برخی فیلمسازان بواسطه وجود نگاه بازاری و ترس از بازنگشتن سرمایه به سمت تولید فیلمهایی با محتوای مدافعان حرم نمیروند. برخی هم کلاس و بِرند خود را مبرا از این موضوعات میدانند.
در این میان، افرادی هم هستند که تولیداتی تصویری با موضوع مدافعان حرم ارائه میکنند؛ تولیداتی که اکثرا با هزینههای شخصی تولید میشود. «پاسداران حرم» نماآهنگی است که با هدف پاسداشت مدافعان حرم جلوی دوربین رفته است.
ساخت این نماآهنگ بهانهای شد تا با مهرانگیز شکوری (بازیگر نقش مادر) و مجتبی حجازی، از مشاوران این اثر گفتوگویی انجام دهیم که در ادامه میخوانید:
خانم شکوری، نماآهنگ «پاسداران حرم» مشخصا از چه چیزی حرف میزند؟
همانگونه که از نام این اثر برمیآید داستان پاسداران حرم به روایت گوشهای کوچک از حماسه عظیم مدافعان حرم میپردازد. در این نماآهنگ، تلاش شده با زبان تصویر گوشهای از حماسه رشادتهای مردم روستایی شیعهنشین در سوریه بازگو شود.
شما در این نماآهنگ چه نقشی را ایفا میکنید؟
من نقش مادری را بازی میکنم که دو فرزند، دختر و پسر دارد. داستان اینگونه است که عدهای با پرچم و شمایل گروهک تروریستی داعش به روستا حمله میکنند و در ادامه ما با خانوادهای روبهرو میشویم که تلاش میکند به نوعی در برابر این هجوم بیرحمانه بایستد؛ یعنی همان کاری که اهالی روستا انجام میدهند. من نقش مادر این خانواده را بازی میکنم.
از نگاه شما مهمترین پیام این نماآهنگ چیست؟
در جایی از این نماآهنگ بچهها از ترس تکفیریها به من پناه میآورند و من با قرآنی که در دست دارم آنان را که ادعای مسلمانی میکنند، قسم میدهم کاری با ما نداشته باشند، اما البته تکفیریها مطلقا به من وقعی نمیگذارند و تلاش میکنند با کنار زدن قرآن به آنها حملهور میشوند که در حقیقت به نوعی یادآور این نکته است که آنها بههیچوجه کوچکترین اعتقادی به اسلام و قرآن و سنت پیامبر اکرم(ص) ندارند.
ضمنا این نماآهنگ پیام روشنی هم درباره ازجانگذشتگی، روحیه شهادتطلبی، قدرت ایمان و اعتقاد مدافعان حرم هم دارد. این روحیه وقتی نمایش داده میشود که تکتیراندازان مدافع حرم حضرت زینب(س) با نیروهای داعش درگیر میشوند. در این درگیری، تعدادی از داعشیها کشته میشوند و مدافعان حرم نیز تا پای شهادت مبارزه میکنند.
شما یک زن روستایی سوری هستی، اما در نماآهنگ، قاب عکس آیتالله خامنهای را در دست داری، این را چگونه تفسیر میکنید؟
من تجربه حضور در سوریه را دارم. با چشم خود شاهد بودم که مردم سوریه چه در شهرها و چه در روستاها علاقه شدیدی به انقلاب ایران، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب دارند و در خانههای خود قاب عکس ایشان را نگه داشتهاند. حتی بسیاری از آنها قاب عکس سردار سلیمانی را هم دارند.
انگیزه شما برای ایفای نقش در نماآهنگ پاسداران حرم چه بود؟
من خود را یک مدافع حرم میدانم. بارها برای ثبتنام و اعزام اقدام کردهام، اما نپذیرفتند، میگویند که اعزام مخصوص آقایان است. با این حال، با ایفای نقش در این اثر به نوعی خواستم اَدای دِین نسبت به خاندان اهل بیت(ع) و مدافعان حرم کرده باشم. حتی اگر نمایشها و فیلمهای جدیتری نیز با این موضوع پیشنهاد شود، به هیچ عنوان اِبایی ندارم و با افتخار به عنوان یک بازیگر ولایتمدار انجام وظیفه میکنم.
مجتبی حجازی، مشاور اثر: تجلیل از رشادتهای مدافعان حرم
ابتدا، ایده ساخت این اثر با هدف تجلیل از رشادتهای مدافعان حرم مطرح شد و چون تولید چنین آثاری مستلزم هزینه چندمیلیونی بود، از مؤسسه «دارالولایة للثقافه» به عنوان حامی مالی و تهیهکننده دعوت کردیم. کار تنظیم شعر و تولید موسیقی را هم آقایان مزدک مطاعی، پیام طونی و محمد آشوری بهعهده داشتند. در ادامه، سعید خانبابایی به عنوان کارگردان، فرزاد جعفریان تصویربردار، امید کارن عکاس به کار پیوستند و حسین یزدی، مهرانگیز شکوهی، وحید خان بابایی و سیدمهدی رضوانی و چند نفر از هنرمندان استان قم هم به عنوان بازیگر انتخاب شدند.
نماآهنگ پاسداران حرم در دو جشنواره موسیقی جزو آثار برگزیده انتخاب شد. البته نسخهای هم به رسانه ملی داده شده که امیدوار هستیم رسانه ملی در پخش این اثر انقلابی مساعدت لازم را داشته باشد.
همچنین جا دارد از تهیهکننده و فرماندهان لشکر 17 علی ابنابیطالب قم برای حمایت صمیمانه در ساخت این اثر تشکر کنم.
محمد زندکریمخانی
ضمیمه قاب کوچک
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: