1ـ مشمولان غایب واجد شرایط این طرح میتوانند پس از مراجعه به پلیس +10 درخواست خود برای پرداخت قسطی جریمه غیبت را ثبت کنند.
2ـ سازمان وظیفه عمومی پس از بررسی مدارک مشمولان ثبت نام شده، میزان جریمه آنها را با توجه با مدرک تحصیلی، مدت زمان غیبت، همسر و تعداد فرزندان، مشخص و مشمولان واجد شرایط را به بانک انصار یا قوامین معرفی میکند.
3ـ بانکهای عامل (انصار و قوامین) پس از معرفینامه سازمان وظیفه عمومی، اقدام به تشکیل پرونده برای مشمولان واجد شرایط کرده و پس از اخذ تضمینهای لازم، حداقل یک سوم جریمه درنظر گرفته شده را اخذ و بقیه را با کارمزد 4 درصد در 36 ماه تقسیط میکنند.
4ـ بانکهای عامل پس از اخذ یک سوم جریمه، فرد را برای دریافت کارت معافیت با اعتبار موقت 36 ماهه به سازمان وظیفه عمومی معرفی خواهند کرد.
5 ـ سازمان وظیفه عمومی پس از دریافت نامه بانک، کارت معافیت مشمولان واجد شرایط را با اعتبار 36 ماهه صادر خواهد کرد. بدیهی است پس از پرداخت آخرین قسط جرایم هریک از مشمولان، سازمان وظیفه عمومی نسبت به دائمی کردن کارت معافیت این افراد اقدام میکند.
6 ـ شایان ذکر است کسانی که نسبت به پرداخت اقساط خود اقدام نکنند، در وهله اول بانکهای عامل تضمینهای اخذ شده را به اجرا خواهند گذاشت و در وهله دوم نیز سازمان وظیفه عمومی پس از چهار ماه از نامه بانک، نسبت به ابطال کارت معافیت این مشمولان اقدام خواهد کرد. جانشین منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به ابلاغ این موضوع، سازمان وظیفه عمومی موظف شده تا هرچه سریع تر نسبت به اجرای این دستورالعمل اقدام کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد