به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مرکز مطالعات بینالمللی خلیج فارس، کشور ما بعد از انقلاب مشروطه از شکل ملوک الطوایفی ممالک محروسه ایران خارج گردید و دارای پرچم، زبان، ملت، دولت، حکومت، حاکمیت یکپارچه بر جغرافیای کشور ایران گردید. دولت ایران نزاع های قومیتی و شکاف های انتسابی برآمده از استعمارگران را کنار نهاد و با استفاده از تقسیمات استانی سیاست گذاری های مختلف صورت گرفت. اکنون عدهای به بهانه دفاع از زبان ها، فرهنگ ها و قومیت ها تعدادی از نمایندگان مجلس فراکسیون ترک زبانان مجلس را تاسیس کرده اند و اقدام به تعیین رئیس و نائب رئیس، سخنگو کرده اند. این اقدام تهدیدی جدی علیه امنیت، همبستگی، یکپارچگی دولت – کشور ایران و سیاستی است که در راستای اهداف عربستان، ترکیه، آمریکا و اسرائیل جهت تقویت شکاف های سیاسی طراحی شده است.
گروهی که روایتها و سرشت سیاست نظری و عملی را نمیدانند با عوام فریبی فارغ از تبعات امنیتی اقدام به تاسیس فراکسیونی کرده اند که بازگشت به سیستم ممالک محروسه و تقویت شکاف های جامعه را نتیجه خواهد داد. ایران کشوری یکپارچه، تداومی و دارای فرهنگ ملی چندهزار ساله است اما گاهی برخی از اقدامات سیاست مداران نالایق به اسم حقوق بشر، دموکراسی، فدرال سازی ایران، مبنای دولت را نشانه رفته و باعث کمرنگ شدن حاکمیت مطلقه حکومت بر قلمروی سرزمینی ایران می شود که در گذشته بسیاری از این خاکهای سرزمینش بدلیل بی لیاقتی از دست رفته است.
اگر چند نماینده ناآگاه مجلس (همچون نماینده ارومیه و تبریز) که الفبای سیاست گذاری را نمیدانند سعی در تقویت شکاف های قومیتی و سوق دادن ایران به دولت های شکننده دارند باید افکار عمومی را نسبت به ارتجاعی که قصد ساختن لویی جرگه افغانستانی در ایران را دارد آگاه ساخت. ایران به تمام معنا در خطر است زیرا با توجه به پایگاه های نظامی آمریکا و ناتو در اطراف مرزهای ما، سیاست های توسعه طلبانه و جنگهای گسترده نیابتی عربستان و ترکیه و به راه افتادن گروههای تروریستی در همسایگی ایران باید جلوی اقدامات قومیتی داخلی سلب گردد. هر گونه اقدامی که شکاف های انتسابی و تاریخی را احیا کند و قصد داشته باشد با تقلید از دولت های تازه تاسیس مبنایی جدید بر سنت دیرپای دولت ایران تاسیس نماید خطری است در راستای زیر سوال بردن مناقع ملی ایران. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمایندگان و مجلس را کارویژه ملی بخشیده است در حالی که اقدامات گروهی نابخردانه ایران را به سمت دولت های با چالش قومیتی و مذهبی خواهد کشاند.
چندی پیش با سیاست های کلی رهبری معظم انقلاب اصول کلی انتخابات تعیین شد و در گزاره های اساسی در مورد ورود مباحث قومیتی به انتخابات ممنوع اعلام شد. در حالی که نمایندگان مجلس از سوی شهروندان به قصد نمایندگی دولت و ملت ایران تعیین شده اند اما برخی از آنها با سواستفاده از احساسات قومی و مذهبی سعی دارند با فدا کردن منافع ملی کل کشور جایگاه فردی خویش را مستحکم سازند و رای بیشتری کسب کنند. این سیاست باعث تقویت و شکل گیری هویت های تاریخی فروملی و رود آنها به عرصه کشمکش های استانی و در نهایت هم مرزی آنها با روایت های ضد ایرانی در همسایگی ایران خواهد انجامید. اقداماتی که در مشروطه، بحران سیاسی سال 1324، تشکیل فرقه دست نشانده دموکرات آذربایجان و جنگهای فرقه دموکرات و کومله را در انقلاب اسلامی بروز داد و کشور را تا آستانه فروپاشی فرو برد.
تفکرات ابزاری و مهندسی گرایانه در قوه مجریه چندان به این موضوع آگاه نیست. سخنگوی نااگاه دولت این اقدام عجیب را که مغایر سیاست های کلان و استانی کشور و امکانی جهت فعال شدن شکاف های سیاسی است، تایید کرده است. در مقابل سیاست گذاری لویی جرگه سازی به هدف خلق دولت شکننده و ورشکسته و ناتوان در برابر شکاف های فعال شده باید شورای عالی امنیت ملی کشور این موضوع را مورد تاکید قرار دهد. فراکسیون قومیتی بازگشتی ارتجاعی در راستای نابودسازی دولت مرکزی و از بین بردن وحدت ملی ایران آگاهانه از خارج و ناآگاهانه از داخل دنبال میشود. تشکیل فراکسیون قومی قبیلهای تهدیدی برای امنیت ملی ایران و دورنمایی از سوریه، افغانستان، عراق، یوگوسلاوی و ... را برای کشور ما بازنمایی خواهد کرد!
دکتر روح الله اسلامی- استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
نكته دوم هم اینكه هر متنی كه جنابعالی تحمل شنیدن آن را نداشته باشید اسمش توهین نیست و اتفاقا بسیار دقیق و بجا و بدون هیچ اهانتی نویسنده گرامی این نكات رو یادآور شدن. اگر جنابعالی دنبال معنی واقعی بی احترامی هستید بهتره اول یه نگاهی به گفتار و رفتار برخی از همون نمایندگانتون مثل جناب ن . ق بیاندازید بعد این طور حق به جانب حرف بزنید.
نگاهی به گذشته و رفتار و كردار همین شخص در همین دوره مجلس نشون میده كه چقدر این به اصطلاح وكلای شما از گذشته و تاریخ ایران اطلاع دارند . این شخص حتی از آمار شهدای جنگ 8 ساله اطلاع درستی نداره و همه رو به نام قوم و قبیله خودش میزنه در حالی كه فقط استان اصفهان چند برابر استان ایشون شهید داده بعد چطور توقع داری از روی اطلاعات تاریخی درست بیاد حرف بزنه و عمل كنه ؟!!!
به قول جناب ارجمند اینجا ایرانه و این حركات تو این خاك قهرمان خیز و شهید پرور به هیچ جا نمیرسه . شما هم از همین الان بهتره خیال تشكیل چنین فراكسیون ضد میهنی كه حتی تا الان جرات نكرده اسامی اعضاش رو منتشر كنه از سرت بیرون كنی برادر.
اولین اصل شروع دوره دكتری و نگاه پژوهش محورانه نگاه بدن بغض و كینه به مساله است كه سرتاسر این مقاله (البته اگه بشه این عنوان را به كار برد) حقد و كینه است.
اما اینو بدونیین گر اذربایجان نباشد تن من مباد
ایران تنها فارسی زبانان نیس
به قول رهبر عزیزم اذربایجان سر ایران است
لطفا دیدگاه منفی و بهتان به نمایندگان مردم- بله دقیقا مردم - را كنار بگذاریم و بدون اینكه اصول این مجمع را بشناسیم قضاوت نكنیم.در ایران باید از تمام ظرفیت ها استفاده شود و ایران را به سمت پیشرفت برد.قبلا و حالا در مجلس فراكسیون كرد زبانان و ارامنه را داشته و داریم.چرا راجع به آنها این ناداوریها نشده و اتهاماتی صورت نگرفته؟؟؟.البته نویسنده مطلب هم از كلمه تورك ناراحت نباشید.مگر میشود كسی كه در اصفهان است چون در استان فارس نیست فارس زبان نخاند و اصفی زبان نامید؟یا كرمانی را كرمی زبان یا مشدی زبان یا غیره(با معذرت از دوستان كرمانی و اصفهانی و مشهدی).پس از كلمات اینگیلیسی ساز فاصله بگیریم و تورك ها را همانی كه هستند بخانیم مزخرفی به نام آزری زبان كه دست ساز دشمنان مسلمین است را به دور انداخته و بدون دیدن عملكرد و نتیجه این فراكسیون كه جهت اجرای اصل 15 و 19 قانون اساسی تشكیل شده ، یكجانبه و تمامیت خواهانه ادای فضل نكنیم.