به گزارش جام جم آنلاین، دکتر سیامک مره صدق گفت: نیترات و سولفات موجود در کودهای شیمیایی، جزء عوامل مهم در آلودگی آبهای زیرزمینی هستند و علاوه بر محیط زیست، آسیب جدی به سلامت انسان وارد میکنند.
وی افزود: در چند دهه اخیر و همگام با افزایش استفاده از کودهای شیمیایی در زمینهای کشاورزی، اگرچه کیفیت شکل ظاهری محصولات را زیباتر کرده و میوهها درشتتر به نظر میرسند، ولی ارزش غذایی آنها کاهش پیدا کرده و بدمزه شدهاند.
مره صدق ادامه داد: برخی از سموم کشاورزی به داخل میوهها نفوذ کرده و باعث تغییر طعم آنها میشوند؛ میوههای آبدار و جالیزی مثل؛ هندوانه، خربزه، خیار، گوجه و... از این دسته هستند.
وی با اشاره به کاهش تدریجی کیفیت صیفیجات و محصولات کشاورزی تصریح کرد: عدم رعایت استانداردهای کشاورزی و استفاده غیر منطقی از کودهای شیمیایی، باعث تولید میوههای درشتتر با وزن بیشتر برای دستیابی به سود مقطعی و کوتاه مدت شد و متعاقب آن ذائقه مردم تغییر یافت.
عضو کمیسون بهداشت و درمان مجلس خاطر نشان کرد: مشکل اساسی در بخش تولید و توزیع محصولات کشاورزی، سیاستگذاری و برنامهریزی پراکنده است. در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و همچنین وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی هر کدام جداگانه در این بخش فعال هستند درحالی که باید در رابطه با کنترل موادغذایی و آلایندههای مربوطه یک متولی واحد داشته باشیم. مسئله بعدی کدبندی محصولات با قابلیت ردیابی آنهاست، به نحوی که مراحل کشت، داشت و برداشت میوهها از این طریق قابل ردگیری باشد و انجام آزمایشات و تشخیص آلایندگی محصولات کشاورزی در هر شرایط فراهم شود، کاری که در کشورهای پیشرفته جهان در حال انجام است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد