به گزارش جامجم ، پس از برکناری سریالی مدیرانی که حقوقهای نجومی دریافت میکردند، دولت تصمیم گرفت سقف حقوقها را برای مدیران سیاسی و اقتصادی تعیین کند، اما این موضوع با موافقت و مخالفتهای زیادی از سوی مردم و نمایندگان مجلس همراه بود.
در روزهای اخیر تعداد زیادی از مردم با روزنامه جامجم تماس گرفتند و اعلام کردند که چرا حقوق کارگران را زیاد نمیکنند، اما برای مدیران خود 19 میلیون تومان حقوق تعیین میکنند و این برخلاف عدالت است.
شهروندی در تماس با روزنامه به خبرنگار ما گفت: آن زمانی که پایه حقوق مدیران پایین بود، نتیجهاش دریافت حقوقهای نجومی در برخی لایههای دولتی بود، اکنون که این میزان تعیین شده امیدواریم دولت نظارت داشته باشد، در غیر این صورت باید شاهد دریافت ماهانه حقوقهای نجومی دیگر باشیم.
همه حقوقها زیر چتر قانون مدیریت خدمات کشوری
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت هفته گذشته در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفت: براساس مصوبات شورای حقوق و دستمزد، سقف حقوق مقامات سیاسی از جمله روسای سه قوه، معاون اول رئیسجمهور، نواب رئیس مجلس، وزرا، نمایندگان، شورای نگهبان، معاونان رئیسجمهور و مقامات همتراز کمتر از ده میلیون و بنگاهداران اقتصادی حداکثر 18 میلیون و 900 هزار تومان تعیین شد.
حقوق 19 میلیون متعارف است!
شکور پورحسین، نماینده ناظر مجلس در شورای حقوق و دستمزد در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: براساس رتبهبندیهای صورت گرفته در قانون مدیریت خدمات کشوری که هر شغلی دارای رتبهای است، میزانی که برای مقامات سیاسی در نظر گرفته شده بالا نیست و بسیار معقول به نظر میرسد.
وی افزود: مدیران کشوری زحمات زیادی را در بخشهای مختلف متحمل میشوند و ساعت کاری آنها به صورت 24 ساعته و دائم است و باید چنین حقوقهایی را دریافت کنند که البته حقوق 19 میلیون تومان برای مدیران متعارف به نظر میرسد.
پورحسین ادامه داد: البته برای حقوق چالش جدی وجود دارد و بسیاری از مردم به این موضوع واکنش نشان میدهند و این اتفاق برای نظام جمهوری اسلامی خوشایند نیست که مدیرانی که سالهاست در دستگاهها دارای سمت و مقام هستند، حقوقهای نجومی دریافت کنند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: در کنار تعیین سقف حقوق مدیران دولتی باید حداقل حقوقهای کارگران نیز افزایش داشته باشد تا از رفاه نسبی برخوردار شوند.
نظارت مهمتر از پرداخت است
اکبر رنجبرزاده، عضو هیات رئیسه مجلس به جامجم گفت: مهمتر از پرداخت حقوق مدیران نظارت بر پرداخت است. در زمانی که پایه حقوق مدیران پایین بود با ضعف نظارتی افراد با در نظر گرفتن پاداشهای نامتعارف برای خود حقوقهای نجومی در نظر میگرفتند، اما باید ترمز این اتفاقات را با تعیین سقف حقوق همراه با نظارت بکشیم.
وی افزود: اگر فردی قصد تخلف داشته باشد، فرقی ندارد که چه حقوقی برایش تعیین شده، اما با نظارت در پرداخت میتوان جلوی اتفاقاتی مانند پرداخت حقوقهای نجومی افراد را گرفت.
رنجبرزاده ادامه داد: نگرانی عموم مردم این است که پرداخت حقوق از مسیر قانونی انجام شود و پرداخت حقوقهای نجومی هیچ توجیهی ندارد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: میزان حقوق افراد سیاسی به نظر پایین است و حقوق افراد اقتصادی بالا. اگر حقوق افراد اقتصادی را پایینتر از این مقدار در نظر میگرفتند، با واکنشهای مردم همراه نمیشد؛ به این دلیل که فاصله حقوق و دستمزد کارگران با مدیران اکنون بسیار زیاد است و باید از این میزان با افزایش حقوق کارگران کاسته شود.
عضو هیات رئیسه مجلس اظهار کرد: درست است که مدیران برای مسئولیتی که در آن قرار گرفتند، دارای استرس زیاد هستند، اما بالاخره کار خود را باعلم به سختی قبول کردند. اصل خدمتگزاری خدمت به مردم است و زمانی که مخاطب اصلی یعنی مردم رضایت نداشته باشند، آنها نیز از کار مایوس خواهند شد.
وی تاکید کرد: دولت با تعیین سقف نمیتواند مقابل حقوقهای نجومی را بگیرد و باید از سیستم نظارت هماهنگ استفاده کند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم که مدیران به صورت جزیرهای برای خود حقوق تعیین کنند.
خبر ندارم
برای پیگیری بیشتر خبرنگار ما با منصور مرادی، نماینده ناظر مجلس در شورای حقوق و دستمزد تماس گرفت تا از چگونگی پرداخت مدیران مطلع شود، اما وی اظهار کرد که در حوزه انتخابیه است و اطلاعی از این موضوع ندارد.
محمدحسین علیاکبری - اقتصاد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد
به خدا كه عدالت نیست!!
اگر همان كاارگر نبود این همه كاخ درست نمی شد.
من دست تمام كارگران با شرف را میبوسم .حتی اغلب اوقات همان 900 هزار تومان را هم خیلی دیر میدهند.
نمیدانم وجدان كجا رفته و مردم به دنبالش دایم میدوند.
با امید به اینكه روزی وجدانها بیدار شود و حق كسی ضایع نشود.
باسلام و درود
نظر ارادتمند اینست افرادی كه در سمتهای كلیدی مدیریتی در حوزه های اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی، سیاسی و نظامی كار میكنند باید متوجه باشند كه عاشق خدمت به ملت و كشور باشند و كمترین توقعات مادی را داشته باشند همین كه در این سمتهای كلیدی منصوب و یا انتخاب شده اند از یك افتخار معنوی و حیثیتی(پرستیژی) برخوردار شده اند كه به مراتب از ارزش های مادی اهمیت بیشتر ی دارد و باید خوشحال باشند و بیشترین رضایت از شغل داشته و ضمنا بیشترین خدمت به ملت و كشور بنمایند.یادشان باشد كه در دوران دفاع مقدس عزیزانی كه به جبهه رفتند و از كشور و ملت دفاع كردند هیچگونه توقع مادی نداشتند بلكه احساس تعهد و عشق بود كه داشتند و خدمت كردند انها بزرگترین درس خدمت را به ما دادند.بنابراین وقتی ما این عزیزان را در كشور داشته ایم چگونه بعضی ها به خود اجازه میدهند كه حقوق ها و مزایای غیر متعارف دریافت نمایند.امیدوارم خداوند متعال همه ما را به تقوی و راه راست هدایت كند.
البته این نظر و اعتقاد شخصی ارادتمند هست.
با احترام و ارزوی توفیق روزافزون
صدراله البرزی