
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علت اینکه تصمیم بگیریم فعالیتها و کارهای روزانه را سریعتر یا کندتر انجام بدهیم، به مغز ما برمیگردد؛ مثلا آیا باید سریعتر بدویم تا به کلاس برسیم یا از اتوبوس جا نمانیم یا میتوانیم با خیال راحتتری راه برویم. مغز انسان چطور محاسبه میکند چه میزان تلاش برای کاری لازم است؟ عامل اولی که اهمیت دارد، میزان سوخت و ساز بدن و انرژی لازم برای انجام آن کار است یعنی مغز با توجه به اینکه کار چقدر انرژی و کالری نیاز دارد، تصمیم میگیرد چه میزان تلاش کند و به دنبال آن با چه سرعتی کار کند.
برای انجام هر کار، یک سرعت مناسب وجود دارد که کمترین میزان تلاش را لازم دارد و مطالعاتی که پیرامون این زمینه صورت گرفته، توانسته این مقدار را پیدا کند، اما این سرعت بهینه با آنچه مغز تخمین میزند و براساس آن عمل میکند، متفاوت است. بنابراین عوامل دیگری باید در این تصمیمگیری دخیل باشند.
پژوهشگران به دنبال یافتن این عوامل آزمایشهای زیادی روی انسانها و حیوانها انجام دادهاند. نتایج این آزمایشها نشان داده، یکی دیگر از عوامل مهم که مغز ما در تعیین سرعت در نظر میگیرد، میزان اهمیت آن کار و فرصت ما برای انجام دادن آن است. هر چه فرصت ما برای انجام کاری کمتر باشد، اهمیت آن برای ما بیشتر میشود و تلاش بیشتری برای آن میکنیم، سریعتر حرکت میکنیم و در مقابل هر چه مدت زمان کاری طولانیتر باشد، از حساسیتمان نسبت به آن کاسته میشود. در شهرهای بزرگ نیز چون با سرعت تغییر و تحول و رقابت بیشتر روبهرو هستیم، معمولا مهلت انجام کارها کمتر است. به همین دلیل است که در کلانشهرهایی مثل تهران و نیویورک، مردم معمولا سریعتر از شهرهای کوچک و روستاها حرکت میکنند.
منبع: cell.com
مریم هاشمزاده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد