غلامرضا عباسی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین ،درباره وضعیت قراردادهای دائم و غیر دائم گفت : هم اکنون 95 درصد کارگران دارای قرارداد موقت هستند و متاسفانه هر قدر که پیش می رویم ،با بازنشسته شدن کارگران قدیمی تعداد قراردادهای موقت افزایش می یابد که این موضوع به ضرر منافع جامعه کارگری است .
وی به حذف ماده 7 در اصلاحیه قانون کار اشاره کرد و توضیح داد : ماده 7 قانون کار ماده بسیار مهمی است، چرا که به بحث مستمر و غیر مستمر بودن کار اشاره دارد. در سال 69 با تصویب قانون مصوب شد که دولت ظرف شش ماه باید آیین نامه ماده 7 را تعریف و در هیات دولت تصویب کند اما تاکنون این اقدام صورت نگرفته است .
به گفته وی تعریف کار مستمر و غیر مستمر کاملا مشخص است و کار درجاهایی که یک فعالیت دائمی است مثل پتروشیمی ها ،پالایشگاهها، کارخانه ها ، خوردو سازی ها و سازمانهایی که فعالیت دائمی و مستمر دارند نمی توان قراردادهای موقت بست و این غیر قانونی است ، درواقع قرارداد موقت فقط برای فعالیت های مقطعی است مثل پروژه های پیمانکاری و فعالیت هایی که در یک دوره اجرا می شوند و به اتمام می رسند مانند جاده سازی و پل سازی .
وی افزود : متاسفانه از سال 69 که قانون مصوب شد آیین نامه اجرایی ماده 7 که باید در یک ظرف زمانی مشخص شده به تصویب می رسید انجام نشد و در حالیکه هنوز این ماده قانونی مهم به اجرا در نیامده است دولت اقدام به حذف آن ازاصلاحیه قانون کار کرده است و جای این پرسش باقی است که چرا هنوز ماده قانونی که به اجرا در نیامده و اثرات آن مشخص نشده در اصلاحیه حذف می شود، بنابراین معتقد هستیم که باید اصلاحیه قانون کار که به مجلس فرستاده شده است، پس گرفته شود و سه جانبه با نظر تشکلهای کارگری و کارفرمایی بررسی شود .
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگری گفت : در صورت عدم بازنگری با حذف ماده 7قانون کارهرج و مرج در قراردادهای موقت افزایش می یابد.
عباسی با اشاره به مخالفت تشکل های کارگری با اصلاحیه قانون کار گفت : چون بر اصلاح قانون کار در برنامه 5 توسعه اشاره شده بود ، در سال 91 تشکل های کارگری و کارفرمایی نشست هایی را با خود دولت دراین رابطه داشتند که در نهایت دوجانبه شد و دولت گذشته اعلام کرد که تشکل های کارگری و کارفرمایی خودشان توافق کنند و هر آنچه را که توافق شد به مجلس ارسال شود . در نشست هایی که با بخش کارفرمایی داشتیم علی رغم میل باطن اصلاحاتی را انجام دادیم و به جز هفت ماده قانونی که با کارفرمایان اختلاف نظر داشتیم در باقی موارد با هم توافق کردیم که همه اینها صورت جلسه شد و به دولت ارسال شد و مقررشد که آن 7 ماده نیز بین دو شریک اجتماعی کارگری و کارفرمایی در شورای عالی کار بررسی شود که به آنجا نرسید و دولت گذشته بدون انکه به موارد توافق شده توجهی کند نظر خودش را به مجلس ارائه کرد ، ما همان موقع هم مخالفت کردیم که چرا نظر کارگران لحاظ نشده است . با تغییر دولت در نهایت دولت یازدهم هم قول داد که لایحه را پس بگیرد و نظرات تشکل ها را لحاظ کند اما هنوز این کار صورت نگرفته است.
این مقام مسئول کارگری با بیان اینکه تشکلهای کارگری بارها با صدور بیانیه و مصاحبه با رسانه ها خواستار بازگشت اصلاحیه قانون کار شدهاند تصریح کرد: تنها امید ما در این مرحله نمایندگان مجلس است که اجازه ندهند منافع کارگر جماعت به دلیل رفتارهای شتابزده و غیر کارشناسی مسئولان زیر پا گذاشته و نادیده گرفته شود.
سیما رادمنش _جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب