یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
براساس آمار پروندههای مطرح شده در دادگاه خانواده، بیشتر این فریب از سوی آقایان بوده که دارای دلایلی متعدد و متفاوت بوده حال آن که عمده دلیل خانمها پنهانکاری ازدواج قبلی است. کارشناسان امور خانواده، ضعف تجربه شناخت و رویارویی با جنس مخالف و به عبارتی ناهماهنگی میان بلوغ جنسی و بلوغ اجتماعی جوان را عواملی میدانند که میتواند باعث فریب افراد در زندگی زناشویی شود. برخوردار نبودن از ظرفیتها و توانمندیهای بالفعل برای تجزیه و تحلیل معادلات پیچیده محیطی و در مواردی جامعه پذیری ناهمگون، هیجانات و بحرانهای روحی، تمایلات تنوع جویانه، روحیات پرخاشگرانه، تهور و گستاخی و... استعداد فوقالعادهای را برای زیرپا نهادن قوانین و آلوده شدن به انواع انحرافات و کجرویها در فرد ایجاد میکند.
دختر یا پسری که به دلیل تعلقات دینی، ایمان و تدین، التزام عملی به دستورات و تعالیم مذهبی را بالاترین نماد مطلوبیت و ارزشمندی میانگارد و سایر اوصاف را در سایه این اوصاف ارج مینهد، برای افراد واجد این شرایط حسابی ویژه باز میکند و آمادگی بیشتری برای نادیده گرفتن سایر نقایص از طرف مقابل دارد. در هر حال طرف مقابل در چنین شرایطی شانس زیادی برای عبور آسان از گردنهها و خوان های معمول گزینش در ازدواج دارد. عشق و تعلق خاطر افراطی افراد در شرف ازدواج به یکدیگر از پیشزمینههایی است که اعمال خردورزیهای دقیق و کنجکاویهای هوشیارانه را تا شعاعی با مشکل مواجه میکند. رابطه عاشقانه و پیامدهای مسحورکننده آن، همه نقایص و کاستیهای محتمل را ترمیم کرده و همه موانع را از میان میبرد.
همچنین ناهمسویی میان ارزشها و هنجارها، تمهیدات ساختاری، اعطای فرصت، رقابتی بودن بازار ازدواج، گزینش عقلانی و ضعف کنترل اجتماعی از دیگر عوامل موثر در فریب ازدواج است.
پس این زنگ خطری است برای دختران و پسران جوان که برای تشکیل خانواده دست به فریبکاری نزنند و همیشه با صداقت با هم برخورد کنند که نبود صداقت میان آنها تا مدتی میتواند زندگیشان را جهت دهد و بعد باعث فروپاشی آن میشود.
دکتر پروانه صفاییمقدم
روانشناس بالینی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد