کرد بخش‌هایی از شخصیت پورحاتم که موقعیت‌های طنز را در سریال رقم می‌زند متاثر از موفقیت و سابقه خوب مهران مدیری در آن زمان است که تلفیق آن با جنبه‌های جدی و درام داستان، مجموعه را دیدنی‌تر می‌کند. حرکات، طرز برخورد، نوع نگاه و واکنش‌های پورحاتم در موقعیت‌های مختلف در بسیاری از موارد شخصیت‌های مدیری را در کارهای طنزش به یاد مخاطب می‌آورد و کارگردان نیز اصراری نداشته او را از فضای شناخته شده در کارهای طنزش جدا کند؛ چرا که یکی از جذابیت‌های سریال برای بیننده نیز همین است. مدیری پس از این سریال دیگر در هیچ کار جدی و درامی در تلویزیون بازی نکرد.

شاید یکی از سختی‌های کار کارگردان در این سریال، هدایت بازیگران کودک و نوجوان سریال باشد که ظاهرا همین موضوع وقتگیر بوده و کارگردان پس از انتخاب بازیگران برای ایفای نقش بچه‌های خانواده جدید پورحاتم، قبل از شروع فیلمبرداری مدتی آنها را آزاد گذاشته تا باهم ارتباط برقرار کنند، دوست شوند و حتی دعوا کنند تا کار جلوی دوربین راحت باشد. از میان این هفت بازیگر کودک و نوجوان سریال دردسر والدین، علی صادقی جدی‌تر از بقیه کار بازیگری را ادامه داد و بعد‌ها به چهره آشنای سریال‌ها و فیلم‌های طنز تبدیل شد.

از تولید و پخش سریال دردسر والدین 15 سال می‌گذرد؛ گذشت زمان اما چیزی از جذابیت‌های این سریال کم نکرده و دیدن دوباره آن می‌تواند لحظات خوب و مفرحی برای بیننده به همراه داشته باشد.

لادن بهبودی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها