کشف اثر تاریخی 700 ساله در بیجار

یادگار 700 ساله تاریخ و فرهنگ کردستان در پی حفر آرامگاه ابدی فرد متوفای بیجاری از زیر خاک نمایان شد تا نقشی در رمزگشایی گذشته این خطه داشته باشد.
کد خبر: ۹۶۸۶۲۳

به گزارش ایرنا، بیجار یا همان گروس سابق قدمتی چند هزار ساله دارد به طوری که همه کسانی که آثار به دست آمده در گروس را بررسی کرده‌اند قدمت آن را به 6000 تا 7000 سال قبل می‌دانند و معتقدند منطقه مسکونی و اقتصادی قابل اهمیتی در غرب کشور بوده است.

این شهرستان طی این قرون افراد و فرهنگ‌های مختلفی را به خود دیده که بسیاری از آثار این دوران‌ها در زیر خاک مدفون است و کشف هر اثر تاریخی سرنخی برای رمزگشایی فرهنگ و تمدن گذشته آن است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیجار از کشف خمره‌ای در امامزاده عقیل این شهرستان خبر داد و افزود: احتمال می‌رود این خمره متعلق به دوره‌های میانی اسلامی باشد و قدمت آن به قرن‌های هفتم تا هشتم هجری قمری می‌رسد.

محمد ابراهیم الیاسوند تصریح کرد: ذخیره آذوقه کاربرد خمره بوده که بیشتر در جوار مناطق باستانی کشف می‌شود و تپه تاریخی امامزاده عقیل یا محوطه یاسوکند این شهرستان منطقه‌ای باستانی است که برای تاریخ این شهرستان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

به گفته وی، بنای امامزاده عقیل به دوره سلجوقی می‌رسد و قسمتی از محدوده تاریخی آن توسط اهالی ساکن به عنوان قبرستان مورد استفاده قرار می‌گیرد که محل کشف شده این خمره نیز بخشی از قبرستان بوده و اهالی به منظور حفر قبر یک متوفی آن را کشف کرده و موضوع را به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اطلاع داده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیجار یادآور شد: ماموران و کارشناسان پس از حضور در آن محل، خمره را از دل خاک بیرون آورده و جهت بررسی بیشتر به محل اداره انتقال داده‌اند.

به گفته وی، خمره‌های مختلفی از دوره‌های تاریخی متعدد پیش از تاریخ، تاریخ و دوره‌های اسلامی در بیجار کشف شده که نشان از قدمت زندگی و تمدن در این شهرستان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها