به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، سردار حسین دهقان صبح روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران همچنین درباره موضوع حضور هواپیماهای روسیه در پایگاه هوایی نوژه همدان تصریح کرد: ایران یکی از اعضای موثر در فعالیتهای ضدتروریستی در خاک سوریه و منطقه است و در این مسیر با ارتش سوریه و روسیه به منظور تسهیل عملیات زمینی و افزایش سرعت عمل نیروهای نظامی منطقه همکاری میکند.
وی با بیان اینکه «ایران زمینه مانور هواپیماهای جنگنده روسیه را در منطقه فراهم میکند»، در عین حال توضیح داد: این حرکت در قالب کارهای مشترک برای مقابله با جریانهای تروریستی و تکفیری در منطقه انجام میگیرد اما زمان رفت و آمد این جنگندهها تنها در زمان عملیاتهای زمینی خواهد بود تا این جنگندهها با افزایش توان پشتیبانی نیروهای زمینی در موفقیت عملیاتها موثر واقع شوند.
وی با تاکید بر اینکه «روسیه در ایران هیچ پایگاه نظامی ندارد و پایگاههای هوایی این کشور در خاک سوریه مستقر هستند» افزود: حضور جنگندههای روسیه در ایران به صورت مقطعی بوده و دائمی نیست.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با اعلام اینکه «دو اقدام اساسی تاکنون در حوزه فضایی در دولت یازدهم صورت گرفته است»، ادامه داد: تاسیس و استقرار پایگاههای عاملهای ماهواره که تماما با توان داخلی مهندسان ایرانی طراحی و تجهیز شده و نیز ساخت ماهوارهبر از جمله اقداماتی است که در طی فعالیت دولت یازدهم در بخش هوا و فضا صورت گرفته است.
وی ادامه داد: پایگاههای عامل ماهوارهبر قادر خواهند بود ماهوارههای تا 500 کیلوگرم را تا مدار 500 کیلومتری پرتاب کنند. همچنین ماهوارهبر بومی ایران نیز میتواند ماهوارههایی با وزن 500 کیلوگرم را به فضا ارسال کند.
وی با اشاره به خودکفایی شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) در تولید هواپیما اظهار کرد: یکی از سرمایههای اصلی ایران ورود به عرصه تولید پرندهها اعم از بالسابق، بالگرد و هواپیماهای بدون خلبان است. در هر حال وجود چنین علم و تکنولوژی در ایران نیازمند نیروی انسانی متخصص و توانا است تا بتوانند در کلاسها و سطوح مختلف پرندههای با قابلیت مناسب را طراحی و مهندسی کنند.
دهقان درباره کیفیت امکانات موجود برای ساخت انواع هواپیما در ایران افزود: زیرساختها و فضاهای موجود مانند تعداد سالنهای صنعتی، ماشینآلات، ابزار و آزمایشگاههای تخصصی ساخت انواع هواپیماها در ایران وجود دارد و کشور مجدانه در این عرصه حضور فعال یافته است.
وی درباره ساخت هواپیماهای مسافربری توسط شرکت هسا نیز گفت: هواپیماهای مسافربری ایران 140 که پیش از این در عرصه هواپیمایی ایران حضور داشتند به علت یک نقص فنی منتسب در یک سانحه هوایی که متاسفانه منجر به مرگ 50 نفر از هموطنانمان شد، فعلا در ناوگان هوایی کشور مورد استفاده قرار نمیگیرد تا پس از رفع مشکلات موجود بازآوری شده و مجدد مورد استفاده قرار گیرند. این در حالی است که ساخت ورژنهای بالاتر این هواپیما نیز در دستور کار صنایع هوایی کشور قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه «ساخت هواپیماهای بدون سرنشین نیز در دستور کار صنایع دفاعی و هوایی قرار دارد» درباره محدودیت منابع و بازار خرید این محصولات» خاطر نشان کرد: هواپیما مانند خودرو نیست که ساخته شده و تا پیدا شدن مشتری در پارکینگ نگهداری شود. ایران میتواند نیازهای خود در بخش هوا و فضا را به مقدار کافی پاسخ دهد اما برای تولید و ساخت هواپیما برای مصرفکننده خارجی باید سفارشهای لازم را در این خصوص دریافت کند.
وزیر دفاع درباره اخراج کارکنان شرکت هسا که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود توضیح داد: هسا کارمندان خود را بر اساس میزان کار و فعالیت به خدمت خواهد گرفت و بنابراین کاهش فعالیت نوعی تعدیل نیرو را به دنبال خواهد داشت. با این حال تاکید میکنم که ما کارکنان خود را اخراج نمیکنیم و حتی زمانی که آنها از فعالیت مستقیم خارج میشوند شرایطی را برایشان فراهم میکنیم تا این عدم حضور را به عنوان شکست در استمرار زندگی خود تلقی نکنند.
وی درباره شایعاتی پیرامون کاهش بودجه دفاعی کشور در سه سال گذشته تصریح کرد: اتفاقا این بودجه در سه سال گذشته افزایش نیز یافته است. آنچه امروز به عنوان بودجه جاری در اختیار ماست پاسخگوی نیازهای کشور در حوزههای مختلف دفاعی و هوا و فضا بوده است و اگر احساسی برای تقویت سرمایهگذاریهای جاری ایجاد شده تنها از عدم سرمایهگذاریهای کافی در سنوات گذشته ناشی میشود. در حوزه بودجه دفاعی اختلافی میان دولت و مجلس نبوده و نیست و تنها دولت پیشنهادی را در قالب اصلاحیه بودجه سال 95 به مجلس ارسال کرده که نتیجه آن برطرف شدن اختلافنظرها و برداشتهای نادرستی بود که در این حوزه شکل گرفته بوده است.
وی با تاکید بر اینکه «ایران در حال حاضر نیازی به ورود تکنولوژیهای بیشتر نظامی ندارد» افزود: تصمیمسازان عرصه دفاعی و نظامی برای تامین پدافند و امنیت کشور جنگافزارها را در سه سطح در اختیار میگیرند که ورود سامانه اس 300 به ایران تنها برای رفع کاستیهای احتمالی موجود در بخش برد بلند دفاعی کشور بود. این در حالی است که در سایر حوزههای دفاعی ایران توانمند و خودکفاست و نیازی به ورود تکنولوژی و علوم دفاعی از سایر کشورها ندارد.
دهقان در تشریح اوضاع منطقه و بویژه سوریه با تاکید بر اینکه «پاره پاره شدن سوریه به نفع هیچ گروه، کشور یا جریان سیاسی نیست»، تصریح کرد: ایدهای که پیش از این وجود داشت آن بود که ساقط کردن نظام سوریه گامی در جهت بهبود فضای امنیتی منطقه است. نگاهی که از سوی صهیونیستها و مرتجعین منطقه به افکار عمومی جهان القاء میشد. اما در پشت پرده این ایده دلیل اصلی تجزیه سوریه تنها حمایت این کشور از جریان مقاومت منطقه بود.
وی با بیان اینکه «آمریکا، اسرائیل و همپیمانان منطقهای آنان شکست ایدهها و نظرات خود در خصوص تجزیه مناطق خاورمیانه را در جنگ 33 روزه، 22 روزه و 55 روزه دیدهاند» اظهار کرد: آنها به سوریه آمدند اما توطئههایشان تحقیقا به نتیجه نرسید؛ چراکه نظام سیاسی این کشور متکی به رای و خواست مردم بود و سیاستمداران آنها از تمامیت ارضی این کشور به خوبی دفاع میکنند.
وی افزود: آنچه در سوریه رخ داد حضور افسارگسیخته عناصر افراطی و تندرو اعم از عربی و غیرعربی بود. آنها تحت لوای اسلام اما با کمک کشورهای مستکبر جهانی وارد منطقه شدند تا سیطره خود را در کل جغرافیای سوریه و سرزمینهای اطرافش افزایش دهند. تلاش آنها آن بود که نسخه تکرار شدهای از نظام جعلی صهیونیستی را در عراق، سوریه و سایر نقاط خاورمیانه ایجاد کنند تا از این طریق منافع آمریکا را فراهم کرده و اجازه استقرار ثبات و امنیت منطقهای را از منطقه سلب کنند.
وزیر دفاع با تاکید بر اینکه «ایران تنها کشور منطقه بود که برای نخستین بار اولین گام را در جهت مبارزه با نظام تروریستی و تکفیری منطقه برداشت»، گفت: پس از ایران، روسیه و سایر کشورها مانند چین و هند نیز به عرصه مقابله با جریانهای تروریستی و تکفیری منطقه وارد شدند.
وی با اشاره به رونمایی از موتور جت هوایی اوج و پدافند باور 373 در هفته گذشته توسط رییسجمهور اظهار کرد: ما در چند سال گذشته علاوه بر توفیقات فراوان در زمینه احداث تاسیسات و تجهیزات دفاعی بزرگترین مجموعههای عمرانی را نیز در نیروهای مسلح شکل دادهایم؛ چراکه باور داریم مجموعه نیروهای مسلح همانگونه که در زمان جنگ وظیفه پاسداری از مرزهای کشور را دارند در زمان صلح نیز باید برای پیشبرد برنامههای دفاعی دولت فعال باشند و پروژههای متعددی در طول سه سال گذشته در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به بهرهبرداری رسیده است و ظرفیتهای صنایع دفاعی ارتقاء چشمگیری یافته است به عنوان مثال در استان اصفهان صنایع شیمیایی، مهماتسازی و توپخانه فعالیتهای وسیعتری یافته و در این مسیر ظرفیتهای خود را سه تا چهار برابر افزایش دادهایم و سرمایهگذاریهای متمرکزی را در این استان با ظرفیت بالا انجام دادهایم.
وی درباره توسعه فرودگاه شهید بهشتی اصفهان و اقدامات وزارت دفاع و پشتیبانی اظهار کرد: استاندار اصفهان این موضوع را پیگیری کرده و مهندسان متخصص وزارتخانه نیز با همکاری ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مورد فعالیتهایی را صورت دادهاند. در هر حال نیروهای مسلح وظیفه دارند برنامههای توسعه ملی را متعلق به خود بدانند و برای بهرهبرداری آنها اقداماتی را صورت دهند.
دهقان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «هفته دولت فرصتی در اختیار مسئولان قرار میدهد تا فعالیتهای انجام شده خود و دولت را در معرض اطلاع و دید مردم قرار دهند» اظهار کرد: این فرصت زمینه بازبینی دقیق نسبت به فعالیتها، نقایص و حتی مشکلات احتمالی فراروی دولت را فراهم میکند تا با تمرکز و تلاش بیشتر و بسیج منابع خدمات موثرتری را در راستای تولید ملی و رفع مشکلات معیشتی و زیستی به مردم ارائه دهد.
وی افزود: دولت قدر این توفیق را قطعا خواهد دانست و با خدمتگزاری به این توفیق الهی پاسخ خواهد داد. اشتغالزایی و رکود اقتصادی دو مشکل امروز فضای کسب و کار کشور است که در سنوات گذشته نیز برای کنترل و بهبود آنها تلاشهایی صورت گرفته است و دولت باید بیش از آنچه که تاکنون صورت گرفته در این زمینه فعال شود.
وی ادامه داد: ایران به ایجاد 750 هزار فرصت شغلی جدید نیازمند است تا بتواند مشکل بیکاری بخصوص در قشر جوان را برطرف کند.
وزیر دفاع با تاکید بر اینکه «استان اصفهان استانی صنعتی، تولیدی، کشاورزی با ظرفیتهای فراوان است» ادامه داد: بخشی از هویت تاریخی ایران در اصفهان قرار گرفته است و به همین دلیل نیز کارآفرینان عرصه سرمایهگذاری و صنعتگران در همه حوزهها باید ظرفیتها و قابلیتهای فراوان این استان بزرگ را شکوفا کنند.
وی افزود: سیاستهای دولت بویژه در اصفهان فعال کردن واحدهای تولیدی موجود در سطح اسمی و رسمی بوده است. این واحدها که مانند سایر واحدهای صنعتی کشور احتمالا با مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش مواجه هستند نیاز است تا هر چه زودتر به زنجیره تولید بازگردند و به همین دلیل نیز احیای واحدهای تولیدی بویژه در استانهای پیشرو مانند اصفهان در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار دارد.
وی با بیان اینکه «افزایش نرخ تسهیلات و افزایش توان واگذاری آنها از جمله الزامات مهم کشور در بخش صنعت است» افزود: بهرحال صنایع برای تامین اعتبارات خود نیازمند یاری هستند. در ماههای اخیر بسیاری از این مشکلات حل شده و فضای کسب و کار کافی در اختیار صنایع قرار گرفته است و ما امیدواریم با تدابیر انجام شده شاهد افزایش تولید و کاهش نرخ بیکاری در کشور باشیم.
دهقان درباره معضل جدی آب در برخی استانها از جمله اصفهان تصریح کرد: تا به امروز دو بار جلسات شورایعالی آب در خصوص اصفهان برگزار شده و همه باید همت کنیم تا مصوبات اجرایی موجود عملیاتی شود. ما نگران استانهایی هستیم که با کمبود منابع آبی مواجه هستند. بهبود فضای روحی و روانی برخی کلانشهرها مانند اصفهان مورد اهمیت ماست.
وی با اشاره به خشکی زایندهرود گفت: اصفهان با زایندهرودش شناخته میشود. دولت و کشور باید برای احیای زایندهرود برنامهریزی کنند تا امور کشاورزی، صنعتی و کارآفرینی این استان مانند گذشته پیگیری شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد