حبیب الله پور موسی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین افزود :اگر شغلی از لیست مشاغل سخت و زیان آور حذف می شود باید اجرای آن عطف به ما سبق نشود و از روزی که تبدیل به قانون می شود باید تنها شامل افرادی شود که از آن روز وارد بازارکار این مشاغل می شوند .
به گفته وی ، بر اساس تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب در کارهای سخت و زیانآور و مخل سلامتی اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخت کرده باشند می توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند که هر سال سابقه پرداخت حقبیمه در کارهای سخت و زیان آور ۱.۵ سال محاسبه میشود.
وی گفت: خواسته ما این است که قانون مشاغل سخت و زیان آور همچنان به قوت خود باقی بماند منتها شغلهای سخت و زیان آور را واقعی کنند .
دبیر سابق کانون شورای اسلامی کار کشور گفت : در مشاغل سخت و زیان آور دو گروه الف و گروه ب تعریف شده است که گروه الف گروهی هستند که ماهیتشان قابل تغییر است یعنی در داخل یک بنگاه اقتصادی با آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور، مشاغلی هستند که از نظر صوتی ،غلظت موادشیمیایی آلایندگی وجود دارد و یا از نظر ارگونومیکی شرایط به گونه ای است که کارگر درشرایط بسیار سختی کار می کند و این شرایط سخت برای کارگر مضر است این شرایط سخت و زیان آور شناخته می شود منتهی برابربا آیین نامه ، کارفرما باید ظرف مدت دو سال آن مجموعه را از شرایط سخت به شرایط عادی و معمولی برگرداند و تغییراتی درآن شرایط ایجاد کند .گروه ب نیز شامل مشاغلی است که سخت و زیان آور است و شرایط کار در آنجا غیر قابل تغییر است مثل معدن یا کار روبروی کوره داغ یا فعالیت در ارتفاع .
وی افزود :در خصوص مشاغل گروه الف کارگاههایی که موفق می شوند بهبودی شرایط را برای کارگران بوجود بیاورند مشکلی وجود ندارد می تواند از این شرایط سخت و زیان آور خارج شوند اما کارگاههایی هستند که به دلیل شرایط اقتصادی نمی توانند این شرایط را تغییر دهند وکارفرماها قادر نیستند به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد دستگاهها خود را به روز کنند و عملیات نوسازی انجام دهند به نظرم در جاهایی که کارفرماهها نمی توانند فضا و شرایط را تغییر دهند و وضعیت مشاغل سخت ادامه دارد نباید زیاد سخت گیری کنیم .
وی با اشاره به اینکه شورای عالی حفاظت فنی مدتی است کارخارج کردن برخی از مشاغل را از لیست سخت و زیان آور آغاز کرده است گفت :مشاغلی که قبلا سخت و زیان آور محسوب می شد ند یکی یکی درحال حذف هستند . و این می تواند به کارگر آسیب برساند وضروری است شورای عالی حفاظت فنی در این مسائل دقت کند و هر شغلی را حذف نکند .
پور موسی در رابطه با تکلیف مشاغل سخت و زیان آور دربرنامه ششم توسعه اظهار داشت : در برنامه ششم توسعه پیش از این آمده بود که کل مشاغل سخت و زیان اور به مرور از بین برود که این هم درست نبود چون کارگرانی که در یک مجموعه کار کردند و عده ای با 20 سال کاربازنشسته شده اند حال با از میان برداشته شدن مشاغل سخت همکاران آن عده ،درهمان محیط کار و با یک سال سابقه کمتر دیگر نمی توانند بازنشسته شوند و سالها باید کار کنند ، بنابراین فردی که خودش راتا یکسال دیگر بازنشسته تلقی می کرده وقتی به او می گویند 10 سال دیگر هم باید کار کنی دیگر انگیزه کارش را از دست می دهد .
وی افزود : خوشبختانه حذف مشاغل سخت و زیان اور در برنامه ششم برداشته شد و دیگر بندی در این رابطه وجود ندارد اما اگر قرار است در این زمینه تصمیمی گرفته شود ،قانون نباید عطف به ماسبق شود و اگر قرار است تصمیمی برای حذف یک شغل سخت گرفته شود باید کارگرانی را در برگیرد که از امروز استخدام می شوند نه کارگری که 19 سال کار کرده و حالا یکسال دیگر می خواهد بازنشسته شود.
دبیر سابق کانون شورای اسلامی کار کشور گفت :تعداد مشاغل سخت و زیان آور نسبت به گذشته خیلی کم شده است و شورای عالی حفاظت فنی در برخی از گروه ها تصمیماتی گرفته که به نظر منطقی نمی آید مثل مشاغل کاردر معدن، که کارشناس و یا سرپرست و نظارت کننده را از ردیف مشاغل سخت خارج کرده است ، این در حالیست که این عده نیز در همان محیط برای ارزیابی و سرپرستی رفت و آمد دارند و کارشان بسیار سخت است .
سیما رادمنش - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب