یادداشت

آمار با غبار

دکتر سید عباس صالحی، در حاشیه افتتاح نمایشگاه کتاب هرمزگان اعلام کرد که از ابتدای سال تا به امروز 60 هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شده که نسبت به سال گذشته رشدی 8 درصدی داشته است.
کد خبر: ۹۹۰۷۳۱
آمار با غبار

این اعلام آمار آقای صالحی قدری همراه با غبار است و نمی گذارد ما خیلی خوب آن را تماشا کنیم، در واقع همراه با دو نکته و پرسش است که اگر روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نسبت به آن شفاف سازی کند، آن هنگام می توان از تماشای این آمار خوب بیشتر لذت برد.

نخست آن که این آمار تا چه اندازه جای امیدواری دارد؟ به عبارتی رشد تعداد عناوین کتاب که اتفاق تازه ای نیست و در سال های گذشته هم اگر نگوییم همیشه ولی معمولا وجود داشته است. آنچه نگرانی جامعه نشر را هموازه در پی داشته سقوط میزان شمارگان کل و متوسط کتاب در ایران بوده است که هر سال کاهشی چند میلیونی داشته و دارد، ای کاش آقای دکتر صالحی در کنار این آمار درباره شمارگان متوسط و کل کتاب هم اظهار نظر می فرمودند.

دوم این که آیا اساسا همین میزان رشد 8 درصدی و تعداد 60 هزار کتاب آماری واقعی است؟ دلیل این که نگارنده به آماری که توسط آقای صالحی بیان کرده اند تشکیک وارد می کنم، ارجاع به آمار رسمی خانه کتاب (وابسته به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد) در شش ماهه نخست امسال است، آن آمار نشان می داد در 6 ماهه نخست سال 95 فقط 33480 عنوان کتاب منتشر شده است که در مقایسه با سال قبل در همین بازه زمانی نه تنها رشد 8 درصدی نداشته که قدری کاهش هم داشته است.

حالا بر اساس چه ساز و کاری یکباره مولفان و ناشران در عرض حدود 3 ماه، فعالیت شان دو برابر شده و اندازه 6 ماه کار کرده اند، جای شفاف سازی دارد، آن هم در شرایطی که معمولا تب و تاب کار ناشران یکی دو ماه پایانی و ابتدایی سال است یعنی سه، چهار ماه نزدیک به ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران.

***

حالا که بحث آمار و اعداد داغ است، سری به سازمان سینمایی کشور هم بزنیم، جناب آقای ایوبی در جایگاه ریاست این سازمان چندی پیش از نزدیک شدن آمار تعداد سینماهای کشور به عدد 500 خبر دادند که این آمار در آغاز به کار دولت یازدهم حدود 280 تا 320 عدد تخمین زده می شد. ضمن دست مریزاد و خسته نباشید به آقای ایوبی، در ارتباط با این آمار سینمایی هم قدری غبار وجود دارد.

نخست آن که آقای ایوبی منظورشان سالن است؟ سینما است یا پرده؟ که این دو یه به عبارتی این سه با هم خیلی تفاوت دارند.

دیگر آن که هیچ فهرست و منبعی که این آمار را تایید کند وجود ندارد و ای کاش همکاران ایشان در سازمان سینمایی و روابط عمومی فهرستی از تعداد پرده ها و سالن های سینمایی که آرام آرام به عدد 500 نزدیک می شود، منتشر کنند.

سینا علی محمدی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها