به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، برداشتن کالورتها (دریچهها) و هدایت آب تالاب هورالعظیم به بخش خشک شده آن به وسعت پنج هزار هکتار که هماکنون یکی از کانونهای انتشار ریزگردها درمنطقه است، همواره با مقاومت شرکت توسعه مهندسی نفت "متن " که این اراضی دراختیار آنها است، مواجه بوده است.
با شروع بارندگیهای اخیر و افزایش دبی آب رودخانه کرخه، سطح آب تالاب هورالعظیم بالا آمد که دایک مرزی با عراق را تهدید به شکستن کرد. حادثهای که آذرماه امسال اتفاق افتاد و منطقه را متحمل خسارتی کرد.
کیامرث حاجی زاده، سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، در این باره اظهار کرد: با سیراب شدن بخش خشک شده تالاب هورالعظیم، نگرانیها بابت بلندشدن ریزگردها از این منطقه رفع میشود.
وی با اشاره به همکاری شرکت نفت نسبت به رهاسازی آب در این منطقه و همچنین سازمان آب و برق بابت هدایت زهآبها به حوضچههای پایین دستی شماره 5 تالاب هورالعظیم ادامه داد: با بارندگی اخیر و افزایش دبی آب رودخانه کرخه، به تبع آب تالاب هورالعظیم بالا آمد و احتمال تخریب دایک مرزی ما با عراق وجود داشت. بنابر این با رهاسازی آب تالاب دو هدف عمده جلوگیری از تخریب دایک مرزی، همچنین بهبود شرایط زیست محیطی و پیشگیری از انتشار ریزگردها در اراضی خشک تالاب هورالعظیم، دنبال شد.
حاجی زاده گفت: مقررشد که آب حوضچه شماره 5 تالاب با احداث چند کالورت توسط شرکت متن به اراضی خشک پایین دستی تالاب سرریز شود. این عملیات انتقال عصر دیروز با استفاده از ماشین آلات حفاری توسط شرکت متن شروع شد.
وی افزود: تمام این اقدامات با هماهنگی و حمایت استاندار صورت گرفت تا حداکثر استفاده از آب ورودی به تالاب برای توزیع درمناطق خشک آن انجام شود. این کار برای حفظ شرایط امنیتی، اقتصادی و اجتماعی منطقه تالاب بسیار ضرورت داشته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد