فضیلت و اعمال روز عید سعید فطر

امام حسن(ع) می‌فرماید: پس عجب و خیلی عجب از کسی که در روزی که نیکوکاران در آن ثواب می‌گیرند و تقصیرکاران در آن زیان می‌برند به خنده و بازی مشغول باشد.
کد خبر: ۹۱۹۵۲۱
فضیلت و اعمال روز عید سعید فطر

به گزارش جام جم آنلاین ، امام حسن(ع) مردم را دید که در روز عید می‌خندند و بازی می‌کنند به آنها التفات فرموده و به اصحاب خود گفت: «إنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلّ خلق شهر رمضانَ مِضماراً لخلقه یستبقون فیه بطاعته و رضوانه فسبق فیه قوم ففازوا و تخلّف آخَرون فخابوا فالعجب کلّ العجب من الضاحک اللّاعِب فی الیوم الذی یُثاب فیه المحسنون و یخسر المقصرون و ایم الله لو کشف الغطاء لشغل محسن باحسانه و مسیء باسائته. و فی روایة اخری ــ عن ترجیل شعر و تصقیل ثواب».

یعنی همانا خدا عز و جل ماه رمضان را میدان مسابقه برای بندگان خود آفرید که در آن به فرمانبری او و جلب خشنودی او بر یکدیگر پیشی گیرند پس زمره‌ای پیش جستند و مسابقه را بردند و رستگار شدند و مردم دیگری تخلف و نافرمانی کردند نومید گشتند و زیان بردند. پس عجب و خیلی عجب از کسی که در روزی که نیکوکاران در آن ثواب می‌گیرند و تقصیرکاران در آن زیان می‌برند به خنده و بازی مشغول باشد و به خدا سوگند! اگر پرده برداشته شود نیکوکار، به کار نیکش و بدکار، به کار بدش مشغول خواهد بود. (ر.ک.: اقبال الاعمال، ص579)

اعمال روز عید

1 ــ بعد از نماز صبح و نماز عید این تکبیرات را بگو:
الله اکبر الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر الله اکبر و لله الحمد الحمد لله علی ما هدانا و له الشکر علی ما اولانا گفته شود.

2 ــ پرداخت زکات فطره پیش از نماز عید.

3 ــ انجام غسل روز عید. که زمان آن بعد از طلوع فجر تا زمان به جا آوردن نماز عید است. در هنگام غسل بگو: اللهم ایماناً بک و تصدیقاً بکتابک واتباع سنّة نبیّک محمّد صلّی الّله علیه و آله." و پس از غسل بگو: "اللّهم اجعله کفّارة لذنوبی و طهّر دینی اللّهم اذهب عنّی الدنس.

4 ــ برای اقامه نماز عید لباس نیکو پوشیده و از عطر استفاده نمایید.

5 ــ پیش از نماز عید، در اول روز افطار کنی. و بهتر آن است که به خرما یا به شیرینی باشد. و شیخ مفید فرموده مستحب است خوردن مقدار کمی از تربت‏ سیدالشهداء علیه السلام که برای هر دردی شفا است.

6 ــ قبل از خروج از منزل برای نماز عید، دعایی را که از امام باقر علیه السلام روایت شده بخوانی: اللّهم من تهیأ فی هذا الیوم او تعبأ او اعدّ واستعدّ لوفادة الی مخلوق رجاء رفده و نوافله و فواضله و عطایاه فان الیک یا سیدی تهیئتی و تعبئتی و اعدادی و استعدادی رجاء رفدک و جوائزک و نوافلک و فواضلک و فضائلک و عطایاک و قد غدوت الی عید من اعیاد امّة نبیّک محمّد صلوات الله علیه و علی آله و لم‌افد الیک الیوم بعمل صالح اثق به قدمته ولاتوجهت ‏بمخلوق املته ولکن اتیتک خاضعاً مقراً بذنوبی و اسائتی الی نفسی فیا عظیم یا عظیم یا عظیم اغفرلی العظیم من ذنوبی فانّه لایغفر الذنوب العظام الّا انت ‏یا لا اله الّا انت ‏یا ارحم الراحمین.

7 ــ اقامه نماز عید.

8 ــ زیارت امام حسین علیه السلام.

9 ــ دعای ندبه خوانده شود. سیدبن طاوس فرموده که چون از دعا فارغ شود به سجده رود و بگوید: اعوذ بک من نار حرّها لایطفی و جدیدها لایبلی وعطشانها لایروی. پس گونه راست را بر خاک بگذارد و بگوید: الهی لاتقلب وجهی فی النار بعد سجودی وتعفیری لک بغیر من منّی علیک بل لک المنّ علیّ سپس گونه چپ را بر خاک بگذارد و بگوید: ارحم من اساء واقترف واستکان واعترف پس به حال سجده شود و بگوید: ان کنت‏ بئس العبد فانت نعم الرّب عظم الذنب من عبدک فلیحسن العفو من عندک یا کریم" پس از آن صد بار بگوید: العفو العفو.

منبع: تسنیم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها