دام خودرویی چینی‌ها برای مشتریان ایرانی

بر اساس برخی گزارشات واصله،عدم ارائه خدمات پس از فروش مطلوب و گرانی قطعات، باعث ایجاد دغدغه های جدی برای مالکان خودروهای چینی در ایران شده است.
کد خبر: ۱۰۰۵۴۸۵
دام خودرویی چینی‌ها برای مشتریان ایرانی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علیرغم طرح گلایه‌هایی جدی در خصوص کیفیت محصولات چینی، بخش قابل توجهی از بازار خودرو در ایران به کشور مذکور اختصاص یافته است.

با همه این اوصاف و با وجود ذهنیت نه چندان خوشایند و مثبتی که در خصوص کالاهای چینی در افکار عمومی جامعه، جاری و ساری است، ضریب تمایل نسبت به خرید خودروهای چینی در طول سالیان اخیر به شدت افزایش یافته است.

در این میان طرح برخی انتقادات از سوی مالکان خودروهای چینی در خصوص ارائه خدمات و گرانی قطعات لزوم واکاوی و بررسی این معضل را بیش از پیش ضروری ساخته است.

شهیاد کاظم زاده، یکی از مالکان خودروهای چینی که چندی پیش با صرف هزینه‌ای چند ده میلیون تومانی به تهیه خودرویی چینی مبادرت ورزیده، در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گفت: متأسفانه خدمات پس از فروش در خصوص برخی از خوردهای مذکور بسیار ضعیف است و می‌طلبد شرایطی تعریف و طراحی شود که به موجب آن، نمایندگی‌های خدمات‌رسان در ارائه خدمات پس از فروش، دقت‌نظر هر‌چه بیشتری را لحاظ کنند.

وی افزود: نه تنها در ارائه خدمات پس از فروش نارسایی‌هایی جدی مشاهده می شود، بلکه قیمت محصولات و قطعات برخی از خودروهای مذکور، نامتعارف و فراتر از حد تصور است.

کاظم زاده گفت: انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی با اعمال نظارت هر چه بیشتر، بساط این وضعیت را برای همیشه جمع کرده تا امکان سوء استفاده از مالکان چنین خودروهایی سلب و محدود شود.

وی افزود: بدون تردید نظارت هدفمند و مؤثر وظیفه مشتریان خودروهای مذکور نیست و خریداران خودروهای چینی با این ذهنیت که مؤلفه‌های لازم برای تأمین قطعات و کیفیت محصولات مذکور و ارائه خدمات مؤثر در نظر گرفته شده، اقدام به خرید چنین اتومبیل‌هایی می کنند، اما بعد از مدتی شاهد بروز چالش‌هایی جدی در این خصوص هستیم که قطعاً بخشی از آن ناشی از عدم رعایت پیش نیازهای لازم و منطقی در واردات این خودروها از سوی دستگاه های متولی است.

*سودهای کلانی که از محل فروش قطعات به جیب چینی ها می رود

یوسف اصلان زاده، یکی از فعالان عرصه اقتصادی در استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به افزایش چشمگیر خودروهای چینی در بازار ایران، گفت: به واقع، تولید کنندگان چینی با طراحی ظاهری شکیل و جذاب و تعریف آپشن های متعدد و متنوع برای خودروها، میل و رغبت فزاینده‌ای را برای تهیه این خودروها از سوی مشتریان ایرانی ایجاد کرده اند.

وی افزود: یکی از عوامل مؤثر در گرایش به خرید خودروهای چینی، به قیمت نسبتاً مناسب آن معطوف می شود، بصورتیکه برای تهیه مشابه چنین خودروهایی از برندهای ژاپنی، کره‌ای، و...باید چندین برابر قیمت لحاظ شده (در مقایسه با محصولات چینی) هزینه کرد.

این فعال عرصه اقتصادی عنوان کرد: اما در واقع امر، بخش عمده هزینه‌ها به خریداران و مالکان این خودروها زمانی تحمیل می شود که قطعه‌ای از خودروهای چینی معیوب و یا مستهلک می شود، در چنین شرایطی باید برای خرید آن قطعه مبالغ هنگفتی را هزینه کرد.

اصلان زاده گفت: ظاهراً بخش عمده‌ای از سود تولیدکنندگان خودروهای چینی از محل قطعات و لوازم یدکی آنها تأمین می شود که ظاهراً این سیاست گذاری بصورتی کاملا زیرکانه و هدفمند طراحی شده است.

*لزوم توجه مضاعف به حمایت از حقوق مصرف کننده

فرشید ذاکرزاده، یکی از فعالان عرصه فروش خودرو در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به لزوم توجه فزاینده به حق و حقوق مصرف کنندگان اظهار داشت: بر اساس ضوابط و قواعد تعریف شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودرو سازان داخلی یا خارجی موظف هستند موضوع خدمات پس از فروش را به نحو شایسته ای عملیاتی کنند که به تبع در چنین ساز و کاری، موضوع حمایت از حقوق مصرف کنندگان نمود و بروز پیدا می کند.

وی افزود: اما آنچه که باعث برخی نارضایتی‌ها در خصوص خودروهای چینی در کشور ایران می شود، عمدتاً ناشی از عدم ارائه خدمات پس از فروش مطلوب است که باید تجدید نظری اساسی در این خصوص لحاظ شود.

ذاکرزاده گفت: به واقع، شرکتی که از ارائه خدمات به هر دلیلی امتناع می کند، حقوق مصرف کنندگان را نادیده می گیرد و این موضوع یک ضعف اساسی و جدی در عرصه مذکور به شمار می رود.

وی افزود: اگرچه عمده این نارسایی‌ها به خودروهای تازه وارد معطوف می شود و به تبع تا مدتی پس از ورود چنین کاستی ها و نارسایی‌هایی در عرصه اشاره شده ظهور و بروز پیدا می کند.

ذاکرزاده گفت: به نظر بنده، این امر توجیه منطقی ندارد، زیرا متولیان و دستگاه‌های نظارتی باید شرایطی را فراهم سازند که شرکت تولید کننده، بلافاصله بعد از صادرات خودروی تولیدی به کشور هدف، خدمات مطلوب و کافی مرتبط با محصول ارائه شده را فراهم کنند.

این فعال حوزه فروش خودروهای خارجی عنوان کرد: بخش دیگری از نارسایی عرصه تأمین قطعات و لوازم یدکی، به تولیدکنندگان متفرقه‌ای باز می گردد که متأسفانه استاندارهای لازم را در تولید ادوات و تجهیزات یدکی رعایت نمی کنند.

وی افزود: طبیعتاً در چنین شرایطی، علاوه بر تسریع فرآیند بروز نارسایی در کارکرد صحیح خودرو، احتمال بروز آسیب‌ها و خساراتی جدی به دیگر بخش‌ها و قطعات خودرو، افزایش خواهد یافت و مجموعه این عوامل باعث سلب رضایت و اعتماد مشتریان خودروهای مذکور خواهد شد.

ذاکر زاده در خاتمه یادآور شد: باید ساز و کاری اندیشیده شود که بر مبنای آن، کنترل و نظارت هرچه بیشتری بر میزان کیفیت محصولات وارداتی و مجاب ساختن کمپانی‌های تولیدکننده به ارائه خدمات پس از فروش انجام پذیرد و به تبع، در چنین بستری ضریب بروز نارضایتی‌ها به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۸
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
۰
۰
با سلام.خودروهای چینی هر چقدر هم بی كیفیت بشن ولیییییییییییییییییییی از خودروهای داخلی خیلی بهترن..!!!!
تیركمون سنگی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
خلایق هر چه لایق !!
ما خودرو سازیم
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
۰
۰
در ابتدا این سیاست گذاری آقایون است كه باعث به وجود امدن بازار برای خودرو سازان چینی شده و ما هم موش ازمایشگاهیشون هستیم .چطور سریع مانع ورود خودروی امریكایی میشن و همه وامصیبتا سر میدن خوب جلوی ورود این ارابه های فقط ارز بر رو هم بگیرن . كلا در ایران كه تمام كارخانجات به اصطلاح خودرو ساز!!!! فقط به فكر سود بیشتر هستند و نه چیز دیگر و خوب حمایت همه جانبه دولتها رو هم دارند. روزگاری نه چندان دور یك خودرو هیوندای سوناتا صفر كیلومتر حدود ۳۰ میلیون تومان بود و یك پرادو ۴ سیلندر حدود ۵۵ میلیون تومان اما الان همون هیوندای ۶ برابر شده. یك زمانی تاكسی های ایران بنز بود و الان ارزوی مردم دیدنه بنزه و روسای خودرووووووویی خیلی راحت از پراید و بقیه سرهم بندیهای خودشون دفاع میكنند و كلا همش توهین به شعور مخاطبه همه صحبتهاشون، كاش میگفتند همینی كه هست زورمون زیاده و دوست داریم اینارو بفروشیم بهتون اینجوری بهتر بود
علی
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
۰
۰
قبل از اینكه بیایم شروع كنیم به ایراد گرفتن از خودروهای چینی ببنیم چه مشكلی تو سیستم خودروسازی مملكت خودمون هست كه مردم مثل من با رضایت كامل خودرو چینی میخرن
خودم حدود 4سال هست كهMVM315H دارم و از خدمات پس از فروش شركت خیلی هم راضی هستم و مشكل كمبود و گرانی لوازم نداشتم
برای چی باید بیام با پولم یه خودرو بی كیفیت ایرانی بخرم كه فقط به شركت خودروساز ایرانی سود برسونم ولی اون شركت فكر امینیت و آسایش من نیست خودورو ایرانی خریدن پول حروم كردنه
هروقت خودرو ایرانی به قیمت واقعی رسید ما هم استقبال میكنیم
وقتی پراید تو كشور همسایه 4 میلیون فروش میره برای چی باید اینجا 20 میلیون پول بدیم
فقط دلیلش سیاست خودروساز داخلی هست
حسین
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
۰
۰
خودروهای داخلی از لحاظ قطعات یدكی خوبند، اكثر نمایندگیها دارند. اما خودروهای چینی اكثر قطعات یدكیو یا همه را ندارند و ماهها باید منتظر باشی تا سفارش بدهند و با قیمت گزاف بهتون واگذار بشه.
حال اگر این قطعه حساس باشد كه باید ماشین رو بخوابانی تا قطعه برسه.
ALI
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
۰
۰
با سلام به وزیر صنعت مایه دار .جناب وزیر ،جناب آقای رئیس جمهور لطفا به خوردوسازان كه به مونتاژ كاران چینی تبدیل شده اند بیش از این بها ندهید و بازار خودرو ایران و زندگی و سرنوشت مردم را به صنعت بی ریشه چین گره نزنید و بدانید زیر دین میلیون ها ایرانی هستید و بدانید كه در پیشگاه خدا مسئولید .
m
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
۰
۰
سلام.هركی گفته چینی ها باكیفیتن حتما هنوز نتونسته ماشین چینی شو رد كنه.من كل تابستون بدون كولر بودم چون قطعه ندارن یعنی نمیدن و به واسطه ها با مبلغ بالا میدن .خودروهای چینی یك مزیت بزرگ هم داره واون اینه كه در طول مدت كمی كه سوارشون میشی یك مكانیك حرفه ای میشی چون قطعاتی خراب میشه كه در طول ده سال داشتن خودروی داخلی حتی اسمشم نشنیدی
نیكو
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
۰
۰
باید تاسف خورد از اینكه ما میتوانیم كیفیت خودروهایمان را بالا ببریم .اما شدیم كارگر چین .اقایان مسئول كیفیت را اضافه كنیدلوازم یدكی ایرانی با كیفیت بالا بسازید .و درب ورود وسایل ولوازم یدكی چینی را ببندید .اجناس چینی مانند خودشان شكننده اند وبعداز مدتی باید انهارا بند زد وگرنه متلاشی میشوند. اما متاسفانه مسئولین به این مسائل دقت نمیكنند.وراحت ازان عبور میكنند.

نیازمندی ها