به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، در این فهرست چهار نویسنده جای دارند که با اولین رمان خود چنین موفقیتی کسب کردهاند، در عین حال پنج نویسنده از بریتانیا به این فهرست راه یافتهاند.
از دیگر ویژگیهای این فهرست حضور ۶ نویسنده زن است و جی ام کوتسی نویسندهای که تاکنون دو بار جایزه بوکر را دریافت کرده، بار دیگر نامزد دریافت این جایزه شده است.
دبورا لوی نویسندهای که سال ۲۰۱۲ برای کتابی با عنوان«خانه شنا» به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یافته بود امسال برای کتابی اسطورهای و غنی با عنوان «شیر گرم» به این فهرست راه یافته که داستان مادرها و دخترانشان را روایت میکند.
ال کندی نویسنده بریتانیایی که قبلا نیز از نامزدهای این جایزه بود با یک رمان تاثیرگذار عاشقانه با عنوان «خیلی شیرین» در این فهرست جای دارد که درباره دو فرد نجیب اما پردردسر است که میخواهند در این زمانه غیراخلاقی، هنوز اخلاقیانتخاب کنند.
چهار رمان که اثر اول نویسندگانشان هستند در این فهرست جای دارند که شامل: «هیستوپیا» نوشته دیوید میزن از آمریکا، «خیلی» نوشته ویل منموییر از بریتانیا، «آیلین» نوشته اوتسا مشفق از آمریکا و «کاری شبیه بقیه» نوشته ویرجینیا ریوز از آمریکا هستند.
کوتسی نیز با یک رمان تمثیل گونه با عنوان «روزهای مدرسه عیسی» به این فهرست راه یافته است. این نویسنده از آفریقای جنوبی جایزه بوکر را در سال ۱۹۸۳ برای «زندگی و دورانهای مایکل کی» و بار دیگر با «رسوایی» در سال ۱۹۹۹ دریافت کرد و نخستین نویسندهای شد که این جایزه را دو بار دریافت کرده است.
جایزه بوکر که نخستین بار در سال ۱۹۶۹ اهدا شد به روی نویسندگانی از ملیت های مختلف باز است و تنها شرط آن نوشته شدن کتاب به زبان انگلیسی و انتشار آن در بریتانیا است.
نامزدهای امسال از میان ۱۵۵ کتاب شرکت کننده که بین اول اکتبر ۲۹۱۵ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۶ به بازار میآیند، انتخاب شدهاند.
آماندا فورمن رییس گروه داوران گفت: امسال سال خیلی هیجانانگیزی است و طیف کتابها و کیفیت آنها حقیقتا بالاست. وی افزود: از داستان تاریخی تا معاصر از طنز تا جدلی در این فهرست دیده میشوند. سبک نوشتاری اثرها نیز تازه، پرانرژی و مهم است.
«فروخته شده» نوشته پل بیتی از آمریکا درباره زندگی یک برده در لس آنجلس، «پروژه خونین او» نوشته گریم ماکری برنت از بریتانیا که از آن به عنوان پاسخ اسکاتلند به موج آثار جنایی یاد شده، «آب شمال» نوشته ایان مکگوری از بریتانیا درباره حضور یک جراح به صورت داوطلبانه در کشتی شکار نهنگ، «هیستوپبا» نوشته دیوی مینز نویسنده آمریکایی درباره دهه ۱۹۷۰ در آمریکا و در شرایطی که جاناف کندی از ترورهای مختلف جان به در برده و به این دوره رسیده است، «نگو هیچی نداریم» نوشته مدلین تین از کانادا داستانی درباره زندگی در چین در دهه ۱۹۳۰ تا به دوره امروز در کانادا، «خیلی» نوشته ویل منمور درباره زندگی در دهکدهای ساحلی و منزوی، «اسم من لوسی بارتون است» نوشته الیزابت استراوت از آمریکا درباره ملاقات ساده یک مادر و دختر در بیمارستان و «همه آنچه بشر هست» نوشته دیوید سالای از کاندا-بریتانیا داستانی درباره عشق و پول دیگر کتابهای فهرست اولیه رقابت امسال هستند.
فهرست نهایی مشتمل بر نام ۶ کتاب سهشنبه ۱۳ سپتامبر منتشر میشود و هر یک از نویسندگان فهرست نهایی ۲۵۰۰ پوند و یک نسخه مجلد ویژه از کتاب خود را به عنوان جایزه رسیدن به این مرحله دریافت میکنند. نام برنده در مراسم شامی در لندن که همزمان مراسم آن از بیبیسی پخش می شود، در تاریخ ۲۵ اکتبر معرفی می شود تا جایزه ۵۰ هزار پوندی این رقابت را از آن خود کند.
سال پیش مارلون جیمز نویسنده جاماییکایی این جایزه را دریافت کرد که برای سومین رمانش با عنوان «تاریخ کوتاه هفت قتل» این جایزه را دریافت کرد. این کتاب درباره تلاش برای ترور باب مارلی خواننده در سال ۱۹۷۶ بود و حوادث پس از آن در نیویورک را بررسی میکرد. از این کتاب تا به امروز بیش از ۳۱۵ هزار نسخه تنها در بریتانیا و کشورهای مشترک المنافع فروخته شده است و شبکه اچبی او قصد دارد تا آن را برای تلویزیونی بسازد. نویسنده این کتاب نیز تمام امسال را در گوشه و کنار جهان در حال سخنرانی درباره کتابش بود. ایان مکاوانز و هیلاری مانتل از دیگر برندگان این جایزه معتبر ادبی هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب