به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، تئاتر خیابانی که این روزها در جای جای شهر اصفهان گسترش پیدا کرده و با استقبال مردمی اجرا میشود، یکی از اقدامات مثبت سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری به شمار میرود که حالا جای خود را بین مردم شهر باز کرده است.
نوعی از نمایش که شروع آن، برای مردم شهر مشخص نیست اما با گذشت چند دقیقه، همگان متوجه میشوند اتفاقی که در گوشه یکی از خیابانهای شهر اجرا میشده، در واقع نوعی نمایش، آن هم از نوع تئاتر خیابانی است.
آنچه در این نوع تئاتر اهمیت فراوان دارد، مضمون نمایش است که میتواند برگرفته از واقعیتها و مشکلات روزمره جامعه باشد، یعنی مخاطب باید در این تئاتر حرفها، مشکلات و دردهایش را در این نمایش ببیند و آنها را باور کند.
تئاتر خیابانی به نوعی میتواند بازیگران را به چالش بکشد و آنها را آبدیدهتر کند پس حضور در این عرصه برای بازیگران حرفه ای تئاتر بسیار لازم و ضروری است و هر بازیگر باید حداقل هر دو سه سال یکبار یک نمایش خیابانی را در برنامه کاری خود بگنجاند.
تئاترهای خیابانی جشنواره فصلی تئاتر از 20 تا 29 شهریورماه هر روز ساعت 18 مقابل تالار هنر، میدان جلفا و هتل عباسی شهر اصفهان از سوی تالار هنر وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی این شهر، اجرا شد.
«من خانواده میخواهم» طنز و انتقادی است
بهمن گرامی، کارگردان تئاتر خیابانی «من خانواده میخواهم»با اشاره به انتقادی بودن این تئاتر گفت: تئاتر فیزیکال و پرفورمنس «من خانواده میخواهم» در مورد ازدواج جوانان است.
وی در ادامه بیان داشت: طی تحقیقات اخیر عواملی مثل بیکاری، تصورات حبابی از ازدواج، توقع داشتن همسر ایده آل نقش مهمی در آمار پایین ازدواج در کشور دارد.
این کارگردان تئاتر با اشاره به استفاده از نظرات کارشناسان ازدواج در این تئاتر اظهار داشت: این تئاتر با نگاه طنز و شیوه خیابانی در مدت 20 دقیقه به موضوع ازدواج میپردازد.
تئاتر خیابانی در قلب شهر نفوذ میکند
وی تأثیرگذاری این تئاتر طنز خیابانی را در زمینه ازدواج زیاد دانست و خاطرنشان کرد: بهتر است طیف خاصی از تماشاچی برای این تئاترها انتخاب شود؛ مثلاً زمانی که این تئاتر برای بانوانی که سن ازدواج دارند اجرا شد، تاثیر بیشتری داشت.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: تئاتر خیابانی می تواند برای جامعه مثل کارد جراحی باشد، دغدغهها و مشکلات جامعه را جراحی کند و تماشاچی را در موقعیتی قرار دهد که چه طور با مشکلات برخورد کنند.
گرامی، حمایت مادی و معنوی را برای تئاتر خیابانی ضروری دانست و گفت: تئاتر خیابانی نباید صرفا برای مناسبتها اجرا شود، زیرا تئاتر خیابانی هنری است که در دل شهر، محلات و مردم نفوذ میکند و باید همیشه در دسترس باشد.
اجرای تئاتر خیابانی میتواند فرهنگ دیدن تئاتر را در جامعه افزایش دهد و مردم را با سالنهای تئاتر آشتی دهد، در واقع این نوع تئاتر اگر به صورت حرفهای و با نگاهی دقیق تر و جدیتر پیش رود، به نوعی مبلغ ارزشمند برای هنر و هنرمندان است. در این تئاتر به جای اینکه مردم به سمت نمایش بیایند، تئاتر به سراغ مردم میرود و به توسعه این هنر، شناسانده شدن و پذیرفته شدن آن نزد مردم کمک میکنند و رغبت ایجاد نگاه مشتاقانهتر به تئاتر را در مردم ایجاد میکند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد