در حالی نرخ سود تسهیلات صندوق پسانداز کاهش می یابد که از خردادماه سال گذشته که این صندوق راهاندازی شده تا کنون با ریزش حدود ۴.۵ درصدی نرخ سود همراه بوده به طوری که از حدود ۱۴ درصد به ۹.۵ درصد رسیده است. در پایان سال قبل با کاهش نرخ سود در شبکه بانکی به ۱۸ درصد، بانک مسکن نیز نرخ سود تسهیلات این بخش را به ۱۳ درصد رسانده بود که در تیرماه امسال با تغییر دوباره در نرخ سود و ریزش آن به ۱۵ درصد، سود در صندوق پسانداز یکم نیز به ۱۱ درصد کاهش یافت. با این حال به دنبال انتقادات نسبت به بالا بودن سود وام مسکن و مشکلات موجود در پرداخت اقساط و سود کلی این تسهیلات چندی پیش بود که بتشکن -مدیرعامل بانکمسکن - وعده تک رقمی شدن نرخ سود تسهیلات در صندوق پسانداز یکم و همچنین آمادگی برای کاهش سود تسهیلات از محل خرید اوراق را مطرح کرد.
تسهیلات صندوق پسانداز یکم که خاصه خانه اولیها است در دوبخش پرداخت می شود؛ اول گروهی که هم زوجین و هم غیرزوجین را شامل شده و تسهیلات آن ۸۰ میلیون برای تهرانیها، ۶۰ میلیون برای مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و ۴۰ میلیون تومان هم برای سایر مناطق است. گروه دوم هم زوجین هستند که چندی پیش بانک مسکن این تسهیلات را در این سه بخش برای زوجین به طور خاص افزایش داد و به ترتیب براساس مناطق جغرافیایی به ۱۶۰، ۱۲۰ و ۸۰ میلیون تومان رساند.
اقساط وامها کم شد
گرچه هنوز مشخص نیست که سودهای جدید از چه زمانی در پرداخت تسهیلات مسکن اعمال خواهد شد؛ اما محاسبات نشان میدهد که با سود ۹.۵ درصدی اختصاص یافته به وامهای صندوق پسانداز یکم و بازگشت ۱۲ ساله، متقاضی وام ۸۰ میلیونی ماهانه حدود ۹۳۰ هزار تومان قسط و در مجموع ۵۴ میلیون تومان سود به بانک مسکن برمیگرداند. همچنین برای وام ۶۰ میلیونی ماهانه حدود ۷۰۰ هزار تومان و سودمجموع ۴۰ میلیون تومان و برای وام ۴۰ میلیونی که اقساط نزدیک ۴۶۰ هزار تومانی دارد سود کل ۲۷ میلیون تومانی تعیین میشود.
اما برای زوجین تغییرات سود به این ترتیب است که متقاضیان وام ۱۶۰ میلیونی باید ماهانه تا یک میلیون و ۸۶۰ هزار تومان قسط پرداخت کرده و در مجموع ۱۰۰ میلیون تومان سود بپردازند. همچنین وام ۱۲۰ میلیونی زوجین نیز اقساط ماهانه یک میلیون ۴۰۰ هزار تومانی و سود مجموع ۸۱ میلیون تومان را در بر میگیرد.
این در حالی است که با سود ۱۱ درصد قبلی، سود مجموع وام ۱۶۰ میلیونی تا ۱۲۸ میلیون تومان و قسط ۲ میلیون تومانی بود. برای وام ۱۲۰ میلیون تومانی هم باید تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قسط و سود مجموع ۹۶ میلیون تومانی پرداخت می شد. وام ۸۰ میلیونی نیز قسط یک میلیونی و سود نزدیک به ۶۴ میلیون تومان را شامل می شد.
در آخر اقساط علاوه برا اصل پول باید نزدیك به پنجاه و چهار میلیون پس بدی .دلشون نسوخته كه دارن سود رو كم می كنند چون سنوات اقساط زیاده مبلغ سود عملا بسیار بالاست.لذا عملا كاری در خور تحسینی صورت نگرفته .
سوال من اینه دقیقا به چه قشری این وام رو تعیین كردن .قشر متوسط رو به پایین كه فكر نمی كنم باشه ؟
دولت تمام شد آقای آخوندی از مسكن اجتماعی كه اینقدر تعریفش رو می كردید چه خبر؟؟؟؟؟
دولت میگه تورم رو آورده پایین .رشد اقتصادی رو مثبت كرده و سد تحریم ها رو شكسته و ... خدا شاهده ما در زندگیمون چیزی حس نمی كنیم .و قیمت ها روز به روز روند صعودی دارن.
من یكی از كارهام توسعه دهنده ی نرم افزارم با شركت های خارجی نمی تونم كار كنم می گن قادر نقل و انتقال ارزی به ایران نیستند وقتی در جوابشون میگم تحریم ها برداشته شده میگن طبق گفته ی بانك اون كشور قادر به نقل و انتقال مبلغ من به دلار به ایران نیستند می گویند برای این كار باید یك حساب مستر كارت دائمی در یكی از كشور های همسایه باز كنم و یك آدرس حقیقی در اون كشور داشته باشم .پول رو به اون حساب بریزن و در داخل از طریق سرافی ها مبلغ حسابم رو به ریال تبدیل كنم ( اینجوری تحریم ها رو از بین بردید ؟؟؟؟)این چیزی نیست كه فلان منتقد دولت بگه این رو خودم در حوضه ی كاریم باهاش مواجه شدم .دولت تمام عزت ملی ما رو زیر سوال برده به این علت كه الان دارن ساز و كاری رو پیش می گیرن كه در معاملات یك كشور ثالث یك نامه ی اطمینان بخش به بانكها بده كه با ایران داد و ستد داشته باشن این نامه هیچ گونه بار حقوقی برای كشور ثالث نداره و فقط جنبه ی اطمینان بخشی و آرامش بخشی در طرف مورد معامله ما داره .مثلا بریم به هند و روسیه و چین و .... التماس كنیم به ما یه نامه بدید تا طرف مقابل ما به ما اعتماد كنه؟؟!!!
طرح مسكن مهر با تمام ضعف هاش یك تعدادی زیادی رو خانه دار كرد مثلا با چهل میلیون خیلی ها خانه دار شدند با اقساط به مراتب كمتر از این وام .كار زمان مسكن مهر زیاد بوده .كاشی كار .برق كش . سفت كار .رابیتس بند .جوشكار .سفید كار .نقاش .بنا .لوله كش و تاسیساتی و سنگ كار و نما كار و ... و تعدادی هم كه مهارت نداشتند در قالب كارگر ساده كار می كردند .شهرك های جدید نیاز به ماركت و آژانس و ... باز یه تعدادی براشون كار ایجاد میشد .خانه های جدید وسایل جدید می خواستن كه باعث رونق دیگر حوضه ها میشد نمی گم بی عیب بود ولی بالفعل تر و بهتر از شعار های شما بود.
جام جم خواهشا منتشر كن