در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

دستگاه های اجرایی نسبت به هشدار های هواشناسی کوتاهی کردند

رییس کمیسیون عمران گفت: امسال پیش بینی های سازمان هواشناسی دقیق تر از سال های پیش بود اما دستگاه های اجرایی در توجه به آن کوتاهی کردند.
کد خبر: ۱۰۰۴۰۲۸
دستگاه های اجرایی نسبت به هشدار های هواشناسی کوتاهی کردند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ « مدیریت بحران آب و هوا از جنوب تا شمال کشور» موضوع گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بود که محمد رضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و مصطفی محمدیان دبیر کل جمعیت هلال احمر کشور به بحث و گفتگو پیرامون آن پرداختند.

در ابتدای این بحث رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در تشریح عملکرد دستگاه های نظارتی در مدیریت بحران استان های جنوبی کشور گفت: امروز بسیاری از استان های ما دچار خشکسالی و دچار مشکل در تامین آب شرب ، آب کشاورزی و آب صنعتی خود هستند که می توانستیم بسیاری از مشکلات کشور در این رابطه را با برنامه ریزی آب هایی حاصل از بارش ها که در حال خارج شدن از کشور و سرریز شدن به دریا است را حل کنیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون اقلیم کشور عوض شدن است ادامه داد: در گذشته، یک میزان بارندگی در یک دوره چند ماهه در کشور داشتیم ولی هم اکنون شاهد باران های رگباری و سیلاب های هستیم که زندگی مردم را تهدید می کند؛ لذا باید برنامه ریزی کنیم که با این حجم زیاد بارندگی را چگونه مهار کنیم تا به تاسیسات زیر بنایی کشور آسیبی وارد نشود.
ببخشید برای پاراگراف آخر میان تیتر این باشه:

امسال پیش بینی های سازمان هواشناسی دقیق تر از سال های گذشته بود/ دستگاه های اجرایی نسبت به هشدار ها کوتاهی کردند

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه علی رغم اینکه امسال پیش بینی های سازمان هوا شناسی دقیق تر از سال های گذشته بود و اطلاع رسانی به موقع صورت گرفته بود اما دستگاه های اجرایی در توجه به هشدارهای این سازمان کوتاهی کردند، و متاسفانه در این بارندگی ها به خاطر عدم برنامه ریزی و نظارت نسبت به پیش بینی ها، مردم ما در استان ها و شهرها یه زحمت افتادند.

رضایی خاطر نشان کرد: وزارت نیرو و سازمان آب منطقه ای در استان ها با توجه به اطلاع رسانی های سازمان هواشناسی می باید یا توجه به حجم میزان بارندگی کن توسط این سازمان اعلام شدن بود، سدها را بازدید و کنترل می کردند تا حجم بیشتری از آب نسبت به ظرفیت سدها وارد این سدها نمی شد و آن را مهار و به مسیر رودخانه هدایت می کردند.

وی افزود: البته مشکل دیگر این است که متاسفانه بسیاری از مسیر رودخانه ها به دلیل ساخت و ساز در حریم رودخانه ها و عدم نظارت شهرداری ها، فرمانداری ها و وزارت نیرو و دستگاه های زیربط از بین رفته است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مجددا تاکید کرد: با توجه به تغییر اقلیم کشور و باران های رگباری ، در شرایط فعلی باید برنامه ریزی ها دقیق تر باشد.

مصطفی محمدیان دبیر کل جمعیت هلال احمر کشور نیز با بیان اینکه در یک ماه گذشته، جمعیت هلال احمر به طور کامل درگیر سیل، طوفان و کولاک در کشور است گفت: از اول تا دوازدهم بهمن ماه سامانه بارشی اول را سیستان و بلوچستان و پس از آن سامانه دوم بارشی را در تاریخ چهاردهم تا هفدهم بهمن ماه در این استان داشتیم اما خوشبختانه با توجه به هشدارهای و پیش بینی های سازمان هواشناسی ، هلال احمر آمادگی لازم را داشت نسبت به تجهیز و دپوی امکانات و اعزام نیرو به سیستان و بلوچستان خصوصا جنوب این استان اقدام کرد.

وی اعلام کرد: خوشبختانه با استفاده از نیروهای خود در این استان توانستیم در دور اول و دوم بارش ها و به کار گیری ۴۰۰ تیم عملیاتی در طول دوره ۱۵ روزی که در سیستان و بلوچستان فعال بودند، حدود ۷۰۰ شهر و روستا را امداد رسانی کنیم، ضمن آن که نیروهای هلال احمر توانستند ۱۸ هزار نفر را کمک رسانی کرده و ۱۳ هزار اسکان اضطراری در منطقه ایجاد کنند.

دبیر کل جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه در استان های بوشهر فارس و کرمان نیز جمعیت هلال احمر با تمام امکانات خود در طول هفته گذشته ورود پیدا کرد اظهار داشت: در بحث امداد رسانی به استان فارس هلال احمر یا تمام قوا در خدمت آسیب دیدگان بود و علی رغم اینکه امکان پرواز برای ما وجود نداشت یک فروند بالگرد کن در فارس مستقر بود را برای جنوب( استان های خوزستان و لرستان) و برای کمک رسانی به هموطنانمان به این مناطق اعزام کردیم.

محمدیان با بیان اینکه ادعا نمی کنیم که در همه جا موفق بودیم تاکید کرد: اما این ادعا را داریم که تمام امکانات داشته های خود را در راه کمک به هموطنانمان عملیاتی کردیم .

دستگاه های متولی مدیریت بحران با بحران مواجه هستند

رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگر اظهاراتش یا اشاره به اینکه از ۴۳ حادثه و بلایای طبیعی ۳۵ حادثه را در ایران تجربه می کنیم گفت: کشور ما جزء کشورهای حادثه خیز است و طبیعی است که باید دستگاه هایی که در بحث مدیریت بحران نقش دارند تقویت شوند.

وی افزود: یکی از این دستگاه ها، سازمان هلال احمر است که علی رغم تلاش های شبانه روزی شان خود درگیر بحران است و حتی برای پرداخت هزینه های جاری و حقوق کارمندان ایشان دچار مشکل هستند لذا دستگاه هایی که باید در بحران به مردم کمک دهند خود مشکلات عدیده ای دارند.

سر جمع فعالیت های هلال احمر در چند روز گذشته مثبت است

رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه، دوستانمان برای پرداخت حقوق و هزینه های جاری با مشکل مواجه هستند گفت: سر جمع فعالیت های هلال احمر را در چند روز گذشته مثبت ارزیابی می کنم.


وی با اشاره به اینکه، بحث مدیریت بحران مانند شیر بی یال و کوپال است ادامه داد: در شرایطی که کشور درگیر حوادث غیر مترقبه است ، دستگاه های که در این رابطه نقش دارند متاسفانه خودشان درگیر بحران هستند.


رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه، میانگین بارندگی در جهرم در شرایط نرمال250 میلی متر است افزود: در ده سال گذشته این میزان به 150 رسیده است لذا، به لطف خداوند در طی 5 روز متوسط شهرستان370 میلی متر بارندگی داشتیم.

رضایی با اشاره به اینکه، در برخی نقاط بارندگی به بالای500 میلی متر رسیده بود اظهار داشت: مدیریت بحران شهرستان ، دستگاه های اجرایی و بسیج در کنار مردم بودند و اکنون شرایط به حالت عادی برگشته است.

وی با اشاره به اینکه، یک سد در بالا دست شهر جهرم به دلیل عدم نظارت وزارت نیرو تخریب شد افزود: متاسفانه آب وارد شهر شد و قسمت هایی از شهر جهرم دچار بحران شد لذا، بیش از هزار واحد مسکونی دچار بحران جدی شدند.


رضایی با اشاره به اینکه، مردم این شهر با اخطار های داده شده از منازل خود خارج شدند گفت: وگرنه با خسارت جانی مواجه می شودیم.

از بالگرد هلال احمر برای امداد رسانی به20 روستا استفاده شد

وی ضمن قدردانی از مردم جهرم به لحاظ وظیفه شناسی با اشاره به اینکه، دستگاه های اجرایی بلافاصله در محل مستقر شدند ادامه داد: از بالگرد هلال احمر برای امداد رسانی به 20 روستا استفاده شد.

رضایی با اشاره به اینکه، جاده ارتباطی ما با شیراز قطع شده و مردم از جاده فرعی رفت و آمد می کنند گفت: طبق برآورد های اولیه 100 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های شهر ما وارد شده است.

با فقدان آموزش در بحث بحران مواجه هستیم

محمدیان در بخش دیگر این گفتگو با اشاره به اینکه، علارغم هشدار های پلیس مردم در گردنه کدوک و آبعلی موضوع را جدی نگرفتند اظهار داشت: فقدان آموزش در بحث بحران ها را شاهد هستیم لذا، جمعیت هلال احمر با تشکیل معاونت آموزش قدم هایی را در این رابطه برداشته است.

وی با اشاره به اینکه، باید اقرار کرد که دچار مشکل هستیم گفت: در طی دو سال گذشته از ذخیره هلال احمر بالغ بر100 میلیارد برداشت کرده ایم.

دبیر کل جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه، ذخیره استراتژیک برای مواقع خاص است عنوان کرد: اعتبارات به جمعیت هلال احمر به عنوان جمعیت مردمی و کمک رسان پرداخت نشده است لذا، حقوق50 هزار داوطلب، 10 هزار کارمند و نگهداری انبار ها از این محل تامین می شود.


بودجه هلال احمر از هزار و100 میلیارد فقط100 میلیارد داده شده است


محمدیان با اشاره به اینکه، سازمان های نظارتی باید بگویند چرا200 میلیارد تومان پول جمعیت هلال احمر به ناحق از این سازمان گرفته شده است عنوان کرد: بودجه هلال احمر از هزار و100 میلیارد فقط100 میلیارد داده شده است.

دبیر کل جمعیت هلال احمر تصریح کرد: به مردم اطمینان کامل می دهم که انبار های ما در حد استاندارد و تجهیزاتمان مناسب و تکمیل است ، اما باید بعد از مدتی انبار ها را شارژ کرد و این امر از محل ذخیره احتیاطی تامین می شود.

نگرانی از بابت تجهیزات انبار ها و بالگرد نداریم

وی با اشاره به بودجه10 و 12 هلال احمر افزود: حق باید به سر جای خود برگردد لذا، به مردم اطمینان می دهم که در حال حاضر نگرانی از بابت تجهیزات انبار ها و بالگرد وجود ندارد.

یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی گفت: ریشه همه مشکلات گرد و غبار غلیظ بود که در 8 بهمن ماه اتفاق افتاد.

وی با اشاره به اینکه، گرد و غبار همراه با رطوبت سبب قطع شدن برق شد افزود: ریشه قطع برق پدیده گرد و غبار بود و متاسفانه13-14 سال است که با این پدیده مواجه هستیم.

این نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به اینکه، این حادثه قابل پیش بینی بود خاطرنشان کرد: اقدامات لازم و پیش بینی ها به اندازه کافی نبود.

برای حل مشکل گرد و غبار نیاز به کار گروه ملی داریم

یوسفی با اشاره به اینکه مشکل برق را مورد بررسی قرار دادیم اظهار داشت: برای حل مشکل گرد و غبار نیاز به کار گروه ملی داریم مانند طرحی که برای احیای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شد.

وی با اشاره به اینکه، در استان خوزستان کمبود آب وجود دارد بیان کرد: باید در سیاست انتقال آب تجدید نظر کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها