به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، دکتر حسین فودازی روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری اولین همایش تازه های ایمونوانکولوژی در جمع خبرنگاران با یادآوری اینکه درمانهای پایه ای رایج سرطان شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است، اظهار داشت: قدمت جراحی در سرطان به حدود 200 تا 300 سال قبل برمی گردد، رادیوتراپی هم از اوایل قرن بیستم وارد درمان سرطان شده است و بعد از جنگ جهانی دوم، متوجه شدند که برخی سموم شیمیایی می تواند سرعت رشد تومورهای سرطانی را کاهش دهد که به دنبال آن، داروهای شیمی درمانی کشف و وارد بازار شد.
این متخصص کلینیکال انکولوژی افزود: طی سالهای پایانی قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم، درمان بسیاری از سرطانها به یک اندازه ای از اثربخشی رسیده اند به این معنی که سرطان هایی که در مراحل ابتدایی هستند مثل سرطان پستان، پروستات و روده بزرگ، درمان قطعی می شوند ولی در مراحل پیشرفته سرطان، قدرت و اثربخشی درمان های رادیوتراپی و شیمی درمانی به اندازه متوسط و معمولی است.
وی به برخی معایب شیوه های رایج درمان سرطان اشاره کرد و گفت: داروهای شیمی درمانی با وجود اینکه بر سلولهای سرطانی اثر می گذارند ولی سلولهای سالم را هم از بین می برند یا رادیوتراپی، اثربخشی بسیار خوبی دارد ولی ممکن است همزمان به بافت سالم هم آسیب برساند.
فودازی خاطرنشان کرد: از مدتها قبل می دانستیم که سلول های سرطانی طبیعی نیستند بلکه سلول هایی هستند که دچار یک تغییر ساختار ژنی شده اند و براثر آن، تزاید سریع می یابند و یک توده سرطانی تشکیل می دهند.
به گفته وی، روزانه هزاران سلول سرطانی در بدن هر انسانی به وجود می آید ولی سیستم دفاعی و ایمنی بدن، این سلول های سرطانی را از بین می برد.
فودازی افزود: چنانچه این سیستم ایمنی، کارکرد خود را نداشت همه انسانها قبل از رسیدن به سن جوانی می مردند ولی خوشبختانه سیستم ایمنی بدن در 99 درصد این موارد، سلولهای سرطانی را از بین می برد.
وی بیان داشت: اگر سیستم ایمنی بدن به خاطر استرس، مشکلات ژنتیکی پایه و عوامل محیطی، درست کار نکند و در تشخیص و مبارزه با سلولهای سرطانی دچار مشکل شود ما به سرطان مبتلا شده و نیازمند درمان می شویم.
این متخصص سرطان شناسی تصریح کرد: با توجه به مشکلات شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین با درنظر گرفتن این واقعیت که پایه شکل گیری سرطان، مشکل در سیستم ایمنی بدن است، از اوایل قرن 21 این تفکر ایجاد شد که به جای تمرکز روی معلول به علت ایجاد سرطان بپردازیم.
وی ادامه داد: بنابراین از این پس، تمرکز اصلی روی تقویت و تحریک سیستم دفاعی و ایمنی بدن قرار گرفت تا این سیستم که در مواردی، قادر به تشخیص سلول های سرطانی نبود بتواند این سلولها را بشناسد و آنها را از بین ببرد.
فودازی اعلام داشت: از ابتدای قرن 21 که بحث های تئوریک ایمونوتراپی یا تقویت سیستم ایمنی مطرح شد تاکنون اثربخشی داروهای آن در مرحله بالینی به اثبات رسیده است، مثلا در برخی سرطان های بسیار کشنده مثل ملانوم پوستی یا سرطان ریه که طول عمر بیماران بسیار کوتاه است و داروهای معمول شیمی درمانی یا رادیوتراپی برای آنها اثربخشی ندارد، ایمونوتراپی راهی را برای درمان بیماران باز کرده و نتایج خوبی داشته است.
وی تاکید کرد: هرچند ایمونوتراپی هنوز در ابتدای راه است اما با توجه به سرمایه گذاری های عظیمی که در دنیا روی این شیوه درمانی صورت می گیرد، در آینده نه چندان دور شاهد تاثیرات عملی آن روی درمان بیماری های مختلف به ویژه سرطان خواهیم بود.
دبیر انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران اظهار داشت: خوشبختانه کشور ما از نظر دانش علم سرطان، پا به پای کشورهای پیشرفته قدم برمی دارد و در این زمینه هم وارد عمل شده است و درعین اینکه بسیاری از بیماری های عفونی را کنترل کرده ایم و در درمان سرطان نیز شاهد یک تحول اساسی هستیم.
وی آشنایی متخصصان کلینیکال سرطان شناسی با آخرین یافته های روز دنیا در زمینه ایمونوتراپی و ترسیم چشم انداز روشن آینده این دانش در درمان سرطان را مهم ترین انگیزه انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران از برگزاری اولین همایش تازه های ایمونوانکولوژی عنوان کرد.
این همایش یک روزه با حضور مسئولان انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران و پزشکان متخصص انکولوژی(سرطان شناسی) در هتل استقلال تهران برگزار شد.
شرکت کنندگان در این همایش تخصصی با جدیدترین یافته های ایمونوانکولوژی از جمله جایگاه این دانش نوین در درمان تومورهای توپر (Solid Tumors)، انواع روش های ایمونوتراپی و جایگاه این علم در درمان سرطان پستان، سرطان ریه، سرطان های گوارشی، سرطان های یوروژنیتال (پروستات، کلیه و مثانه)، نقش ایمونوتراپی در درمان سرطان پوست و کلیات رادیوایمونولوژی آشنا شدند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد