حدود 45 نفر، از عوامل تولید این مجموعه برنامه هستند که از روز نخست، همراه با یکدیگر برنامه را به روی آنتن فرستادهاند. «صبحی دیگر» در زمان دکتر رضا پورحسین، مدیر وقت شبکه آموزش کلید خورد و قرار بود فقط چند ماه از تلویزیون پخش شود، اما به دلیل استقبال مخاطبان پخش آن همچنان ادامه پیدا کرد.
حفظ رسالت آموزشی
رامین موسویملکی، تهیهکننده صبحی دیگر، ضمن بیان اینکه هر سال در گروه سردبیری تغییراتی ایجاد میشود و امسال نیز گروه جدیدی وارد این بخش از برنامه شده به جامجم گفت: ما سعی میکنیم با توجه به دغدغهها و نیازهای مخاطبان برنامه را به روی آنتن ببریم، درعین حال اعتقاد دارم که «صبحی دیگر» مجریمحور نیست بلکه کارشناس و موضوعمحور است و مجریان، خود را با موضوعات برنامه هماهنگ میکنند.
وی وجه تمایز «صبحی دیگر» را از برنامههای مشابه دیگر، حفظ رسالت آموزشی شبکه آموزش با توجه به سیاستها عنوان کرد و افزود: ما در این برنامه یک هدف داشتیم و آن احترام به مخاطب و راحت بودن در مقابل دوربین است؛ یعنی مجریان ما همیشه سعی کردند در مقابل دوربین زندگی کنند و خودشان باشند، فیلم بازی نکنند و اجرای خشک نداشته باشند.
این تهیهکننده درباره ایجاد جذابیت در برنامه برای مخاطب، بیان کرد: هرچند وقت یک بار بخشهای برنامه، کارشناسان، تیتراژ، دکور، گروه محتوایی و سردبیری و... را تغییر میدهیم. برای نمونه بخش «جایی دیگر» توسط حامد میرزاپور اجرا میشد و اکنون مدتی است که سپند امیرسلیمانی آن را اجرا میکند یا تیتراژ برنامه با صدای بهنام صفوی پخش میشد و در حال حاضر به صدای محمد اصفهانی تغییر داده شده است.
وی تاکید کرد: بعضی از تغییرات را نمیتوانیم انجام دهیم، چون مخاطبان به آن بخشها عادت کردهاند و درواقع، همه تغییرات برنامه در اختیار ما نیست و به استقبال و علاقه مخاطب بستگی دارد.
اتصال زنجیروار صبحی دیگر
موسویملکی همچنین درباره ثابت بودن مجری اصلی برنامه گفت: حدود ده سال است که نیما کرمی با من کار میکند و پیش از این نیز که در شبکه دو برنامه زنده داشتم، مجری برنامهام بود. مخاطبان به برنامه ما عادت کردهاند، برنامه ما زنجیروار به هم متصل است، تقریبا 45 نفر عوامل تولید این برنامه را تشکیل میدهند و نبودن هر کدام از آنها محسوس است؛ به همین جهت از اولین روز برنامه این گروه تغییر نکردهاند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه یک برنامه صبحگاهی خوب چه ویژگیهایی دارد، بیان کرد: من برنامههای زرد صبحگاهی را دوست ندارم. وقتی مخاطب مقابل تلویزیون مینشیند باید به اطلاعاتش افزوده شود، آموزش ببیند و نگرشش تغییر کند. برنامههای صبحگاهی باید دغدغههای مخاطب را مدنظر قرار دهند. مخاطب دوست دارد درباره مسائل پزشکی، سلامت روانی، طب سنتی، موضوعات حقوقی و... بداند. درواقع برنامه صبحگاهی یک مجله تصویری است و در این مجله همه نوع خوراک فکری میتوان داشت و به مخاطب تحویل داد.
تهیهکننده «صبحی دیگر» ادامه داد: همیشه سعی کردهایم برنامه نشاط داشته باشد، البته نشاط داشتن با لوسبازی متفاوت است. در مجریان باید سرزندگی دیده شود. صبح یعنی تزریق نشاط به مخاطب و این به مجری، ریتم برنامه، فضا و... بستگی دارد. آنچه که در «صبحی دیگر» رعایت میکنم و دوستش هم دارم، این است که گفتوگوهای ما کوتاه و هفت دقیقهای است و این باعث شده مخاطب در برنامه ریتم تندی را ببیند و با آن احساس نزدیکی کند.
خداحافظی بعد از دلزدگی
نیما کرمی که از روز اول، اجرای «صبحی دیگر» را برعهده دارد، تصریح کرد که تاکنون به فکر انصراف از ادامه همکاری افتاده است، اما از آنجا که هر برنامهای بالا و پایین دارد و «صبحی دیگر» بهتر از پیش شده و روند رو به جلویی را طی میکند، همچنان مجری برنامه باقی میماند و هرگاه از برنامه دلزده شود، خداحافظی میکند.
به اعتقاد وی، مجری در اینکه یک برنامه روتین به ورطه تکرار نیفتد نقش بسیار مهمی دارد. کرمی یادآور شد: مجری باید در برنامه نوآوری داشته باشد؛ اگر بخواهد در اجرای خود همان حالت همیشگی را پیاده کند، مانند برنامههای مشابهی میشود که هر سال مجری خود را تغییر میدهند و نتیجه خاصی هم نمیگیرند. مجری اگر نتواند خودش را با گروه تطبیق دهد و نتواند فراز و فرودها را هضم کند، مشکل ایجاد میشود. در برنامههای روتین مجری فقط اجراکننده نیست؛ بلکه جزو لاینفک برنامه است و اگر بتواند خودش را با سایر عوامل همراه کند، لازم نیست جایگزین دیگری داشته باشد.
این مجری عنوان کرد: « صبحی دیگر» یک برنامه مفرح، خانوادگی و شاد است. هر زمان که برنامه را اجرا میکنم، با انرژی کامل جلوی دوربین میروم؛ یعنی هر گرفتاری و مشکلی داشته باشم کنار میگذارم، چون قرار است مردم، صبح خود را با ما شروع کنند و اگر مردم ما را نخواهند طبیعتا ماندنی نیستیم؛ به همین دلیل تمام تلاشم را میکنم، کم نگذارم تا برنامه به بهترین نحو به روی آنتن برود.
سکوت بهتر از صحبت کردن بیهوده
نیما کرمی درباره میزان مطالعه مجریان یادآور شد: یک مجری برای اینکه خود را بهروز نگه دارد، لازم است که مطالعه کند، اما آنچه که گاهی دوستان و همکاران من اشتباه میکنند و در این ورطه میافتند، اظهار نظر در مورد موضوعات تخصصی است. ما خیلی وقتها با سکوت کردنمان مجری خوبی هستیم نه با صحبت کردنمان. لازم است که به اندازه حداقلی در مورد موضوع مورد بحث اطلاعات داشته باشیم، اما اگر بخواهیم این حداقلها را به عنوان فردی که میخواهد در زمینهای که تخصص ندارد نظری داشته باشد بیان کنیم، جذاب نیست و بیننده متوجه میشود.
شبنم قدمی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد