به گزارش جام جم آنلاین از بانک مرکزی، ولیاله سیف در دیدار با رئیس پارلمان فرانسه با تاکید بر ضرورت گسترش روابط بانکی دو کشور، گفت: ایران به واسطه برخورداری از منابع طبیعی غنی و نیروی کار جوان، ماهر و تحصیلکرده و همچنین بازار مصرف قابل توجه، فرصتی منحصر به فرد برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دنیا به شمار میآید که لازم است با ایجاد روابط مستحکم بانکی مورد بهرهبرداری قرار گیرد. در این میان کشور فرانسه با جایگاهی که در میان کشورهای اروپایی دارد میتواند اثرگذار باشد و موانع را رفع کند.
وی برجام را عرصه تلاش دیپلماتها و پسابرجام را کارزار فعالان اقتصادی دانست و افزود: خوشبختانه با ایجاد بستر و فرصتهای بیشمار در پسابرجام، زمینه برای توسعه همکاریهای اقتصادی فراهم شده که پیشنیاز استفاده از این ظرفیت، روابط بانکی مناسب برای تسهیل امور بوده و در مقایسه با شرایط موجود، روابط بانکی گستردهتری مورد نیاز است.
رئیسکل بانک مرکزی روابط بانکی را پیشنیاز گسترش مراودات اقتصادی دانست و افزود: طی ملاقات با رئیسکل سابق بانک مرکزی فرانسه و سفر رئیسجمهور ایران به این کشور، مذاکراتی هم با رئیسکل جدید این بانک داشتیم که در هر دو جلسه به این نتیجه رسیدیم که فضای توسعه همکاریهای مشترک به خوبی فراهم شده و باید آن را مورد بهرهبرداری قرار داد.
رئیس شورای پول و اعتبار با تاکید بر اهمیت رفع موانع گسترش روابط بانکی گفت: انتظار ما این است که با توجه به گشایشهای فراهم شده در فضای پسابرجام، اروپا نیز از قافله عقب نماند و در رابطه با رفع موانع، اقدامات لازم را به عمل بیاورد. در این خصوص ما جلسات و مذاکرات زیادی برای تقویت همکاری با بانکداران اروپایی داشتهایم.
وی افزود: بانکهای کشورهای ایتالیا، اتریش و آلمان روابط خوبی را با ایران آغاز کردهاند؛ اما احساس میشود نظام بانکی فرانسه در این رابطه بسیار محافظه کار بوده و با احتیاط بیشتری عمل میکند؛ در حال حاضر سه شعبه از بانکهای ایرانی مجوز فعالیت درفرانسه را به دست آوردهاند که لازم است با تشویق دولتمردان فرانسوی، بانکهای فرانسوی هم روابط خود را با بانک های ایرانی گسترش دهند.
سیف با اشاره به تسویه حساب با موسسات بیمه صادرات اروپایی گفت: بلافاصله بعد از اجراییشدن برجام، همکاران ما در بانک مرکزی، مذاکرات خود را با این موسسات آغاز کردند و با رفع مغایرتها، تمام پرداختها انجام شد.
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه حضور نام ایران در لیست سیاه FATF امری سیاسی و بدون توجیه بوده است، تصریح کرد: در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی نام ایران در کنار کره شمالی آورده شده بود، در حالی که کشورهایی همچون نیجریه و سودان به عنوان کشور همکار شناخته شده است.
رئیس شورای پول و اعتبار با یادآوری رتبه ریسک سابق ایران در OECD گفت: هماکنون رتبه اعتباری ایران بنا به شاخصهای OECD، از ۷ به ۶ ارتقا یافته و این درحالی است که پیش از تحریمها رتبه اعتباری ایران ۴ بود. اکنون به واسطه سیاستهای دولت یازدهم، طی سه سال گذشته که تورم ۴۰ درصدی، به طور پایدار، تکرقمی شده و آرامش و ثبات به اقتصاد ایران بازگشته و حتی شرایط اقتصادی از زمان قبل از تحریمها به مراتب بهترشده است که در آینده نیز شاهد استمرار ثبات مالی پایدار خواهیم بود، به نظر نمی رسد رتبه ۶ مناسب باشد و انتظار ما این است به همان رتبه قبل از تحریم یعنی ۴، برسیم.
تاکید بر گسترش روابط اقتصادی و بانکی ایران و فرانسه
در این دیدار، کلود بارتولون، رئیس پارلمان فرانسه از آمادگی این کشور برای گسترش روابط اقتصادی و بانکی با ایران خبر داد و گفت: مسئولان فرانسوی نسبت به ظرفیتهای ایران آگاهی دارند و امید است بتوانیم از آنها استفاده کنیم. تاکنون اقدامات مناسبی در زمینههای اقتصادی میان دو کشور انجام شده و امیدواریم این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد.
وی در خصوص اقدامات گروه ویژه اقدام مالی در سطح جهانی گفت: هر چند در زمینه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) حساسیتهایی وجود دارد؛ اما این مساله تنها مربوط به ایران نیست و در کشورهای دیگر نیز وجود دارد.
رییس مجلس فرانسه با تاکید بر اینکه اتلاف وقت برای گسترش روابط جایز نیست، گفت: وزارت امور اقتصادی فرانسه آماده انجام مذاکرات برای گسترش روابط اقتصادی با ایران است؛ در این میان کسب جایگاه ناظر در منطقه اوراسیا توسط ایران، نشانه مثبتی است؛ ضمن اینکه دولت فرانسه عزم جدی برای اجرایی شدن همه مفاد برجام دارد.
بارتولون در خصوص نقش همکاری فرانسه در موضوع FATF در برقراری ارتباط مالی با ایران و همچنین کمک به ایران در زمینه مشکلات فنی و تکنیکی اظهار داشت: کشور فرانسه درصدد است فعالیت هایی را در چارچوب انتقال تجربیات و همکاریهای فنی برای پیادهسازی استانداردهای FATF با ایران انجام دهد تا بتواند بر ایالات متحده فشار آورد و در این زمینه آماده حمایت و همکاری با ایران هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر