سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، سالها پیش مرحوم حسین قندی یکی از اساتید روزنامهنگاری میگفت: روزی در روزنامه کیهان به این نتیجه رسیدیم که لوگوی کیهان که به نستعلیق نوشته شده خیلی شکم دارد و باید از آن وضعیت دربیاید اما اقتضای کار حرفهای ایجاب میکرد که بهیکباره لوگو را تغییر ندهیم و این کار را در فاصله چند ماه و آرام آرام انجام دادیم و هیچ یک از مخاطبان هم متوجه این تغییر نشد چرا که این تغییر یکدفعهای و بهیکباره انجام نشده بود.
این جمله استاد فقید این روزها عجیب تداعی کننده شرایط حجاب در کشور است. تصور کنید 30 سال پیش و در دهه شصت خانمی را در خیابان میدیدید که یک مانتو به تن دارد که هیچ دکمهای ندارد و شلوار لی پوشیده و در کمال تعجب تکههایی از آن شلوار هم نباشد یعنی قیچی شده باشد نه از فقر که از عمد و البته شالی هم به سر داشته باشد که اگر نباشد بهتر است، شکی نیست که که مردم آن زمان سریع به پلیس زنگ میزدند که زنی مجنون در کوچه پسکوچههای این شهر در حال قدم زدن است، بیم آن میرود که به کسی آسیب برسد.
... و طولی نمیکشید که یک آمبولانس آژیرکشان میآمد و دخترک بهظاهر مجنون را زیر نظر پلیس با خود میبرد. این جملات را حتماً آنها که دهه شصت را تجربه کردهاند، باور میکنند. حتی 20 سال پیش هم اگر با این سر و وضع کسی در خیابان انقلاب ظاهر میشد در خوشبینانهترین حالت ممکن بود عدهای فکر کنند که حتماً دوربین مخفی است و شاید سرک میکشیدند که دوربین مخفی را هم پیدا کنند و حتماً عدهای از خانمها زیر لب غرولند کنان بر سرعت قدمهایشان میافزودند تا از این تصاویر فاصله بگیرند و در عجب بودند که اتفاقی افتاده و یا مثلاً این خانم حتماً ... است.
... اما 10 سال پیش. حتماً این تصاویر با چشمانی خیره و البته آمیخته به نکوهش تا آنجا که تصویر محو شود ادامه داشت. شاید کمی آنطرفتر رگهای گردن یکی از اهالی محل هم باد کرده بود و داد میزد "آقا، این کوچه چند تا شهید داده اسم این کوچه، کوچه شهداست شما را به خدا حرمت نگه دارید." ... و اما امروز برخی بیاعتنا از کنار این تصاویر رد میشوند، برخی کمی آنطرفتر در حال عکس گرفتن از این صحنه هستند کسی چه میداند شاید میخواهند بهعنوان مد جدید از آن الگوبرداری کنند. پسرک جوانی هم لبخند به لب، چند عکس میگیرد و طولی نمیکشد که بهسرعت برق و باد این تصاویر در شبکهای اجتماعی دست به دست میچرخد.
کمی اینطرفتر اما مردی جاافتاده میخواهد جلو برود تذکر بدهد اما میترسد که یکی از شهروندان به او معترض شود و بگوید "آقا، به تو چه ارتباطی دارد؟" و کسی چه میداند شاید قمهای زیر آستینی مخفی باشد تا گلوی وی را بشکافد و فردا تیتر روزنامهها بشود که آمر به معروف بر اثر اصابت ضربات قمه جان خود را از دست داد.
چه شده؟ این همه تغییر در 30 سال حکایت از چه دارد؟ کدام برنامهریز به خود جسارت داده که برای حجاب دختران و زنان این مملکت اینطور طراحی کند که در یک فاصله زمانی، آنها را اینگونه به خیابانها بفرستد؟ مردم ما چه تغییری کردهاند که این همه تغییر رفتار را از خود نشان میدهند. کدام روانشناس، جامعهشناس و یا آسیبشناسی این همه تغییر را بهراحتی تفسیر میکند و از کنار آن میگذرد؟
حتم داریم که این مانکنهای نیمهعریان که بیمحابا در سطح شهر قدم میزنند، ثمره تئوری آنانی است که بدون حساسیتزایی و در کمال خونسردی گام به گام نظریه خود را پیاده کردند تا در سایه غفلت دولتها و سربههوایی وزارتخانههای مختلف این مرز و بوم و شوراهای مختلفی که حتماً اعضای آن هم حقوقهای ناچیزی میگیرند، حساسیتزدایی کنند. امروز کار به جایی برسد که دختران گولخورده اینطور لخت و عور در انظار عمومی ظاهر شود تا هر کدام انگشت اتهام را بهروی یکدیگر نشانه رویم و تازه به پلیس خرده بگیریم که «آقا، چرا برخورد نمیکنید؟» که البته پلیس هم در این ماجرا آنقدر بیتقصیر نیست لااقل بهاندازه دیگران هم نباشد سهمی در این نابسامانی دارد.
... و شاید دوباره دست روی دست بگذاریم و از کنار این تصاویر مضحک بگذریم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
از این دنیا تا آن دنیا فاصله زیاد است...
عزیز بروز بودن هر آدمی دوس داره نه اینكه كم كم ایرانی بودنمون فراموش كنیم...
منظورت از این حرف ، آزادی كه در سواحل تركیه و تایلند وجود داره؟آیا اینه عوض شدن دنیا؟
چرا همش بفكر امور شهواتی هستید چرا بفكر ایجاد علم بیشتر همانند غرب و حتی شرق نیستیم ؟ ...
امثال شما باعث تحریف اسلام میشید اگر قبول داشته باشد اسلام رو.بخاطر جنگ نرمی كه راه انداختن ، فرهنگ برهنگی خودشون رو به ما
تحمیل كردن خب سوالم اینه حجاب برداشته شد آیا متمدن خواهید بود با جهان سومی؟وقتی تولید علم ما در جهان زیر 5 درصده هنوز فكر میكنید
همگام با دنیا در حال تغییر و عوض شدنید؟كوتاه فكری تا چه حد . مردم هر كشوره مهم نیست چه دینی داشته باشن ملزم به احترام به قوانین اون كشورن.
هر چند بی كفایتی مسئولین در بخش فرهنگی و اجتماعی و ورود سیاست به این بخش كار رو برای آمریكا و نوچه هاش كه كمر به نابودی تك تك این مردم بستن ، سهل كرد .
بخشهایی از كتاب «حجاب باحجاب» حاج آقای زائری كه اگه نویسنده میخوند شاید مطلبشو طور دیگه ای مینوشت:
[سئوال: وضعیت حجاب در جامعهی ما به لحاظ كیفی الآن چگونه است؟ مطلوب، ایدهآل، نا مطلوب و یا بحرانی؟] من خلاف معمول میخواهم از شما سئوال كنم كه آیا وضع عدالت در جامعهی ما مطلوب است؟ آیا وضعیت اخلاق در جامعهی ما مطلوب است؟ آیا وضعیت التزام دینی در جامعهی ما مطلوب است؟ و خیلی آیاهای دیگر. ما اولین مشكلمان اینست كه حجاب را یك موضوع مجرد و جدا از خیلی موضوعات دیگر میگیریم و انتظار داریم حجاب خوب بشود. در صورتی كه خیلی چیزهای دیگر خوب نیست. حجاب، خروجی و نشاندهندهی چیزهای دیگر است. (صفحه ۵۳)
وقتی سیاست و اقتصاد و رفتار و گفتار و قضاوت و تشكیلات اداری اسلامی بود، حجاب زنان هم به طور طبیعی اسلامی خواهد بود و زمانی كه روسری اقتصاد كمی كنار رفت و مانتوی سیاست كمی تنگ و كوتاه شد و نظام اداری چكمه پوشید و سیستم قضایی گردن و بازویش را برهنه كرد، به طور طبیعی این واقعیتهای تلخ در تصویر زنان كوچه و خیابان خودشان را نشان میدهند. قضیه همین قدر ساده است. باور كنید (صفحه ۱۵ و ۱۶)
ما باید متاسفانه اعتراف كنیم كه خیلی وقتها به نفاق و ظاهرسازی مردم راضی هستیم. (صفحه ۶۱)
ما مشكلمان این است عدل و قسط را رها كردهایم. بدون تعارف در بین خود ما دروغ گفتن و غیبت كردن آنقدر قبح ندارد كه بیرون بودن موی زن دارد. باید بپذیریم كه اگر فردی حق كسی را بخورد و یا مثلاً رشوه بگیرد و … خروجیاش میشود این ظاهر مردم. (صفحه ۶۲)
من به عنوان یك طلبه میگویم تفاسیر قرآن را نگاه كنیم و ببینیم در قرآن و در روایات، دروغ، غیبت و … چقدر قبح دارد و روی پوشش ظاهری چقدر تاكید شده است. سهم هركدام را باید به اندازه خودش بدهیم. اگر خدا دربارهی گرانفروشی ۵۰ درصد حرف زد، دربارهی دروغ ۷۰ درصد، معلوم میشود كه باید دربارهی دروغ بیشتر حساسیت داشت. (صفحه ۴۲)
راهكار كوتاه مدت اینكه فعلاً در موضوع حجاب هیچ كاری انجام نباید دهیم… زیرا عملكرد ما اثر تخریبی بیشتری بر موضوع دارد… راهكار دوم و بلندمدت اینست كه به نظر من تمام اجزا و اركان مختلف باید با یكدیگر عمل كنند؛ یعنی حجاب را باید جزئی از مجموعههای دینی ببینیم. اگر قرار است به حجاب و حكم خدا عمل كنیم، قبل از آن باید فرآیندهای دیگر اجرا شده باشد تا حجاب جواب دهد. (صفحه ۷۸ و ۷۹)
من واقعاً عقیده دارم اگر كسی در این جامعه با این شرایط محجبه بود، این استثناست. باید دانشمندان بنشینند تحلیل كنند چطور شده این محجبه است! یعنی اینقدر خانواده، نان حلال، شیر مادر قوی بوده كه او محجبه مانده است. چون واقعاً نتیجه این عملكرد حجاب نمیشود. (صفحه ۹۶)
من میگویم وضعمان در حجاب، از وضعمان در عدالت بهتر است. هروقت عدالتمان صد شد، آن وقت بگوییم حجابمان دویست شود. (صفحه ۱۰۰)
همهی آقایان برای خانمها مرتباً حدیث میخوانند كه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) فرمودند زن بهتر است در خانه باشد. نه مردی را او را ببیند و نه او مردی را ببیند. من میگویم زن امروز ما در مقایسه با انتظارمان از حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) چه نمرهای میگیرد؟ مرد امروز ما در مقایسه با انتظارمان از امیرالمومنین (علیهالسلام) چه نمرهای میگیرد؟ واقعاً وضع زنها بهتر است… ما مرتب حجاب را مطرح میكنیم و چیزهای دیگر را نمیبینیم. (صفحه ۱۰۰)
و من الله توفیق...
اونوقت ادعا كنیم جهان درحال تغییره ، ما از جهت فرهنگی جزو جهان سومیم
متاسفانه این طور خبر ها میاد و میره اما هیچ كسی وجود نداره از ریشه درست كنه چون
70 درصد مشكلات از خود همین مردمه ، داداش هرموقع تونستی بوئینگ ایرانی بسازی
ادعای تغییر و تحول كن . والسلام
این مطلب رو ببرید قسمت ویژه سایت تا چند روزی بحث بشه
یا باید حجاب باشه یا نباشه.این بدحجابیه.قبول كنیم كه خانمها البته نه همه ی خانمها راهشون رو گم كردن.فقط دارن تقلید میكنن.پیشرفت خوبه.ولی آیا توی همه زمینه ها این پیشرفت رو با جامعه ی جهانی داشتیم؟نه .نداشتیم.باید یه فكر اساسی باشه.
یه جوان دوست داره بهش توجه بشه.بقیه ببیننش.مورد ستایش قرارش بدن.وقتی تو جامعه ای هستیم كه بیكاری بیداد میكنه یه جوون نمیتونه درامد مكفی داشته باشه نمیتونه ازدواج كنه و امیال خودشو سامان بده .نمیتونه تو كار مورد ستایش قرار بگیره . برای همین میره سر یه شبه كاری كه بتونه شاید یه درامد ناچیز داشته باشه . صبر میكنه تا اوضاع بهتر بشه ولی میبینه هر روز یه اختلاس هر روز یه فساد هر روز یه فساد.
انتهاش اینه كه جوونای ما تو خیابون خیلی بیشتر مورد توجه قرار میگیرن . وقتی مسئولین بهشون بی توجه هستن و كار نیست شغل نیست ازدواج نیست درمان نیست خیابون تنها راه تسكینه....
با زور چیزی حل نمیشه
با كمیته و گشت و چوب و زور برمیگردیم به دهه شصت
و زمان اجبار شاید مقایسه شیم با داعش.
ولی اگه مسئولین محترم كمتر اختلاس كنن ،،،رانت و رشوه یكم كمتر شه ، یكمم كمتر به چین حال بدیم ... شغل خودبخود بوجود میاد اروم اروم ازدواجا سر میگیره و هر چیز تو كانال خودش درست پیش میره .
وقتی بودجه اموزش و پرورش و صدا سیما كم میشه به طبع فرهنگ سازی ضعیف میشه.
وقتی جوونا نمیتونن ازدواج كنن
دو تا راه میمونه، یا تقوا پیشه كنن و از صبر و نماز كمك بگیرند
و یا اینكه .... و البته میدونیم كه همه پسر پیغمبر نیستند و انتظار بیجاییه كه منه مسئول بیام رانتخواری كنم رشوه بگیرم
اختلاس كنم دزدی كنم و از بقیه بخوام ادم خوبی باشن تا درست شه.
حالا چرا جوونا مسئولیت قبول نمیكنن و ازدواجا كم میشه؟؟
خوب حتما نمیتونن با حقوق هشتصد تومن كرایه خونه بدن و امور بگذرونن.
یه جوون دوس داره زیبا باشه
دوس داره توسط همسرش ستایش بشه
دوس داره پیشرفت كنه .
وقتی نشه میشه این...
نمیتونه پیشرفت كنه چون اساسن شغلی نداره نمتونه ازدواج كنه چون درامد مكفی نداره و البته نمیتونه برای همسرش دلربایی كنه .
با غریزه جنگیدن هم مثل شنا تو جهت خلاف رودخونست...
ولی زیبا میتونه باشه و رقابت تو زیبایی به عریان شدن و تیتر ناخوشایند شما ختم میشه.
پس عزیزان جوان كار كنیم كمتوقع تر باشید و مسئولین محترم دزدی نكنید رشوه نگیرید رانت خواری نكنید وكمتر اختلاس كنید جوان ها رو دریابید وگرنه مشكلات دامنگیره
شما هم خواهد شد ...
"بی غیرت شدیم "
جواب: هیچ عادی هست 30 سال عمر یك نسل است كه تمام شده و نسل دیگر است كه اینگونه اند قرار نیست همه نسل ها شبیه هم زندگی كنند - نسل ما زورگویی و اجبار و قایمك بازی بود - این نسل هم اینطور زیاد خورده نگیرید با سال 60 هیچ چیز را نمی شود مقایسه كرد هیچ چیز را - قال علی (ع): لا تَقسِروا اَولادَكُم عَلی آدابِكُم ، فَاِنَّهُم مَخلوقونَ لِزَمانٍ غَیرِ زَمانِكُم؛
آداب و رسوم خود را به فرزندانتان تحمیل نكنید، زیرا آنان برای زمانی غیر از زمان شما آفریده شده اند .
شما با این حرفاتون دست روحانی رو از پشت بستین كه !!! اون كه همه مشكلات كشور رو تقصیر احمدی نژاد می دونه و شما هم كه همه مشكلات رو انداختین گردن خانمها !!!
حجاب یه مقوله ی شخصی نیست.كاملا اجتماعیه ...
یه زمانی استین كوتاه ایراد داشت
یه زمانی ویدیو خلاف بود
الان ماهواره جرمه...
تو یه جاهایی زنها باید نقاب بزنن
تا كی میخوایم بصورت قهرآمیز برخورد كنیم
شما اگه ده روز برید تو اروپا دیگه همچین صحنه هایی اینجوری جلب توجه نمیكنه و خیلی چیزا خود بخود میشه ضد ارزش
اونجا غلیظ ارایش كردن ضد ارزشه
ولی نتیجه محدودیت میشه این...
سوال بعدی اینه كه نیتشون چیه یا همون فازشون چیه كه اینطوری میپوشن؟ مثلا میخوان پسرا رو بیشتر جذب كنن كه نگاشون كنن. اگه اینه نیتشون كه پسرایی كه جذب این دخترا میشن معلومه دنبال چین؟ یعنی واقعا خود دخترا نمیدونن؟؟ آیا این دخترا دنبال همون چیزین كه اونجور پسرا دنبالشن؟
لطفا مسئولین پاسخگو باشن
لطفا ادعای آزادی بیان خودتون رو ثابت كنید و منتشر كنید.
دقت كردین الان یه شال یا روسری شده تمام حجاب.مابقی رو كسی كار نداره.
ای كاش حرمت خون شهدا رونگه داریم ...
مدیون شهداییم..
مدیون مادرای شهدا...
مدیون اشكای مادرای شهدای جاویدالاثر..
ای وای ...
مدیون این جملشون
☆خواهرم!سرخی خونم را به سیاهی چادرت به امانت میسپارم...
واقعا نمیدونم چی بگم!
یه قسمت مشترك كه توی اكثر وصایای شهدامون هست حفظ حجابه...حجاب یه امر كاملا عقلانیه..انسان با بی حجابی یه جورایی به شخصیت خودش هم توهین میكنه...روشن فكری و... نیست!
همان موقع كه داشتم از كنار او رد می شدم تا بروم توی اتاق و چادرم را دربیاورم، مجروح كه چند دقیقه ای بود به هوش آمده بود به سختی گوشه چادرم را گرفت و بریده بریده و سخت گفت: من دارم می روم كه تو چادرت را در نیاوری. ما برای این چادر داریم می رویم... چادرم در مشتش بود كه شهید شد. ..
از آن به بعد در بدترین و سخت ترین شرایط هم چادرم را كنار نگذاشتم....یكی از هزاران هزاران خاطره ی زیبا از شهدای باغیرتمون☆از زبان یك خانم پرستار..
چشمانت را ببند ای شهید! ...
از این ها هم بگویید اگر واقعا اعتقاد دارید از فساد های وحشتناك بار ی كم بود مادیات.از دزدی از ....
خسته شدم از همتون خدا شاهدا.خدا خودش به ابروی حضرت زهرا جواب این مسولان دروغگو را بده.