در این میان گروهی از پژوهشگران در دانشگاه مریلند موفق به طراحی گجتی کوچک و بسیار سودمند شدند که مجهز به دوربینی بسیار کوچک بوده و میتواند به خواندن متنهای مختلف کمک کند. این دوربین یک میلی متر قطر دارد که در اصل برای آندوسکوپی به کار میرود.
دوربین روی نوک انگشت دست قرار میگیرد و به یک رایانه متصل میشود. همان طور که کاربر انگشت خود را روی متن حرکت میدهد، این دوربین واژگان را شناسایی کرده و رایانه نیز آن را به صدا تبدیل میکند.
آزمایش عملی این دستگاه جدید که هندسایت (HandSight) نام دارد امیدبخش بود. در این آزمایش 19 فرد نابینا از این فناوری برای خواندن کتابهای دانشگاهی و صفحه مجلات استفاده کردند. این افراد به صورت متوسط توانستند بین 63 تا 81 کلمه در دقیقه بخوانند و فقط چند کلمه در هر صفحه را از دست دادند. سرعت متوسط خواندن برای یک خواننده حرفهای بریل بین 90 تا 115 واژه در دقیقه است و یک فرد بینا نیز حدود 200 کلمه در هر دقیقه میخواند.
این پژوهشگران قصد دارند در گام بعدی، این گجت را به شکل یک ساعت هوشمند طراحی کنند و قابلیت شناسایی مواردی نظیر رنگ و الگوهای مختلف را نیز در اختیار کاربر قرار دهند.
منبع: New Scientist
صالح سپهریفر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد