استانها - عمومی - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

عمومی
کشت فراسرزمینی با هزار اما و اگر

با هدف ایجاد امنیت غذایی و رونق کشاورزی در برنامه هفتم توسعه، دومیلیون هکتار کشت فراسرزمینی هدف‌گذاری شده است

کشت فراسرزمینی با هزار اما و اگر

۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲

آمارها نشان می‌دهند بیش از ۱۸میلیون هکتار از اراضی ایران زیر کشت محصولات کشاورزی قرار دارد و تقریبا ۸۵ درصد از آب‌شیرین در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود.

زمین‌خواری در سفره خزر

زمین‌خواری در سفره خزر

۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴

دریاچه خزر ۳۷۱ هزار کیلومترمربع مساحت داشته و به سواحل پنج کشور محدود می‌شود که تحت‌تاثیر مستقیم نوسانات تراز آب دریا هستند.مطالعه و تحقیق درموردمیزان این نوسانات به‌عهده مرکز ملی مطالعات وتحقیقات دریای خزراست.این مرکز زیر‌مجموعه وزارت نیروست که از سال ۱۳۶۰ تاسیس شده است.

شکوفایی اقتصاد خراسان جنوبی با پایانه‌های مرزی

شکوفایی اقتصاد خراسان جنوبی با پایانه‌های مرزی

۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

خراسان‌جنوبی یکی از استان‌هایی است که با وجود شرایط کم‌آبی و خشکسالی، ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌های مختلف دارد. ازجمله این ظرفیت‌ها می‌توان به مرزها، پایانه‌های تجاری، ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی اشاره کرد. بازارچه‌های مرزی این استان که در گذشته رتبه‌های اول تا سوم را در زمینه صادرات داشته‌اند، متأسفانه طی سال‌های اخیر با تعطیلی از طرف دولت افغانستان رونق خود را از دست داده‌اند.

روزهای شیرین دریاچه شور

روزهای شیرین دریاچه شور

۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴

از حدود سه دهه پیش هشدارها در مورد وضعیت و حال و روز دریاچه ارومیه شروع شد تا این‌که از اوایل دهه ۹۰ شرایط از هشدار به بحران رسید. تا جایی که چندین بار اعلام شد این دریاچه به‌صورت کامل خشک و از روی نقشه حذف شده است. برنامه و طرح‌های زیادی برای احیای دریاچه ارومیه به اجرا درآمد اما هیچ‌کدام به اندازه نزولات آسمانی تاثیرگذار نبود.حالا در کنار پروژه‌های انتقال آب از سدها و تصفیه‌خانه‌ها اعلام شده که ژاپنی‌ها هم قرار است در زنده‌نگه‌داشتن این دریاچه به ایران کمک کنند.

گذر توسعه از دریا و سواحل

گذر توسعه از دریا و سواحل

۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹

حدود ۴۰درصد مرزهای جمهوری اسلامی ایران در مجاورت آب‌هاست و در شمال و جنوب کشور هفت استان ساحلی قرار دارند که ۲۵درصد مساحت کشور را تشکیل می‌دهند. این ظرفیت جغرافیایی سیاسی منجر شده تا سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در راستای پیشرفت مناطق همجوار با دریا اهمیت ویژه‌ای داشته باشد. اتفاقی که بعد از انقلاب اسلامی به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گرفت و بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از طرف مقام معظم رهبری شتاب بیشتری یافت.

انقلاب در امنیت غذایی

انقلاب در امنیت غذایی

۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷

کشاورزی در تمام دنیا به‌عنوان یکی از صنایع مادر در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند ضامن تامین نیازهای مردم باشد. میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی بعد از انقلاب اسلامی نسبت به مدت پیش از آن شش‌برابر افزایش یافته که این امر نشان‌دهنده توجه نظام اسلامی به امنیت غذایی است.

بذرهای مقاوم، کمک حال روزهای کم آبی

بذرهای مقاوم، کمک حال روزهای کم آبی

۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶

کاهش بارندگی‌ها و کمبود منابع آبی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها برای کشاورزی ایران محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات آسمانی به یک روند پایدار تبدیل شده که می‌تواند تهدیدی جدی برای تولید محصولات استراتژیک همچون گندم، برنج، ذرت و محصولات دامی به‌شمار ‌آید.

کاسه صبر سدها لبریز شد

کاسه صبر سدها لبریز شد

۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹

ناترازی درحوزه انرژی وسوخت یکی ازکلیدواژه‌های پرتکرار سال‌جاری بوده است. به‌طوری‌که این روزها وزارت نفت وشرکت ملی گازبارها ازمردم خواسته‌اندتابا کاهش ۲درجه‌ای دمای خانه‌های خود،به کاهش ناترازی درمصرف گازکمک کنند.

هیئت‌های اندیشه‌ورز بسیج، گره گشای مسائل کلان اقتصادی و فرهنگی

در آیین رونمایی از تندیس اولین کنگره ملی شهدای حقوقدان و دوره توانمندسازی حقوقدانان بسیجی مطرح شد

هیئت‌های اندیشه‌ورز بسیج، گره گشای مسائل کلان اقتصادی و فرهنگی

۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰

آیین رونمایی از تندیس اولین کنگره ملی شهدای حقوقدان با حضور سردار حسین معروفی، معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد. پس از آن به مدت سه روز، دوره‌های آموزشی برای همه مسئولان بسیج حقوقدانان کشور، اعم از مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار می‌شود تا با بهره‌گیری از این آموزش‌ها، راه را برای برقراری عدالت در جامعه بیش از پیش هموار کنند.

طرح‌های مدیریت آب‌،خاک می‌خورند

طرح‌های مدیریت آب‌،خاک می‌خورند

۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

یک سال پیش، در شهریور۱۴۰۲ بحث فعال‌شدن «ال‌نینو» و اثر آن بر بارش‌های ایران و شکل‌گیری پاییز پربارش از سوی مراجع ملی و بین‌المللی مورد بحث بود؛ اما پاییزی که اتفاق افتاد، یکی از خشک‌ترین فصول نیم قرن اخیر را رقم زد. به‌طوری‌که از سهم ۲۵‌درصدی پاییز از بارش سالانه، حدود ۱۶‌درصد تحقق‌یافت وبه عبارتی کشور وارد چهارمین سال خشک متوالی باشرایط نامطمئن از نظر ذخایر سد‌ها و منابع آب زیرزمینی شد. با این تفاسیر با طرح‌ها و پروژه‌هایی روبه‌رو هستیم که سال‌هاست در دستورکار قرار دارند اما به نتیجه نمی‌رسند.

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها