فاز تازه تفرقه‌افکنی آل جنون

پس از کارشکنی آل‌سعود در اعزام حجاج ایرانی به سرزمین وحی، خبر می‌رسد که عربستان سعودی در فاز تازه‌ای از تفرقه‌افکنی، شبکه‌ای تلویزیونی با عنوان حج به زبان فارسی راه‌اندازی کرده است. برنامه‌های این شبکه تلویزیونی 24 ساعته است و از طریق چهار ماهواره پخش می‌شود. پیش از این سعودی‌ها فعالیت خود را در حوزه شبکه‌های فارسی‌زبان افزایش داده بودند که این اقدامات در چارچوب مرحله تازه خصومت با ایران تحلیل می‌شود. به همین بهانه، درباره اهداف عربستان در ارتباط با راه‌اندازی این شبکه و راهکارهای مقابله با آن با مدیران و کارشناسان به گفت‌وگو نشستیم.
کد خبر: ۹۴۵۱۴۰
فاز تازه تفرقه‌افکنی آل جنون

ترویج نگاه بدبینانه

علیرضا سلیمانی‌زاده، مدیر شبکه سحر درباره اهداف راه‌اندازی این شبکه به جام‌جم گفت: طبیعی است پیرو عملیات روانی پس از فاجعه منا از سوی عربستان، این شبکه تلویزیونی راه‌اندازی شده که نه‌تنها افکار عمومی مردم دنیا را از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای عرب‌زبان و انگلیسی‌زبان درباره ایران، حج و سایر مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تحت تاثیر قرار بدهد، بلکه افکار مردم ایران را هم در کنترل خود قرار داده و دروغ به خورد مردم ایران بدهد.

وی ادامه داد: عربستان سعودی قصد دارد نگاه مردم ایران را نسبت به عملکرد نظام در سیاست خارجی، مسائل حج و منطقه‌ای بدبین کند، اما این مواضع دیگر تازگی ندارد، زیرا عربستان از سال‌های قبل و به شکل غیرمستقیم این کار را انجام داده است. خیلی از کانال‌های فارسی‌زبان خارج از کشور که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند با پول عربستان اداره می‌شوند. همچنین اخیراً همدستی منافقان با عربستان سعودی مشخص شده و آنها هزینه همایش‌های منافقان را پرداخت می‌کنند.

مدیر شبکه سحر با اشاره به تغذیه شدن کانال‌های ضدانقلاب و منافقان، کانال‌های صهیونیست و بهائیت از سوی عربستان تاکید کرد: حتی کانال شیعی افراطی انگلیسی از سوی عربستان اداره می‌شود. هدف آنها ضربه زدن به تفکر اسلام ناب و تفکر جبهه مقاومت است. آنها با این اقدام می‌خواهند ضرب‌شستی در حوزه رسانه و سیاسی به جمهوری اسلامی ایران نشان بدهند، اما این دشمنی آشکار است.

سلیمانی‌زاده با اشاره به این‌که مردم ما با سیاست‌های عربستان در حوزه بین‌الملل آشنا هستند، عنوان کرد: مردم ایران نظر خوبی نسبت به سعودی‌ها ندارند و نمی‌توانند با راه‌اندازی این شبکه در میان مردم محبوبیت کسب کنند.

وی در پاسخ به این‌که راهکار رسانه‌ای ما در مقابل راه‌اندازی این شبکه چگونه باید باشد، توضیح داد: ما درباره عربستان نیازی به راهکار انفعالی نداریم، چون از قبل با راه‌اندازی شبکه‌های العالم، الکوثر، آی‌فیلم عربی و رادیوهای برون‌مرزی کار روی افکار عمومی جهان عرب را شروع کرده‌ایم. در حوزه داخلی هم با شفاف‌سازی می‌توانیم با این شبکه مقابله کنیم.

محتوای سطحی در شبکه

جعفر عبدالملکی، رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صداوسیما درباره راه‌اندازی شبکه حج می‌گوید: کشور عربستان نسبت به یک موضوع مهم واقف است. البته به زبان نمی‌آورد، اما نسبت به نفوذ بسیار زیاد ایران در منطقه شناخت خوبی دارد و حساس است. بنابراین تدبیر این مساله از قبل در فرمایشات مقام معظم رهبری لحاظ شده است. ایشان فرموده‌اند که ایرانی‌ها در حج حضور پیدا نمی‌کنند، مگر آن‌که عزت و شرافتشان از سوی آل‌سعود رعایت شود.

وی ادامه داد: بنابراین عربستان سعودی در جهت مبارزه و کم کردن نفوذ ایران در منطقه دست به حرکت‌ها و کنش‌های رسانه‌ای زده است که البته این نشان می‌دهد عربستان دچار انفعال شده و نقش منفعلانه‌ای دارد. راه‌اندازی شبکه حج به زبان فارسی به نوعی اعاده حیثیت از دست رفته خودشان است، اما مردم جنایت‌های آل‌سعود را فراموش نخواهند کرد. ایران قدرت منطقه و قدرت جهانی محسوب می‌شود، بنابراین عربستان و کشورهای پشت صحنه همچون آمریکا و... کاری از پیش
نخواهند برد.

رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صداوسیما درباره راهکار مقابله با این مساله عنوان کرد: بهترین راهکار را مقام‌معظم رهبری مشخص کرده‌اند که نباید حادثه منا را فراموش کنیم، زیرا این حادثه لکه ننگ در تاریخ سیاسی عربستان محسوب می‌شود. به نظرم مبارزه سلبی درست نیست، زیرا محتوای این شبکه به حدی ضعیف است که نمی‌تواند در مردم تاثیرگذار باشد و نسل هوشمند جوان را قانع کند. من به آینده این شبکه خوشبین نیستم. گرچه زبان این شبکه فارسی است، اما وقتی محتوای عمیقی نداشته باشد، نمی‌تواند مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.

ارائه مناسک غیرابراهیمی در شبکه حج سعودی

سیدعباس فاطمی‌نویسی، رئیس مرکز سیمای استان‌ها با اشاره به این‌که راه‌اندازی شبکه فارسی اقدام تازه‌ای از سوی عربستان نیست، عنوان کرد: در سال‌های قبل روزنامه مشهور عربستان با نام الحیات، صفحات فارسی درخصوص ایام حج داشت و حالا هم این شبکه را افتتاح کرده و هدف اصلی آن ارائه مناسک حج غیرابراهیمی است.

وی ادامه داد: عربستان سعودی از 30 سال پیش اقدامات مختلف انجام داده است. به عنوان مثال مفتی‌هایی در مراکز زیارتی، قبرستان بقیع و... در ارتباط با وهابیت تبلیغ می‌کردند تا از این طریق مسلمانان را از وحدت دور کنند، زیرا نمی‌توانند ببینند که همه مسلمانان با یک لباس، رفتار، عمل و مناسک واحد، خانه خدا را طواف می‌کنند. آنها می‌خواهند این وحدت را بشکنند. در سال‌های گذشته نیز کتاب‌هایی علیه غدیر منتشر می‌کردند تا بین مردم سمپاشی کنند.

رئیس مرکز سیمای استان‌ها با اشاره به این‌که این بلندگوهای کاذب تاثیری ندارد، خاطرنشان کرد: عربستان سعودی با این اقدامات، کار به جایی نمی‌برد، چون دستش به خون آلوده است. مردم، حادثه منا و شهدای حج سال66 را فراموش نمی‌کنند، حتی اگر صدای قرآن هم از این شبکه بشنوند، باز هم تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند، زیرا جنایت عربستان در اتفاقات اعم از یمن، شهادت آیت‌الله نمر، مسلمانان سوریه و... را از یاد نمی‌برند. در مجموع مردم، آل‌سعود را می‌شناسند و می‌دانند که به دنبال پر کردن حساب‌های بانکی‌شان هستند و از عناصر تروریست و منافقان حمایت می‌کنند.

فاطمه عودباشی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها