به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، طبق خبری که خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر کرده، امسال رهبر این کشور نامه تبریک سال نو را ابتدا برای «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه فرستاد و سپس برای رئیس جمهوری چین و سایر متحدان کم تعدادش.
برخی کارشناسان امور کره شمالی بر این باورند که «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در حال محک زدن روسیه برای جایگزینی این کشور به جای چین به عنوان شریک اصلی اش است. این در حالی است که در حال حاضر، ۹۰ درصد امور تجاری کره شمالی با چین انجام می شود.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته از رئیس جمهوری چین بخاطر تلاشش برای مهار پیونگ یانگ تشکر کرد و یک روز بعد، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا تحریمهای جدیدی را برای وادار کردن کره شمالی به دست برداشتن از برنامه اتمی و موشکی اش بر ضد این کشور تصویب کند.
در حال حاضر نشانی از افزایش معاملات تجاری بین کره شمالی و روسیه وجود ندارد، ولی گزارشها حاکی از تلاش رابطان تجاری دو کشور برای این امر است.
هفته آینده یک خط کشتیرانی جدید بین کره شمالی و روسیه برقرار می شود که شش بار در ماه ۲۰۰ مسافر و هزار تن بار را بین دو کشور مبادله می کند. همچنین گزارشهایی از افزایش حمل و نقل محموله های نفتی از بندر ولادی وستک روسیه به کره شمالی مخابره شده است. اوایل امسال نیز چند مقام ارشد روس از کره شمالی دیدار کردند تا درباره افزایش همکاری ها در زمینه ترابری ریلی مذاکره کنند.
«لئونید پتروف» کارشناس امور کره شمالی می گوید: پیونگ یانگ از فشارها یا تحریم های چین نگران نیست، زیرا روسیه را دارد. کره شمالی نیم قرن است که با کارت چین و روسیه بازی می کند و به آنها اجازه داده تا برای افزایش دامنه تاثیرگذاری شان بر این کشور با هم رقابت کنند.
«ساموئل رمانی» کارشناس روسی دانشگاه آکسفورد می گوید: همکاری با کره شمالی می تواند برای روسیه سودآور باشد. به گفته او «روسیه نشان داده که شریک وفاداری برای کشورهایی است که توسط آمریکا و غرب مورد تحریم قرار گرفته اند؛ کشورهای نظیر ایران، ونزوئلا و سوریه».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب